reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
hej,
Wczoraj był u nas hiper - super specjalista z ICZMP na wizycie domowej i stwierdził, że to albo ZUM albo jakaś egzotyczna choroba, która nie jest możliwa. Na szczęście uspokoił mnie, że to nie białaczka. Mała dostała antybiotyk i gorączka minęła. Potem ma 2 miesiące brać Furaginum. Oglądał też zdjęcie USG brzuszka i stwierdził, że albo jakieś bakterie w niej siedzą albo jest jakaś minimalna wada rozwojowa, która powinna się sama zlikwidować. Jednak po leczeniu musimy zrobić badanie CUM. Najważniejsze, że w końcu wiemy i że nie jest to choroba zagrażająca życiu. Muszę trochę poczytać tylko czekam na posiew.
A i pan specjalista - bardzo sympatyczna facet - zasugerował robić badania moczu co 2 tygodnie. W sumie ma rację- dziecka to nie boli i koszt nie wielki (8zł) a w porę można wtedy zadziałać.

hej,
Od podani pierwszej dawki antybiotyku w czwartek Daria nie ma temperatury:))))))))))))))))
Zaczyna nam też raczkować:))))))))))))))))))))))))))
Okazało się, że pierwszy posiew w czerwcu wyszedł fałszywie pozytywny. Teraz bakterie E.coli, ale antybiotyk najlepszy z możliwych.
Mimo, że dziecko chore to humory mamy lepsze - -wiemy jak postępować, czego unikać i wierzymy, że będzie dobrze. Ale było kiepsko szczególnie z moim nastrojem. Lekarza śmiało mogę polecać - zaraz mu tez dopiszę opinię na jakimś forum typu Dobry Lekarz.
Pozdrawiam

hej, dziewczyny ma ktoras ochote na spotkanie, zapraszam do siebie bo pogoda nie sprzyja spacerom. a mi sie juz przykrzy tak w domu, a maciek lubi z ludzmi przebywac.
Wczoraj byli,smy na imieninach mojej mamy, cale moje rodzenstwo dwa psy maciek był wniebowziety, a że to było pod łodzią to jak wracaliśmy maluch swoje niezadowolenie prezentował płaczem i płakał całą droge czyli ok 30min, podkoniec układał się już do snu marudząc pod nosem. Wiec stwierdzilismy z mezem ze napewno nie moze byc jedynakiem bo zle sie czuje, i musi miec towarzystwo

Zea - cieszę się, że sie wszystko dobrze skończyło :)

Marysia - z jakiej części Łodzi jesteś?

A ja wam powiem, ze jeszcze 3 dni chodze do pracy. Złożyłam miesiąc temu wypowiedzenie i miałam szukać nowej, ale postanowiłam sobie, ze robię wakacje, sierpień i może część września w domu siedzę :) Z jednej strony szkoda mi odchodzić a z drugiej już się ciesze - będę miała więcej czasu dla dziecka, poobijam się trochę, pojadę nad morze, do rodzinki.. a później szukanie pracy :)
Jak w sierpniu będę w Łodzi siedzieć przez jakiś czas na pewno to też może zainicjuję jakieś spotkanko :)
Brakuje mi trochę koleżanek z dziećmi - większość moich dobrych koleżanek, takich z którymi się często spotykam nie ma dzieci, a fajnie by się tak z dzieciakami umówić :)

FOTOGRAFIA DZIECIĘCA - KOLOROWE SESJE

reklama
Do góry