reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
aniutka_ jeden sklep jest na Piłsudskiego na przeciwko Palmiarni, a drugi po drugiej stronie 2 przystanki dalej - bliżej Galerii. Ja na szczęście nie musiałam kupować ubranka do Chrztu, bo dostałam od rodziny po innym maluchu.
justys85 ja niestety przez dokarmianie mlekiem modyfikowanym miałam problem z karmieniem Malucha piersią i teraz muszę swoje mleko dawać mu z butli, bo inaczej nie za bardzo chce ssać z piersi. A co do spania z Małym w jednym łóżku - cóż, Dawidek śpi ze mną od jakiś 2 miesięcy, ale postanowiłam powoli go przyzwyczajać do spania we własnym łóżeczku, bo teraz gdy przesypia większą część nocy, nie muszę wstawać do niego co chwilę. Fakt, że wygodniej i przyjemniej spać z dzieckiem, ale z drugiej strony, ile czasu mąż może koczować na podłodze? :-)
Pozdrowionka!

Oj ja tez polecam ten sklep co przedmowczyni:tak:;-)Duzy wybor i ubrana sliczne i dobrze uszyte, moze ceny nie sa male zwazywszy na to ze dziecko malo w takich uroczystych strojach "wystepuje" ale w koncu to wyjatkowy dzien:tak:

aniutka ja w łodzi to nie wiem, ale w Zgierzu jest fajny sklep są stroje do chrztu i nawet niedrogie. W razie czego to napiszę, że to jest przy ulicy 1go Maja, za pl. Kilińskiego.

Ja widziałam ciuszki do chrztu na pl Kościelnym na rogu Wojska Polskiego i Zgierskiej. Nie wiem czy to jest drogi sklep bo jeszcze się tym nie interesowałam. Wiem tylko że to nie jest typowy sklep dziecięcy, bo można znaleść tam piżamy i buty dla dorosłych.
U mnie w domu góre wzieła choroba. Mąż chory, ja właśnie zaczynam a maluszek ma katar. Jeszcze nie przerabiałam choroby dziecka, więc znowu mam stracha....
W środę byliśmy poraz drugi na USG bioderek i lekarz kazał przyjść za 3 miesiące. Nic dokładnie nie chciał powiedzieć, tylko tyle że jest w normie. Napiszcie mi o co chodzi z tymi bioderkami, bo wogóle się nie orientuję jakie mogą być konsekwencje takiej wady?

dziecko z dysplazja bioderek ma jedna noge krótsza,spowodowana jest zazwyzcaj tym że w brzuszku ta jedna nóżka nie ruszało, bądz przygniatało ją. wiem ze wczesnie wykryta (dlateg pierwszy raz idzie sie do 3 miesiaca dziecka)zazwyczaj jest leczona szerokim pieluszkowaniem, poduszka frejką i w najgorszej opcji szyna.

ja byłam jak maciej miał 3 miesiace, było ok, potem jak miał pół roku były jakieś zmiany wiec pieluchowałam go raz na jakiś czas np na noc, albo dwa razy w tyg. i teraz byłam w 9 miesiacu i jest okej i nie musze juz przychodzic.

Dlatego zalecane jest w pierwszych tyg dziecka uzywać tetry bo tetrą szeroko pieluszkujemy.
Dysplazja jest czestsza u dziewczynek.

marysia868 cieszę się że mi odpisałaś. Oczywiście ja już bardzo się zmartwiłam po ostatniej wizycie, bo na ogół zlecają tylko USG 2 razy. Mi co prawda lekarz nic nie mówił o pieluszkowaniu tylko kazał wykonywać okrężne ruchy nóżkami i nosić dziecko tak aby miało rozszerzone nóżki. Mam trochę wyrzuty, bo za mało się do tego przykładałam wcześniej. Mam nadzieję, że tak jak u ciebie u nas też będzie wszystko dobrze. Nie wiem tylko czy te okrężne ruchy jakie wykonuję Adasiowi nie są za moce, bo słychać jak mu tam coś przeskakuje. Napisz co o tym myślisz, bo nie jestem pewna czy dobrze robie. Może też tak być że to tylko kość się wpasowuje w dobre miejsce w bioderku? Słyszałam, że dziecko rozgiętymi kolankami jak do żabki powinno dotykać do podłoża?

Witam. Ja tylko na chwilkę, podczytuję was, ale nie mam czasu napisać, bo niestety teraz mam praktyki w szkole i scenariusze mnie wykańczają, wracam do domu i nawet dla Mojej Nadinki mam mała czasu, przez co mam okropne wyrzuty sumienia, bo ciągle tylko siedzę przed komputerem i się przygotowuję na kolejny dzień i mniej więcej ok 23 tak jak teraz kończę, a Nadula zazwyczaj już śpi :( Mam nadzieję, że to szybko zleci

reklama
Witam. Ja tylko na chwilkę, podczytuję was, ale nie mam czasu napisać, bo niestety teraz mam praktyki w szkole i scenariusze mnie wykańczają, wracam do domu i nawet dla Mojej Nadinki mam mała czasu, przez co mam okropne wyrzuty sumienia, bo ciągle tylko siedzę przed komputerem i się przygotowuję na kolejny dzień i mniej więcej ok 23 tak jak teraz kończę, a Nadula zazwyczaj już śpi :( Mam nadzieję, że to szybko zleci
Kinia współczuję, wiem co przechodzisz, bo ja też w szkole pracuję... Można jeszcze zacisnąć pięści i powiedzieć sobie, ze pracuje się w pracy a w domu już nie ale to tylko na krótką metę sie udaje.

A ja chciałam zapytać Was drogie łodzianki jak wyglądają teraz zapisy do przedszkoli. Słyszę o jakimś systemie, który być może odrzuci moje dziecko które na dzień 1 września nie ukończy 3 lat. Czy Któraś może wie jak to obejść.

Do góry