reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

cześć ciężarówki i nie tylko :)))

Przez parę dni (od środowej burzy) nie miałam interentu ;(( To nie był najszczęśliwszy okres w moim życiu :)))

Kinia, bardzo się ciesze, że mąż znalazł prackę i oczywiście gratuluję kolejnym zdanych egazminów :)))
Kamelija, gratki poznania płci. Fajnie, że z syneczkiem wszystko ok :)))
Joasia, witaj :))))

U mnie bez większycg zmian. Alusia w brzuszku fika koziołki i ok. Dziewczynki, czy umawiacie się wczesniej z połozną ze szpitala, w którym będziecie rodzic ???

reklama
Kamelija ja dzisiaj też trochę musiałam pozałatwiac, ale nic sobie nie kupiłam...
Za to jutro mam w planach jechac na rynek po truskawki :) Już 6 woreczków mam zamrożone ;)) Przydadzą się do kompotów i pierożków itp <mniam>, a jutro zjem chyba z kilo sama :) Co do jedzenia to tata przywiózł mi wczoraj ogóreczki małosolne i są pycha, dzisiaj na kolacyjkę jadłam kanapeczki z ogóreczkami ;P I znowu sama w nocy, ale ważne, że małż pracuje, a nie siedzi w domu, ale za to cały dzień mamy później dla siebie i taki kochany dzisiaj był, nawet obiadek to on zrobił :O

Wcale to nie zdolności tylko siedzenie i uczenie się, a także traf szczęśliwy co do pytania i tyle ;]

i my sie dzis witamy :)

noc byla u nas dobra 1 raz bylo wstanie na papu :)) to i tak dobrze :))
dziekujemy za mile przywitanie nas :*:*:*:*
Kamil wlasnie rozrabia od 6 :)) i nic a nic nie chce m u sie spac :))

wiec dziewczyny dobra rada wysypiajcie si w ciazy :D bo naprawde to sie potem przydaje :D szczegolnie w tych pierwszych miesiacach :))

ale milosc do dziecka jst niesamowita .. nie spodziewalam sie nigdy z bede miec dziecko jako 20 latka teraz mam 21 no ale to nie zmienia faktu ze jestem mloda . ale no nic mlodosc sobie zostawie na pozniej :) po 30 tez mozna zyc :))

a tak wogole to pogoda teraz dziwaczna jest ... najpierw goraco jak w afryce a teraz chlodno :| ech i badz tu madry ...

kasfree ja się raczej nie będę umawiac, bo wieżę w kompetencje położnych, poza tym wiem, że jak jest poród to położna każdą pacjentką zajmuje się tak samo i uwierzcie mi, że te kobiety będą dla was takie same jak zapłacicie jak i nie zapłacicie. To ich praca i powołanie, bo takiego zawodu nie można robic od tak dla pieniędzy, wiem co mówię, bo jestem niedoszłą położną i odebrałam kilka porodów i wiem jakie to uczucie pomóc kobiecie wydac na świat takie maleństwo. Jak się nie wynajmie położnej to ona i tak będzie się opiekowała Tobą jak najlepiej umie :]

joasia ja też będę młodą mamą, jestem tylko rok starsza od Ciebie. A jak to było u Ciebie z obawami podczas ciąży? Czy też się tak bardzo bałaś czy wszystko będzie dobrze i czy dasz sobie radę? To i tak się ciesz, że Kamilek tylko raz się obudził na jedzonko :)) Choc nie zazdroszczę niewysypiania się :)

No i zaraz muszę się szykowac, a później na jakieś zakupki trzeba biec, mąż po nocce śpi to nie będę się tłukła ze sprzątaniem lepiej pójdę na miasto i truskaweczki kupię :) Myślę, że jemu też się to spodoba po przebudzeniu ;D

Kinia ja mialam nieciekawa sytuacje w ciazy ...

po 1 bylam sama ojciec dziecka okazal sie dupkiem grozil nam i wogole :( ... wiec obawy o dziecko byly duzo wieksze czy dam sobie rade i wogole ...

a po 2 mlody pod koniec ciazy malo sie rusza i lekarze sie bali o niego ;/

ale na szczescie wszystko sie ulozylo i jest oki juz :))

Kinia raz w nocy to malo ;p zobaczysz w 1 misiacu ;p bedziesz wstawac co 2-3 h :D w nocy ^^ a jak bedziesz karmic piersia to na żądanie :D

joasia wiem wiem, że to mało 1 raz w nocy. Moja siostra cioteczna ma małego synka ma dopiero 7,5 miesiąca, a może to już :) W każdym bądź razie wiem jak to jest jak się całą noc nie śpi, opowiadała mi. No to faktycznie nieciekawie, będąc sama w ciąży, napewno przeżywałaś to bardzo. Ja się boję ze względu na to, że mąż jest jedyną osobą, ktora się cieszy (nie licząc mnie), moja rodzina ma to głęboko w poważaniu i na nich liczyc nie mogę, a niestety od października czeka mnie ciężki czas w szkole, ostatni rok, praktyki, dyplom i licencjat, mąż pewnie całe dnie będzie spędzał w pracy, bo niestety ktoś musi zarabiac, żeby było za co się utrzymac i przede wszystkim zapewnic dziecku to co najważniejsze...

I znowu sama jestem od ponad godziny. I komputer, filmy i zobaczymy o której zachce mi się spac ;)

Witam porannie i życzę miłego dnia. Pogoda się zapowiada całkiem przyjemna to może jakiś spacerek... Trzeba to przemyślec, bo aż szkoda siedziec w domu w tak ładny dzień :)

Witam laseczki :)

Właśnie zdjęłam żelowe pazurki i mam zamiar sobie zrobić drugie ale teraz się tak zastanawiam czy do porodu nie będę musiała ich zdjąć :confused: Czy któraś z Was może coś wie na ten temat? W sobotę mam wizytę u ginki to się podpytam jak to jest w Matce Polce z tymi pazurkami podczas porodu.

mozesz je miec ;p
ale jak chcesz rodzic z partnerem to radze zdjac ;d bo jak go zlapiesz to moze stac sie kuku :D

hehe ..

my sie witamy :) u nas w stolycy piekna pogoda wlasnie bylismy na spacerze :))
a jak tam wey sie czujecie ? :*

reklama
aniutka wiesz przemyśl z tymi pazurkami za i przeciw, tzn chodzi mi o fakt czy po porodzie będzie Ci wygodnie robić wszystko przy maluszku z pazurkami, czy nie będziesz się bała, że go podrapiesz czy coś. Jeżeli nie to czemu sobie masz żałować ;))

Dzisiaj egzamin o 10, proszę trzymać kciuki ;D

Do góry