reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Smerfeta wyszlam na spacer, po drodze zaszlam do M i on przejal Juniora. Dostal w wyprawce ciepla wode w torbie izolacyjnej i mm bo maly powinien za godzine byc glodny ale oni maja ze soba uklad i spal na dworze ponad 4 godziny ;) wiec karmienie bylo w domu jak wrocilam. Ja do tej pory nie chodze na obcasach, tak sie przyzwyczailam do plaskich w ciazy, ze teraz nie wyobrazam sobie wrocic do szpilek.

reklama
Madzia u nas przy zabkowaniu z kupa nic sie nie zmienilo. Za to maly czasami protestuje i nie je przez pare dni obiadkow, to wtedy kupy po jednym dniu juz sa bardziej plynne. Zazdroszcze ze Wasze dzieci jedza gotowane przez Was zupki, moj tylko sloiki i to nie codziennie, teraz od 3 dni znowu je duzo mniej i wlasnie bez obiadkow. Co jakis czas gotuje mu swoja zupke ale wydaje mi sie ze konsystencja mu nie pasuje, chociaz juz bardzo dluugo blenduje, ale i tak nie jest takie kremowe jak to kupne. U nas dzisiaj rowno pol roczku, sprawilismy mlodemu nowa spacerowke z mysla o wakacjach, zeby byla kompaktowa i jestem nia zachwycona, polecam espiro magic.

Nie no luzniejszy stolec czasem troszkę śluzu jest tak jak pisze majka raz w miarę normalna a raz luzniejsza z lekkim sluzem ale po za tym marcysia pogodna i tapety dopisuje dlatego nie dzwonię i nie panikuje czasem przy pruknieciu troszkę zabrudzeń na pampersie. Ja przypisuje to Tym zupkom lub zabkom

Kasik z tymi butami to taka zachciewajka ;-) Widzę że tatuś dzielny :)

Ja do swojej córci też mówię normalnie tylko często robie do niej głupie miny bo wyczytałam że dzieci tak lubią :-) ale na mnie wtedy oczy wywala :-)

Ja w 90% mówie normalnie a w 10% bawie się w mowe dzidziusia :) Ale bez przesady nie spieszczam całkowicie tylko zdrabniam i nasladuje jej mowe :) Widzę że jak gadam "po jej" to sprawia jej to frajdę więc czemu nie :)

Kasik wkońcu Junior z Seniorem muszą mieć sztamę :D

Madzia u nas zawsze kupki są pływające więc nie pomogę.

Boziu dziewczyny pomocy...
Chyba mam hemoroidy :(
Kuzwa jeszcze takiego badziewia mi brakowało. Któraś wiem miała/ma ten problem... co stosujecie? Czytałam że przy karmieniu to problem jest i tylko procto-glyvenol można stosować. Myślałam że po porodzie minie problem z nr 2 i tak było na tydzień czy dwa, a wczoraj myślałam że padne i krew później na papierze to musi być to cholerstwo :(

reklama
Do góry