reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Smerfeta wyszlam na spacer, po drodze zaszlam do M i on przejal Juniora. Dostal w wyprawce ciepla wode w torbie izolacyjnej i mm bo maly powinien za godzine byc glodny ale oni maja ze soba uklad i spal na dworze ponad 4 godziny ;) wiec karmienie bylo w domu jak wrocilam. Ja do tej pory nie chodze na obcasach, tak sie przyzwyczailam do plaskich w ciazy, ze teraz nie wyobrazam sobie wrocic do szpilek.

reklama
Madzia u nas przy zabkowaniu z kupa nic sie nie zmienilo. Za to maly czasami protestuje i nie je przez pare dni obiadkow, to wtedy kupy po jednym dniu juz sa bardziej plynne. Zazdroszcze ze Wasze dzieci jedza gotowane przez Was zupki, moj tylko sloiki i to nie codziennie, teraz od 3 dni znowu je duzo mniej i wlasnie bez obiadkow. Co jakis czas gotuje mu swoja zupke ale wydaje mi sie ze konsystencja mu nie pasuje, chociaz juz bardzo dluugo blenduje, ale i tak nie jest takie kremowe jak to kupne. U nas dzisiaj rowno pol roczku, sprawilismy mlodemu nowa spacerowke z mysla o wakacjach, zeby byla kompaktowa i jestem nia zachwycona, polecam espiro magic.

Nie no luzniejszy stolec czasem troszkę śluzu jest tak jak pisze majka raz w miarę normalna a raz luzniejsza z lekkim sluzem ale po za tym marcysia pogodna i tapety dopisuje dlatego nie dzwonię i nie panikuje czasem przy pruknieciu troszkę zabrudzeń na pampersie. Ja przypisuje to Tym zupkom lub zabkom

Kasik z tymi butami to taka zachciewajka ;-) Widzę że tatuś dzielny :)

Ja do swojej córci też mówię normalnie tylko często robie do niej głupie miny bo wyczytałam że dzieci tak lubią :-) ale na mnie wtedy oczy wywala :-)

Ja w 90% mówie normalnie a w 10% bawie się w mowe dzidziusia :) Ale bez przesady nie spieszczam całkowicie tylko zdrabniam i nasladuje jej mowe :) Widzę że jak gadam "po jej" to sprawia jej to frajdę więc czemu nie :)

Kasik wkońcu Junior z Seniorem muszą mieć sztamę :D

Madzia u nas zawsze kupki są pływające więc nie pomogę.

Boziu dziewczyny pomocy...
Chyba mam hemoroidy :(
Kuzwa jeszcze takiego badziewia mi brakowało. Któraś wiem miała/ma ten problem... co stosujecie? Czytałam że przy karmieniu to problem jest i tylko procto-glyvenol można stosować. Myślałam że po porodzie minie problem z nr 2 i tak było na tydzień czy dwa, a wczoraj myślałam że padne i krew później na papierze to musi być to cholerstwo :(

reklama
Do góry