reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Madzia i Piotr najważniejsze że Hania ma się juz lepiej i zdrowieje szybciutko :)

Dziewczyny jak planujecie posłać dzieci do żłobków to koniecznie szczepcie przeciw pneumo... tzn. ja bym się ani chwili nie zastanawiała.

Minni ja bym na Twoim miejscu zrobiła tak samo, jakoś żłobek to dla mnie coś czego bym chyba nie dała rady przeżyć, nie ma opcji :/ ale wierzę, że są stytuacje, kiedy innego wyjścia nie ma. Fifi przeciw pneumo szczepiony, bo ja mam kontakt z dziećmi. Rota oczywiście też, to co mówia że to najczęstrza przyczyna hospitalizacji dzieci jak widać jest niestety smutna, ale prawda :(
Minni, Gratuluje świadomego "mama"!!! Coś cudownego :)

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia i Piotr z tego co mi wiadomo te bardzo precyzyjne obwarowania co do wieku tyczą się tylko rotawirusów. Czyli pewnie jest możliwość. Ale Filip jest młodszy od Hani a ma już 3 dawki pneumo za sobą, więc żeby na 100% wiedzieć jak to naprawdę jest to bym na Twoim miejscu zadzwoniła do przychodnie i zapytała

Madzia i Piotr: Wiktoria pierwsza dawke na pneumokoki dostala 2 tygodnie temu, czyli jak miala 8,5 miesiąca, kolejna mamy za miesiąc i ostatnią za rok. Jak bym teraz nie podala Wiki tej dawki to moglabym podać pierwsza dawke jak mialaby rok,a kolejna dostala by za rok. Jest tez opcja podania jednej dawki, ale to jak wtedy jak dziecko ma dwa latka.

Ja dziś zalatana teraz was nadrabiam. pokarm mi zanika więc ten nagły przypływ 2 dni temu to chyba tak na koniec. Będziemy przechodzić całkowicie na mm. Jesteśmy Po usg biodrrek wszystko super. Mamy go nosić na brzuchu ze zgietymi nóżkami żeby mu się to wszystko dalej dobrze ukladalo. Następna wizyta za 3 ms. Na krzywienie i wyginanie dr powiedział że to norma. Normalne ułożenie tak jak w brzuchu i się to wyrowna. No nie wiem dla mnie to nie norma. Na wizycie w poniedziałek może nasza pani dr nie zbagatelizuje moich obaw i wysucha mnie bo na ten nfz to masakra. Szybko szybko szybko. Powiem wam że nie pamiętam nawet twarzy tego lekarza. Echh. Moja pani dr powtórzy usg bioder u siebie. Wtedy będę całkowicie spokojna.
Ema biedny ten twoj mały. No ale cóż zrobić dzieci niestety chorują. Na szczęście to nic poważnego i na pewno będzie wszystko dobrze

Ile dawek pneumo się podaje jeżeli szczepi się dziecko w 2 mż?

Smerfeta mój się urodził w 37+4 i ważył 2800 myślisz że się kwalifikuje do bezpłatnych pneumo? Gdzie to można sprawdzić.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ponawiam pytanie bo czuję się ignorowania :-(. Marcysia nadal robi dosyć rzadką kupkę i nie wiem czy się tym martwić czy nie prócz tego uśmiechnięta i zadowolona i nic jej nie jest nie wiem czy to po jedzeniu bo zaczęła jeść zupy takie jak my - oczywiście mniej przyprawione czy może tak może być na zęby?

Milena nie wiem czy się kwalifikuje, moja doktorka nie mówiła jaki zakres 37+ kwalifikuje do pneumokokow. Dopiero co była na szkoleniach na których podano trochę inny zakres kwalifikacji. Do tej pory było tak jak pisała Infinity - kwalifikuje waga ponizej 2500, wczesniactwo i tak jak mowil lekarz na szkole rodzenia - z wadą serca
wiem też że im starsze dziecko tym mniej podaje się powtórzeń szczepionek. W sumie troszkę żałuję że tak szybko zdecydowałam się na tą szczepionke bo do tych szczepień nieobowiazkowych nie jestem do końca przekonana, a Alicja raczej nie pójdzie do żłobka tylko pod opiekę mojej mamy

Kasik troszkę Ala odchorowala szczepienia. Troszkę płakała przez sen, dałam jej trochę paracetamolu i dalej spala. O godz 21 obudziła się w lepszym humorze ale dziś znów troszkę marudna i o dziwo nie upomina się o smoczek.
Widziałaś że Enni ma pozytywną bete? :-)

Dziewczyny dużo zdrówka dla Waszych dzieci. My z racji marudzenia nad ranem dłużej spalysmy i teraz nie mam na nic czasu więc szczegółowo nie odpisuje. Miłego dnia! :-)

Madzia 76 choc chciałbym Ci cos doradzić to niestety nie wiem . Moj jesteś ja etapie mleka i te kupki sa raczej rzadkie. To podobno normalne. Im starsze tym kupki powinny byc twardsze. Ile ci robi tych kubek że się martwisz?

Madzia nam lekarka tez mowila ze ta biegunka moze byc od ząbkowania, a pojawil sie juz jakis ząbek? Rzadka jest ale ma jakies gluty w niej czy poprostu gladka jest? I czy je jak dotychczas, chodzi mi o porcje?

reklama
A ja sie wyrwalam z domu na pedicure :) wiec mam czas nadrobic forum.

Smerfeta to nie tak zle Alunia przeszla szczepienie, ja sie bardzo tego boje. Zaraz skocze na inny watek i poszukam enni, super wiadomosc :)

Madzia nie pomoge, Junior robi rzadkie caly czas ale tylko raz dziennie, na mm to chyba normalne.

Milena a mi sie chyba pokarm rozkreca, oprocz preparatu na laktacje zaczelam pic herbatke i moze dlatego. Dzisiaj udalo mi sie sciagnac ponad 30 ml :)

Do góry