reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Madzia 76

Mi sie wydaje ze nie masz czym sie martwic jezeli nie ma sluzu krwi i kupki nie sa wodniste. Moja Hania robi rozne . Raz takie jak dorosly i to jej sprawia bol przy zalatwianiu co nie jest dobre. A raz takie ze az pod pachy wychodzi i idzie prosto pod prysznic :-D bo wszystko brudne. Jezeli bedzie Cie to nie pokoilo to zadzwon do lekarza to Cie uspokoi.

Madzia u nas czasem na dzien jest 5 kup i kazda inna. Raz twarda, raz taka rzadka że się wylewa. Raz jest cała strawiona a raz nie i kolory też różne o zapachach nie wspomne po nowym jedzonku. Ale rozmawiałam z dr jak mały jadł jeszcze tylko mm bo czasem kupa była ze śluzem i powiedział że jak mały przybiera prawidłowo na wadze to nie ma się co martwić a rzadka kupa mpże pojawić się bez powodu. Spróbuj dać danie z marchewką to kupa powinna zgęstnieć a jak nie przejdzie to zadzwoń do lekarza będziesz spokojniejsza.

Co do kup to moja dziś też robi często, dużo i rzadko i ciut śluzu jest. Przedwczoraj miała kolke, dr mówiła że może być po kolce śluz. A poza tym może też po szczepieniach taki objaw? Jak nie przejdzie to będę dzwonić do przychodni

Kasik a kto został na warcie przy synku? Ech zazdroszcze Ci ;-) mam nadzieję że jutro wyrwe się kupić jakieś buty. Marzą mi się szpilki ale nie wiem czy dobiore coś na moją cienką stopę

Jak mowicie do swoich dzieci? Chodzi mi o spieszczanie mowy, nadmierne zdrabnianie ? "Cio sie śtało ?" Itp :) Zawsze drażniła mnie ta dzidziusiowa mowa głownie stosowana przez babcie ale ciekawa jestem jak to jest w praktyce ?

lisska ja mam fobie z tym. Niecierpie zdrabniania i gugania i kukania. Ciagle poprawiam dziadkow. Do Gosi mowie jak do normalnego czlowieka.

reklama
No właśnie, jeszcze jakies zdrobnienia jestem w stanie zaakceptować ale gadanie piskliwym głosem i jakby nie było wymyślanie nie poprawnych słów strasznie mnie drażni, to takie traktowanie niemowlaka trochę jak głupka;) czuje ze właśnie z moja mama bedzie taki problem :)

Do góry