reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kube nie bardzo interesuja kolory czy np malowanie ale za to niezmorgowanie zadaje pytanie " Mama jaki to kształt?" [emoji16]

Agunia super podejście. Przyznam się bez bicia że nie zawsze uda mi się zapanować nad złoscia jak cos wyleje czy rozsypie[emoji55]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agunia rozwaliłaś mnie tym pisaniem po plamie.
U nas też nauka przez zabawę. Układając klocki pytamy się co to za kolor i tak się uczy. A najczęściej to ona sama pyta co to za kolor przy codziennych czynnościach. Kształty też tak poznała.
A najwięcej nauczyła się na tym

Ostatnio nazwała na zdjęciu wszystkie pieski z Psiego patrolu. Po czym stwierdziła, że brakuje Eweresta (on tylko w kilku bajkach się pojawia).

Załączniki

• 20170118_102100.jpg
    20170118_102100.jpg
    792,5 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Zna wszystkie postacie, ludzi, zwierzęta np Czikalettę :D
Ona Psi Patrol uwielbia. Ogląda codziennie, to się nauczyła.
Teraz jeszcze Stacyjkowo jej się spodobało.

Klara też przez zabawę poznaje wszystko. Kolory to zna dzięki ciastolinie, farbom i kredkom bo to jej ulubione zabawki. Kształty zna łącznie z pieciokatem, rombem i trapezem bo ma taką kostke niby sorter i dawniej bardzo to lubiła.

Postaci z bajek nie zna bo nie za bardzo ogląda. Nie lubi. Za to uwielbia ostatnio oglądać Emilke i Tosie gotujace i piekace na YT. Zna przepis na ciastka kruche dla taty i na racuchy..

Za to ostatnio coś źle w bajce przeczytalam to było od razu że to nie tak tam jest napisane.. hmm miała rację.

Ja wyrodna matka pozwalam dziecku oglądać bajki na okrągło :p
Mamy za sobą spory repertuar. Z Maszy i Peppy już wyrosła. Znudziła jej się Dora czy Tosia i Tymek. Przerabiałyśmy Kajtusia, Charliego i Lolę (którą duża uwielbiała) i wiele innych. Teraz na topie jest Psi Patrol i Stacyjkowo. Jednak lubi też Rodzinę Rabatków czy Doktor Dosię.
Taką mam małą telemaniaczkę w domu, ale u nas to rodzinne ;)

reklama
U nas bajki jak u Edysiek[emoji6] O ja niedobra matka-ale ja potrzebuje chwili dla siebie aby nie oszalec. Tak samo ze spaniem-lubie pospac,wiec w niedziele dzieci ogladaja tv,a matka spi[emoji6] A wieczorem dzieci spac,a my z m siedzimy sami. Nie wyobrazam sobie chodzic spac z dzieckiem i z nim wstawac-ani chwili dla siebie

Do góry