Katjuszka tacy sa faceci. Trudno, oby Klara tylko nie odchorowala. Ze spaniem mamy tak samo. Z nami nie spi zazwyczaj w dzień a z dziadkiem po 3h spi. Ale ja sie tym nie denerwyje, raczej libelarnie podchodze do jego potrzeb. A co do jedzenia to mysle ze nic jej nie bedzie jesli kilka dni bedie jesc mniej :-)
reklama
madzikm76
Fanka BB :)
Katjuszkooo - akurat ostatnio miałam ten sam dylemat z klopsikami, i znalazłam przepis, który rozwiązał ten problem
http://wkuchennymoknie.blox.pl/2013/06/PULPETY-Z-INDYKA-W-SOSIE-KOPERKOWYM.html
Wprawdzie robiłam z mielonego kurczaka bo akurat cycki kury były w lodówce ale wyszły super miękkie. Bułki tartej dałam mniej, i inne przyprawy, chyba majeranek o ile duże pamiętam. Ta pęczniejąca kasza robi cuda. Wszystkim nam smakowały
A mężowi gratulacje za...wiesz za co
Moje dziecko spało dziś od 22 ej do 5:10, mleko, powierciła się z godzinę a raczej jedną nogę miała "bardziej" i cały czas nią wierzgała, po czym zasnęła i obudziłam ją o ... 10:15 bo stwierdziłam, że to przesada.
Chyba pomału, po cichu zaczynam się strasznie cieszyć z przenosin małej do własnego pokoju
http://wkuchennymoknie.blox.pl/2013/06/PULPETY-Z-INDYKA-W-SOSIE-KOPERKOWYM.html
Wprawdzie robiłam z mielonego kurczaka bo akurat cycki kury były w lodówce ale wyszły super miękkie. Bułki tartej dałam mniej, i inne przyprawy, chyba majeranek o ile duże pamiętam. Ta pęczniejąca kasza robi cuda. Wszystkim nam smakowały
A mężowi gratulacje za...wiesz za co
Moje dziecko spało dziś od 22 ej do 5:10, mleko, powierciła się z godzinę a raczej jedną nogę miała "bardziej" i cały czas nią wierzgała, po czym zasnęła i obudziłam ją o ... 10:15 bo stwierdziłam, że to przesada.
Chyba pomału, po cichu zaczynam się strasznie cieszyć z przenosin małej do własnego pokoju
Ostatnia edycja:
kroczek_k
Nowy rok, nowa nadzieja
Katjuszko łączę się w bólu z niejedzeniem. Ja nie wiem czym moje dziecko żyje bo ostatnio zjada kilka kesow czegokolwiek i tylko mleko. Dzis zjadl raptem 3 butelki mleka, pol jablka i parowke. No wyczes po prostu.
Ja tez robie pulpety z miesa mielonego z indyka gotuje i nie sa twarde.
Ja tez robie pulpety z miesa mielonego z indyka gotuje i nie sa twarde.
TruskawkowaMamba
Moj też jesc nie chce....
Katjuszko u nas pulpety i mielone to jedyne co H zje czasami trochę kurczaka. Mi przeważnie miękkie wychodzą a czasem dodaję kaszy jaglanej lub ryżu ugotowanego i są jeszcze lepsze. .... i brawo dla męża to się chłop nie popisał hmm mój pewnie zrobiłby tak samo ;-)
Kroczku u nas też mleko dalej jest nr 1
H dalej wieczorami i najbardziej w nocy kaszle a w dzień nic, to przeciągnęłam dzisiaj obu po mrozie prawie dwie godziny z przerwami na buszowanie po sklepach ;-). Mały spał, zapatulony po uszy i pomimo kremu chyba trochę mu policzki przemarzły bo ma czerwone .
Chyba w poniedziałek choinkę rozbiorę bo to co młody jej dzisiaj robił rzucał w nią piłką, klockami, autami i co mu tam w łapki wpadło i żadne zakazy, proszenie, dostał po łapkach i co ? Jak grochem o ścianę
Kroczku u nas też mleko dalej jest nr 1
H dalej wieczorami i najbardziej w nocy kaszle a w dzień nic, to przeciągnęłam dzisiaj obu po mrozie prawie dwie godziny z przerwami na buszowanie po sklepach ;-). Mały spał, zapatulony po uszy i pomimo kremu chyba trochę mu policzki przemarzły bo ma czerwone .
Chyba w poniedziałek choinkę rozbiorę bo to co młody jej dzisiaj robił rzucał w nią piłką, klockami, autami i co mu tam w łapki wpadło i żadne zakazy, proszenie, dostał po łapkach i co ? Jak grochem o ścianę
F ma różne jazdy jedzeniowe ale póki co je - pierwsza łyżkę zawsze mu muszę na siłe wepchać a pózniej już z górki.
Ancona - ja dzisiaj rozebrałam choinkę bo mu sie ubzdurało, że będzie w rękach rozgniatał bombki - nawet to, że sie skaleczył go nie zraziło.
Katjuszka - żeby tylko K sie nie pochorowała a M to mokrego pampka w gacie włożyć i niech śmiga przy -10 z mokradłem miedzy nogami.
MaDziKm - super, że Emma tak dzielnie przeszła zmianę pokoju.
Ancona - ja dzisiaj rozebrałam choinkę bo mu sie ubzdurało, że będzie w rękach rozgniatał bombki - nawet to, że sie skaleczył go nie zraziło.
Katjuszka - żeby tylko K sie nie pochorowała a M to mokrego pampka w gacie włożyć i niech śmiga przy -10 z mokradłem miedzy nogami.
MaDziKm - super, że Emma tak dzielnie przeszła zmianę pokoju.
Mika to F też ma świetne pomysły H wczoraj u mojej siostry zbił dwie bo fajnie było stukać jedną o drugą
Zaraz mojego starszaka wyciągam za uszy dobrze wie że H robi dokładnie to samo co on a ten zamiast się pohamować to specjalnie podkręca młodego i się śmieje a mały widząc że sprawia bratu radość jeszcze bardziej się wścieka jak w cyrku
Madzikm zazdroszczę wyprowadzki Emmy i gratuluję
Zaraz mojego starszaka wyciągam za uszy dobrze wie że H robi dokładnie to samo co on a ten zamiast się pohamować to specjalnie podkręca młodego i się śmieje a mały widząc że sprawia bratu radość jeszcze bardziej się wścieka jak w cyrku
Madzikm zazdroszczę wyprowadzki Emmy i gratuluję
katjuszkaa
Madzik dzięki za przepis. W poniedziałek zrobię :-)
Mika dokładnie to zaproponowałam, że mu tego pampka założę i wywale na mróz.. ale on dobrze wie ze źle zrobił bo widać było ze jest mu strasznie głupio. Niemniej trochę się wyzylam.. dobrze ze choć o kremie pamiętał, choć pewnie k sama my dala bo wie ze zawsze przed wyjściem trzeba... ;-)
Mika dokładnie to zaproponowałam, że mu tego pampka założę i wywale na mróz.. ale on dobrze wie ze źle zrobił bo widać było ze jest mu strasznie głupio. Niemniej trochę się wyzylam.. dobrze ze choć o kremie pamiętał, choć pewnie k sama my dala bo wie ze zawsze przed wyjściem trzeba... ;-)
AguniaGR
U nas też jest ostatnio kryzys z jedzeniem. A że w dobrych momentach nie było najlepiej, to teraz jest już jakaś masakra. Zresztą to moje dziecko jest jakieś dziwne ze smakami, bo wczoraj przez cały dzień jadło tylko flaczki i galaretkę. A dzisiaj na kolację sushi razem z tatą.
Katjuszka to się chłop popisał. Ale mój też jest jakiś taki nieogranięty.
Nieźle wam dzieci rozrabiają przy choinkach. Chyba musicie zainwestować w plastikowe bombki.
Katjuszka to się chłop popisał. Ale mój też jest jakiś taki nieogranięty.
Nieźle wam dzieci rozrabiają przy choinkach. Chyba musicie zainwestować w plastikowe bombki.
reklama
madzikm76
Agunia - smaki Julka sprawiają u mnie opad szczęki
Ostatnio, przy okazji jakichś zakupów poszliśmy na kebab, taki serwowany na talerzu, i jedyne co to Emma wyżarła mi całą porcję ryżu, odrobinę kurczaka i dwa plasterki pomidora.
O moim ukochanym "hindusie" nawet nie chce słyszeć
A gdzie tam sushi?!
Nasza choinka nawet żyje, tylko takie drewniane, miniaturowe zabawki znikają z choinki i leżą w częściach na kominku. Już zakupiłam "kropelkę" i będę naprawiać. Dziecko musiało sprawdzić co Mikołaj niesie w worku, albo czy ciuchci kółka się kręcą
Ostatnio, przy okazji jakichś zakupów poszliśmy na kebab, taki serwowany na talerzu, i jedyne co to Emma wyżarła mi całą porcję ryżu, odrobinę kurczaka i dwa plasterki pomidora.
O moim ukochanym "hindusie" nawet nie chce słyszeć
A gdzie tam sushi?!
Nasza choinka nawet żyje, tylko takie drewniane, miniaturowe zabawki znikają z choinki i leżą w częściach na kominku. Już zakupiłam "kropelkę" i będę naprawiać. Dziecko musiało sprawdzić co Mikołaj niesie w worku, albo czy ciuchci kółka się kręcą