reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mika dobrze że F ładnie znosi takie częste przeprowadzki :tak: .
Agunia ja cały czas zadaję to pytanie :baffled: Po co? Staram się pilnować żeby zabawki były u chłopaków w pokojach tylko domek stoi w salonie, dzisiaj pozbierałam wszystko a H przyniósł sam pudło z lego i wysypał w salonie mało tego specjalnie wrzucał pod kanapę :angry:

Rila Tasectan jak Truskawkowa pisze jest najlepszy i szybko działa.

Uwaga! Moje Słońce już śpi :biggrin2: w jednej łapce autko a w drugiej akumulator od pada :rofl:
Teraz czekam aż K pójdzie spać żeby w spokoju prezenty zapakować i schować.

Dzisiaj M wrócił ze szkolenia dostał swoją wymarzoną pracę a H chciał być kochanym synkiem i przynieść tacie kawkę z kuchni (dobrze chłodna już była) po czym wylał ją na tatę i teczkę z dokumentami :cool: dobrze że miał większość w koszulkach :-D

reklama
Ancona jak ja Cię rozumiem. Julko targa pudła ze swoimi zabawkami do salonu i wywala je na środek pokoju. A jak je pozbieram i na chwilę się odwrócę to wywala je z powrotem. Najszczęśliwszy jest jak ma wokół siebie bałagan :biggrin2:

Wrrr byłam w 4 aptekach i Tasectanu nie ma :-( No nic, jakoś musimy do rana przetrwać i jutro gdzieś trzeba znaleźć. Padam. Od rana sobie teraz siadłam i jem kolację.
W międzyczasie jak mąż był z J u lekarza a ja o 16 byłam z pracy w domu to wpadli niezapowiedziani goście z prezentami dla chłopców na święta
Wszystko pięknie tylko ja bez obiadu i z pustym brzuchem i sercem w gardle przez J, sajgon w domu czyli pełno rzeczy osr...ch przez J w łazience, sterta prasowania na wejściu no bo na wyjazd uprane wszystko a tu tadam goście.
Mam nadzieję że to nie rota bo byli z dzieckiem. Co prawda nie doczekali się na J ale kto wie.
Choinka mówicie, a owszem mam kilka w ogrodzie ;-)

Ancona, Agunia, Kubuś robi dokładnie to samo tylko przynosi wszystko do kuchni i tam robi "porządki". Ja nie wiem po kim on ma takie zamiłowanie do nieporządku:dry:

Ja wiem że mi nie uwierzycie ale Kuba jest ostatnio masakrycznie niegrzeczny. Mało tego kategorycznie odmawia drzemek w ciągu dnia przez co wieczory to istny armagedon:no:

Rila zdrówka dla J i może jeszcze ryż z cukrem by pomógł jest lekkostrawny i powinien utwardzić kupkę. A Alantan plus maść jak najbardziej powinna pomóc.

Ancona syn się starał ale troszkę chyba za bardzo:-) :)

U nas choinka stoi kilka dni ale codziennie bombki są oddzielane od zawieszek i wkładane znów na miejsce. Ot taka forma zabawy mojego K:oo:

Ząbkowanie już chyba za nami i poza kilkoma incydentami to generalnie nie mogę narzekać bo raczej obeszło się bez większych akcji.

miałam coś napisać, ale tyle mi zeszło na czytaniu, że już nie mam siły :-(

Rila faktycznie wizyta odkrywcza jak piernik... Próbuj przepajać, może wciągnie tą smektę? Życzę, żeby jutro było duużo lepiej, a w środę udało się wyjechać bez problemów :-) jak ja nie znoszę niezapowiedzianych gości.. współczuję i to bardzo.

Faktycznie chodzi po łączach, bo K wczoraj nas wykończyła.. dziś troche lepiej, ale bez szału. Zęby zęby i jeszcze raz zęby :-( Dziś to nawet się dotknąć nie dała, a ślina jej ciurkiem leci :-(

A jeżeli chodzi o choinkę, to stoi od soboty, przy czym dziś wpadłam na to, że chyba się jej boi.. no i jak z nią podeszła, dałam podotykać bombki, pogłaskać łańcuch i pobawić się światełkami to miała frajdę godzinę.. no cóż, mam dziwne dziecko jak już mówiłam :p

Uciekam spać.

PS: niania przyniosła przepis na piernik i dziś robiłyśmy (fotka na fb ;-) ) jest zarąbiście dobry.. zjadłam już dwa kawałki i muszę schować bo mam tylko 1 jako, że na próbę dla siebie wzięłam, bo jakoś nie przepadam... ehh

Na początek uspokoję wszystkich,grupa jest zamknięta,wypróbowałam[opuściłam grupę] i nie mam dostępu teraz:cool2:.Więc możecie mnie obgadywać do bólu:-p

Padam dziś więc ogólnikowo,mała wyła cały dzień,doszedł katar więc nie wiem czy się nie rozłoży na święta.U nas też zabawki nie mogą być posprzatne,najwieksza przyjemność do wysypać i iść dalej.

Rila, nam na tragicznie odparzoną dupinkę pomogła maść z Wit. A. A w aptece czasem da się wyprosic coś bez recepty, jeśli masz jeszcze potrzebę to polecam nifurokzazyt 3xdziennie po łyżeczkę i smecta i lakcid.
Jakieś zasrane te nasze dzieciaki ostatnio... Może faktyczne to związek z zębami ma?

Hej
Przepraszam, że mnie mało, ale pracuję
Oprócz tego zakupy dziś, jutro też musimy jeszcze do drugiego sklepu podjechać.
Środa piekę ciasta, robię barszcz, i to z małą w roli pomocnika bo mąż w pracy...będzie super. Czwartek do czasu posadzenia tyłka przed barszczem pewnie nie odpocznę, a jeszcze na 12 do fryzjera.
A wydawało mi się, że tak sobie wszystko ładnie zorganizowałam:oo2:
Jejku, z jednej strony to wam tak zazdroszczę wcześnie idących spać dzieci, Emma łaskawie od paru dni idzie spać o 22 ej, zamiast 23ej.
Plus taki że śpi z dwiema krótkimi pociskami do 9 - 10 rano;-) ;)

Życzę wszystkim chorującym szybkiego powrotu do zdrowia, żeby święta nie były obsrutane.
Ja zmykam do pracy.
Ciężko mi się teraz ogarnąć, żeby coś napisać. Mam nadzieję, że od 25 grudnia będzie lepiej:yes:

Madzik, a ja wszystko robie sama z 2 rozrabiaków biegających po domu. M wraca ok 18-19 jak juź wszystko mam porobione. Wtedy cała 3 robi burdel w salonie i na dobranoc mam ogarnianie wszystkiego.

reklama
Rila tormentiol lub tormentalum - u nas po 1 posmarowaniu widać poprawę. Mój pił też sok marchwiowy, robilam wszystko żeby uniknąć szpitala zreszta sama Pani ordynator nam tak zalecila.
Mlody spi od godziny dopiero a ja jakoś mocy nie mam. Moja druga polowa tak mnie wk... , nie mam pojęcia o co mu chodzi ale pyskaty i marudny. Oczywiście mlodego nie ogarnia i to moja wina.
Z innej beczki ... jutro ciasta i w srode sprzatam i w porze drzemki mam zamiar o siebie zadbac ... na musze jakis plan na pocieszenie stworzyc ;) przecież nie tylko choinka ma byc strojna :)

Do góry