reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

MAGDA nasz basen jest w pełnym słońcu bo nie ma gdzie ww cieniu postawić,to nie bardzo ujdzie;-)zresztą moje dzieci po 15minutach w basenie już się nudzą.

reklama
W sumie moje jedna czy druga jakby same były też by szybko się nudziły, a tak przychodzi jeszcze 7 letnia kuzynka to we 3 w dużym basenie zawsze jakiś wariactwa wymyślą, a młoda sama w małym baseniku to nie wiem czy długo posiedzi. Znowu sprawdza się teoria, że im więcej dzieci tym starzy mają łatwiej;-)
Oj bo u nas to nie może być normalnej pogody - albo zimnica albo od razu tropiki

Jeszcze moi butelkowi, mleko i wodę z butli ze e smoczkiem ciągną. Próbowałam niekapków i tego kubka 360 i nic. A tak poza tym to w porównaniu do Waszych dzieci moi strasznie mało piją. Jak wypiją 200 ml wody przez cały dzień to się cieszę.

Rila jak nie ma upałów to Julek tez tak pije.

Milenka widzę, że plac zabaw stał się waszym najlepszym przyjacielem.

Z obserwacji potwierdzam, że im więcej dzieci tym łatwiej rodzicom, bo same się sobą zajmują.

Mika mąż chodzi jak w zegarku. Wczoraj nawet się nie zająknął na wiadomość o moim wyjeździe, chociaż widziałam, że aż go ściska w dołku. No, a dzisiaj jest do rany przyłóż, ale jeszcze go sobie dokładnie poobserwuję zanim mu odpuszczę.

Mój też jakoś mało pije... a jak już pije to wodę z butelki niekapka takiego AVENT PREMIUM KUBEK NIEKAPEK 200 ML PINGWINKI (5308847673) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale woli ten Kubek treningowy EasyStart 120 ml "Baśnie" 6m+ firmy Canpol Babies 35/101 - wózki wielofunkcyjne, trzyfunkcyjne,głęboko spacerowe, aukcje internetowe, allegro, łóżeczko dziecięce klupś, safari, abc desing Całe szczęście jest na cycku jeszcze ale mimo wszystko mało pije... Ostatnio słyszałam że jak dziecko nie chce jeść jajek ( czytaj mój S) to można dodać je do zupy.. ale jakoś jajka w zupie innej niż szczawiowa sobie nie wyobrażam ... ale spróbuje z tym żółtkiem z masłem o którym mówicie ale coś czuję, że będzie to moja kolejna porażka bo młodzieży najlepiej by wcinał suche bułki...

Apropo pogody ... u nas miało byc dzisiaj 19 stopni ale cały dzień było pochmurno, padało i zmarzłam w bluzie więc te 19 stopni było chyba w innym Olsztynie

AGUNIA z moją idzie szału w domu dostać,z rąk nie schodzi oj umęczyłą mnie dzisiaj.Na placu też jest chwila spokoju i zaraz cos jej nie pasuje,obstawiam wychodzace 4 bo jest nieznośna!Dałąm wieczór ibum i śpi od 19 spokojnie jak na nią.
To gdzie wybywasz do tego spa?zabierz mnie ze sobą!!!!!
Ale macie tych kubków,ja wyrodna matka kupiłam jeden i leży a popołudniu przez słomkę wypiła szklankę soku jabłkowego na pół z wodą,sama woda coś jej nie wchodziła dziś.
Jak czytam jaka pogoda u Was to sie zastanawiam czy w tym samym kraju mieszkamy;-),u mnie wieczorem był bardzo chłodny wiatr ale deszczu nawet kropli.

MAGDA nie kuś:-D,po dzisiejszym dniu stwierdzam że mojej by się przydała towarzyszka bo mnie chce wykończyć;-)
Marzy mi się poczytać ksiażke na leżaczku,czy ja tak dużo wymagam?;-)

Ostatnia edycja:
Truskawkowa - pewnie sie dzień nie wylatał wiec teraz nadrabia [emoji12]. F po takim łóżeczkowym bieganiu chodzi z guzem na czole [emoji16]

Leżak mam wiec czyżbym była luksusową panią domu [emoji23]

Agmaa - ja F dorzucam do zupy jajko np. dzisiaj miał buraczkową z jajkiem, czasem zje, z naciskiem na czasem - dziś pluł [emoji15]

Edysiek - jutro będę testować pastę, ciekawe, ciekawe.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana,

Ja pijawkę i zaraz jadę w delegację, a moi panowie jeszcze śpią :szok:

U nas mimo ogromu kubków najlepiej sprawdza się butelka wody z dziubkiem z Biedronki.

Mika jeżeli przez ostatni rok chociaż udało Ci się spojrzeć w stronę leżaka to i owszem, jesteś luksusową panią domu.

Katjuszka zapomniałam się pochwalić, że Julek zaserwował mi dwójkę w basenie :-)

Milenka jak tak czytam co u was to u nas było identycznie. Im bardziej Julek stawał się mobilny tym łatwiej było (chociaż nadal najlepiej jest u mamy lub taty na rękach). W domu jest nudno i rodzice też są nudni, za to plac zabaw i inne dzieci to szczyt szczęścia. Zresztą Julek tak uwielbia tłum, że jak tylko wstaje rano to od razu parkuje pod drzwiami i krzyczy "dzieci" czyli, że mamy go zabrać na plac zabaw.

Do góry