reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Marcia - ja przez ponad pół roku karmilam O. tylko raz - wieczorem, więc zawsze jest opcja, że jednak trochę Wam się to przyciągnie. Inna sprawa, że takie stopniowe odstawienie faktycznie najmniej problemów przysparza.

Marcia no dorasta ale co się martwisz za rok czy 2 wrócisz do cycowania;-)

Temat kubków na tapecie,moja ma jeden niekapek avent i nie chce z niego pić i stwierdziłąm że kupować więcej nie będę.Tyle że u nas zaden kubek nie zda egzaminu bo ona lubi się bawić,upija wode do buzi,trzyma chwilę a potem wypuszcza,lubi jak jej sie leje po brodzie.A jak jej sie chce pić bardzo to daję jej albo ze szklanki przez słomkę albo z niekapka po kubusiu i wypija z 200ml bez zmoczenia.

Młoda zasnęła po 9 chyba będę próbować 2drzemki jednak bo jest nie do życia,noc masakra o 22 już ja w łóżku połozyłam ale tak tańczyła że w nogach ją znalazłam.

Dzień dobry :-)

Napiszę Wam jak nauczyłam K pić przez slomke. Nadal ukłony do Aguni ;-)
Może się przyda i tym sposobem któryś maluch zalapie. K pije jak jest chłodno tak półtora bidona a jak jest upał to około 3 :-) oczywiście wody ;-)

Wiec tak- nalalam wody do kubka. Włożyłam slomke i przytkalam palcem od góry. Wyjelam, zostaje w niej woda.iwoda.i do dziuba. I tak kilka razy, aż zaczaila ze można ciągnąć. Jak zaczęła ciągnąć to od razu myk podstawilam kubek i poleciała woda. Pelnia szczęścia u młodej i u mnie już od kilku miesięcy. Nauczyła się w 10 min może. Czasem się krztusi jak za lapczywie pije, albo nabierze pełną buzię i dopiero połyka... ale ogólnie bardzo to wygodne bo ma taki zwykły bidon ze słomka i sama się obsługuje. Ja tylko dolewam. :-)

My właśnie zaliczamy drzemkę. Nie wiem co to się podzialo ze tak się dziwnie przedstawiła. Śpi zaraz po 9 mimo że wstaje o 7. Ale to super bo potem druga drzemka ok 14. Ale i tak dziad jeden nie zaśnie wcześniej niż przed 21.. ech

Witamy siè z Kubusiem:)

Przepraszam że nie napisałam jaki to kubek. DJMka chyba wstawila link to Aventu SCF782. Ja go widziałam kiedys w gazecie ale pani w sklepie tlumaczylam bo sama nazwy nie znalam:)

Pobieralismy krew na panel alergiczny. Troche placzu było, ale ogolnie nie było źle. Do reszty wpisów odniosę sie później.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Moja sporadycznie pije ze zwykłego kubka, a tak to pije z butelki ze smoczkiem. Są jeszcze jakieś smoczkowe dzieci?
Mamy niekapek, ale cos niezbyt jej się podoba picie z niego. Dlatego skusiłabym się na ten kubek 360.

U nas noc też marudząca, zjadła o 1, nie mogła zasnąć, zasnęła dobrze koło 3, a ja o 5 musiałam wstać :wściekła/y:

Madziolina
moja też nie potrafi pić ze słomki. Ale muszę wypróbować patent Katjuszki (czy Agunii).
A Ty jak się czujesz? Kiedy masz wizytę?

Zuzanka a Ty?
Przejażdżka autobusem ważna sprawa :-D
Ja pamiętam jak z moją starszą jechałam pociągiem jak też była gdzieś w wieku O. A najlepsze jest to, że jakiś rok temu ona do mnie, że nigdy pociągiem nie jechała (mieli ze szkoły gdzieś pociągiem jechać).

Marcia ma pewno będzie Ci ciężko, bo chyba prawie nie miałaś przerwy w cycowaniu.

Truskawkowa trzymam kciuki, żeby szybko poszło.

reklama
Dziewczyny ja Julkowi wsadziłam słomkę do kubka i pokazałam jak sama piję, później pokazałam mu na sucho jak wciągać powietrze ustami i załapał od razu.

Katjuszka to K. dużo pije, bo u nas w upały idzie jedna butelka 0,5 l wody.

W nocy coś wisiało w powietrzu. bo Julko też popłakiwał przez sen.

Do góry