reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Dzień dobry :-) ja na chwilkę tylko.

K zaczyna się puszczać :-D tylko 3-4 kroczki ale jest światełko w tunelu.

K pije tylko wodę. soku się nie tknie.. Choć nie ukrywam, że akurat w jej przypadku wolałabym, żeby sok piła.

Właśnie padla na drugą drzemkę, nie wiem co to będzie wieczorem. Chyba obudze ja zaraz po 17.

Byliśmy meble oglądac. Zalamalam się, takie brzydkie i dziadostwo. Jedynie jedne całkiem białe ujda w tłumie. A takie co się nam podobają to kosmos cenowy. Żałuję, że pojechaliśmy je oglądać bo przy nich wszystkie wysiadaja :-( heh teraz myślenie...

Agunia super ze w domku, my jak teraz wrocilismy z wakacji i mlody rano wstał i zobaczył swoje zabawki to az piszczal z radosci.

A propo piszczenia moj od jakis 2 tyg zaczal przerazliwie piszczec ale zauwazylam gdy cos chce a powiedziec nie potrafi to piszczy ale az tak ze w uszy bola. Najgorsze jak mi w sklepie zaczyna bo cos chce z połki. Maja tez tak wasze dzieci?
A my dzis cały dzien na dworze tzn na ogrodku grill.

Katjuszka gratki dla K za kroczki moj to tylko przy meblach, sam jeszcze nawet bez podporki nie stoi.

Wczoraj bylismy w sali zabaw na urodzinach kolegi starszaka za tydz do kolezanki a za 2 tyg my organizujemy. I wszyscy w tym samym miejscu :'( chcialam wybrac inna sale zabaw ale tam za 1 dziecko kasuja 46 zl masakra plus trzeba u nich zamowic tort napoje to wyszloby ok 1 tys. A widze ze duzo organizuja tam urodzin, nie wiem chyba sami bogacze.

Katjuszka chyba mi coś umknęło:zawstydzona/y: a mebelki to dla K czy dla Was? Bo jeśli dla K to ja mogę polecić te co ma Kubuś:tak:

Oliwka ja właśnie nie rozumiem co to za moda weszła teraz z tymi urodzinami w takich miejscach:no: Ja osobiście uważam że to zbędny wydatek ale dzieci nie chcą być gorsze od rówieśników.

Madzikm ale Emma przesypia codziennie z Wami pół nocy czy tylko od czasu do czasu? Śmieszne to bo owszem nie wysypiam się jak K śpi z nami ale uwielbiam jak jest obok mnie w łóżku. Libię jak się przytula i kotłamsi na poduszce:tak:

Mój K podobnie jak u Edysiek tylko woda i woda a ja bym chciała żeby czasami coś ciepłego wypił zwłaszcza jak było zimno:tak:

Hej.
Mąż, zresztą trochę pod moim naciskiem wykreślił się z nadgodzin i przynajmniej dziś siedzi w domu. Z tej okazji zostawiłam go z dzieckiem a sama wybyłam na miasto.
Naprawdę chciałam kupić sobie jakieś ciuchy bo garderoba wieki nie odświeżana ale wróciłam tylko z jedną bluzeczką i butami:no:. Bieda w tym Galway jak nie wiem jeśli chodzi o zakup ubrań. Wzbogaciłam się za to o nowy tusz do rzęs, podkład i zestaw cieni do powiek, w czerwcu idziemy na wesele, jakoś wyglądać trzeba ;-)
Mężowi po powrocie zrobiłam roladki z kurczaka z tego przepisu

Ewa / Przepisy / Roladki z kurczaka - Ewa Wachowicz

Więc mi wybaczył haniebne porzucenie ;-)

E też preferuje soki. Kupuję jej bobofrut te po czwartym miesiącu bez dodatku cukru i daję tylko pół dziennie. Oprócz tego pije wodę lekko "podbarwioną" sokiem malinowym.

Katjuszkooo - super, że Klara zrobiła samodzielnie pierwsze kroki! Gratulacje! Mam nadzieję że Ci kręgosłup odpocznie jak mała zrobi się trochę bardziej samodzielna :-)

A swoją drogą ile razy któraś z mamuś napisze: "moje dziecko się puściło" to nie mogę przestać się śmiać :-D

E odkryła nową umiejętność. Wspina się na fotele w salonie. I niestety dopóki nie nauczy się dobrze z nich schodzić to nie można jej zostawiać samej. Na 10 wejść, 5 razy zejdzie dobrze, czyli tyłem a resztę leci prosto na twarz do przodu:confused2:. Kolejny etap, który trzeba przeczekać.

Ostatnia edycja:
Madzikm no to poszalałaś kobieto na tych zakupach:tak: Ciekawe czy ja jutro też coś kupię czy znów K będzie jedynym któremu się coś dostanie:-D

Kubuś jeszcze nie wspina się sam (raz mu się zdarzyło) ale ten jeden raz poleciał do tyłu i póki co nie idzie mu wytłumaczyć jak ma schodzić... no nie kuma tego to moje dziecko;-)

Kroczek no niestety odkad zaczał chodzic do przedszkola to byl zapraszany do takich sal zabaw i tez juz chcial tam urodziny. Szczerze wole tak niz w domu mialabym robic dla dzieci. A tak tam wyszaleja sie 2 godz zjedza torta i bałaganu nie mam w domu. W domu to tylko dla rodziny robie

Madzik moj tak wlasnie nauczyl sie wchodzic na schody ale zejsc tyłem jeszcze nie tylko przodem chce wiec wchodzimy tak non stop.

Kroczek ja właśnie pokazałam m te meble Kubusia i wyczail gdzie w Krakowie można obejrzeć wiec jeszcze tam musimy podjechać i wtedy podejmiemy decyzję.

K tez próbuje się wspinać, ale na kanapę jej nie wychodzi. Raz jej na schody się udało to bramka juz jest. Gorzej bo ostatnio upodobala sobie wychodzenie po zewnętrznej stronie po łóżeczku turystycznym... wisi na nim i nogami idzie a ja mam zawał bo jak poleci to na głowę.

Oliwia k piszczy ale z radości. Natomiast całe osiedle ha słyszy na pewno wtedy.

Widzę że temat smoczkow. Moje chłopaki oboje bezsmoczkowi i mnie to cieszy. Problem odzwyczajania odpada. A mnie też razi widok takich starszych dzieci co ciągle że smoczkiem laza.

Agunia super ze juz w domu jesteście. Oby jak najdłużej bez chorób.

Kroczku, śliczny ogródek. Ja może za rok będę mogła trochę poszaleć, bo na razie teren budowy :-(

Katiusza gratulacje dla K. Czekamy na pierwsze kroki Milenki bo ona chyba podobnie jak Ty czeka na to jak na zbawienie.

Moje chłopaki z gilami!! Na szczęście to tylko katar i mam nadzieję że tak zostanie. Tylko że na środę umówiłam się na szczepienie no ale pewnie znowu je odłoże....

Mam pytanie czy jak wrócił wam okres po porodzie to był regularny???? Ja miałam dwa razy dopiero, ale ostatnio to w drugi dzień Wielkanocy i od tamtej pory nic.... Czyli już 6 tygodni mija.... I kurde nie wiem czy zaczynać się stresować..... Chyba bym się załamala.....

reklama
Marcia ja jeszcze nie dostałam caly czas na cycu i chyba stad to opoznienie.

A moj starszak nie chcial smoka , mlody miał ale chyba cos ok 6 mies odstawił. Ale za to cyca ciagnie namietnie

Do góry