reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Pewnie pomyślcie, że proponowalam ciasto drożdżowe a potem sama w ukryciu je zjadłam. A tu klops - sama kawalka nie zjadłam nawet bo kosmita nie pozwolił :) wyjadal rabarbar i sie cieszył. A teraz o wlasne nogi sie potyka a spać nie chce.

Kolejny krok odstawiania: posmarowalam ... cytryna i co? Nic. Wyciumkal i jadł dalej. Troszke sie skrzywil ale moze to dalo mu power żeby się dalej wyglupiac.

reklama
Milenka, absolutnie tego do siebie nie wzięłam i nawet nie skojarzyłam, że Młoda ma taką fotę publiczną ;) ale rozumiem o co Ci chodzi, bo sama takie"strojne" dzieci widuję ;)
Ja nie uważam, by dziecko roczne ze smokiem w paszczy wygladało źle, ale dwulatek i dalej tak, i mowa tu o ciągłym noszeniu smoczka w buzi.

Dla logopedów ma znaczenie, jak długo i z jaką intensywnością dziecko używało smoczka. Nie zmienia to faktu, że nie każde smoczkowe dziecko będzie miało wadę wymowy.

DJMKA dokładnie,to tak jak z butami to że dziecko nie nosi profilowanych nie znaczy że będzie miał krzywe nogi;-).
A teraz jestem w szoku,przeczytałam na fb że rocznemu dziecku powinno starczyć pół banana czy 3truskawki:szok:,moja po takiej ilości to nawet nie poczuje że coś zjadła:eek:

Milenka przejrzałam fb i Młoda nie ma foty ze smoczkiem. A tu nie wstawiam. O jakim zdjęciu mówisz? :)
Też to widziałam i moja zjada 1/4 jabłka czy banana, a truskawek nie tknie.

Myszka moim skromnym zdaniem smarowanie piersi czymkolwiek nie pomoże. Jeśli syn jest zdeterminowany to nic go nie odstraszy ;)

DJMKA hehe to nie wiem czemu mi się tak wydawało :eek:.
No to już wiem czemu moja taki pulpet ale kurczę wez jej nie daj jak ona taki głodomór:baffled:,truskawki jadło w sobotę u koleżanki,kradła ze stołu jak tylko nikt nie widział:-D.Zresztą smiechu było bo kumpeli córa starsza pół roku też wykradała wszystko ze stołu,obie jak sępy stały nad tym stołem a jak już coś wzieły to sie dzieliły:rofl2:

Padam. U nas ciężki okres. Idą dwójki górne i jest sajgon. Nigdy nie wiadomo w jakim momencie nastąpi wybuch histerycznego płaczu. Wczoraj pisałam że z usypianiem było ciężko, dziś przed snem czyli w trakcie mycia i ubierania w pidżamy wychodzili z siebie, a zasnęli jak aniołki. Zobaczymy na jak długo!
U chłopaków smoczek to ulubiony "gadżet ". Ciągle by go ciumkali :-( Próbuję zabierać jak się bawią ale po chwili już się drą o smoczki bo albo widzieli gdzie zostawiłam i pokazują palcami i krzyczą "daj" albo pokazują na szafkę na której trzymam zapasowe i też w kółko "daj". Jak nie dam to rozpacz i jeden drugiego nakręca.
Mam nadzieję że jakoś z tego wyjdziemy. Dziś wzięliśmy ich do ogródka bez smoczków (pierwszy raz) i było ok. Może jest nadzieja że przed pójściem do szkoły odstawią smoczki :no:

Ostatnia edycja:
Witam z ogromnym uśmiechem na twarzy :-) Dzisiaj nas wypisali ze szpitala. Młody wpadł do domu i aż piszczał z radości na widok znajomych kątów i zabawek. Dawno tak szczęśliwa nie byłam jak teraz :-)

Mój oryginalny syn smoka nigdy nie uznawał.

Aaaaa, pobiliśmy rekord - mamy 75 cm i 8,5 kg. Znajdzie się mniejszy egzemplarz na forum?

Milenka, a ja szczerze wierzę w powiedzenie, że zrzuci wszystko jak zacznie chodzić.

Rila, oj daje Ci do wiwatu Twoja dwójka.

AGUNIA SUPER,tak myślałam że was wypiszą skoro mu się poprawiło.Ale J zgrabny facet:-D

RILA spokojnie ty masz dwójkę roczniaków,jak sie upominają to nie ma co walczyć z tym smokiem,mają czas na odwyk;-)

reklama
Magda widzę ze Mika ma większe moce sprawcze bo ja Cie niedawno przyzywalam i się nie objawiłas ;-) dobrze ze jesteś

Agunia super :-) a K pewnie druga 77 cm i 9 kg

Odnośnie smoczka to K po prostu kocha. Ma 3 i czasem wszystkie trzy nosi ::-D ale ogólnie staram się jej nie dawać w ciągu dnia poza drzemkami i wieczorem na noc. Wszystko co z umiarem jest ok moim zdaniem :-)

Idę spać bo jutro maraton po sklepach za meblami. K z moimi rodzicami. A od popołudnia głowa mi pęka

Do góry