reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Moj juz tez mame obudził. Ide kawe robic bo musze jakos ten dzien przetrwac. Zaraz zabieram sie za sprzatanie domu. A na 14 starszy idzie na urodziny kolezanki z przedszkola. Kurcze tak mi nie pasuje siedziec tam 2 godz. Jedynie ze młody skorzysta tez z atrakcji.
Katjuszka super ze wyniki ok. Ja mlodemu tez robilam ostatnio bo on glownie cyc i tez wszystko ok bylo i przybiera na wadze.
Marcia oby sprawnie poszla wam ta przeprowadzka

Truskawkowa to faktycznie wycieczka super. Mogli jednak bardziej postarac sie.
Starszak ma teraz wyjazd do filharmonii ale nie chce jechac.

reklama
Witam :-)
Mała dzisiaj wstała o 6, a już się łudziłam że w sobotę da pospać dłużej :-p

Truskawkowa szkoda, że tak wyszło z wycieczką. Najwyraźniej ktoś nie pomyślał, że 5 latki nie usiedzą 3 godz. Brak dobrej organizacji. A sztuczna krowa mnie powaliła :szok:
Powiem Wam, że teraz nawet na wsi trudno o krowę ;-) Na naszej trasie spacerowej mamy co prawda całą hodowlę bydła, ale to jakaś inna odmiana, bo brązowa a nie nasze łaciate mućki :-D Kozy coś się nie pojawiają, a zawsze były. Musimy zmienić trasę, bo przydałoby się pooglądać konie i kucyki :-)

Katjuszka to dobrze, że wyniki w porządku. Wychodzi na to, że dziecko przez rok czasu może żywić się mm i kaszkami ;-) A tak serio to moja pije tak mało mm, że stwierdziłam że szybko nie zmienimy mleka na zwykłe.

Milenka ślicznie córcia wygląda w wianuszku :-)

Ancona
moja dużo bez czapki chodzi, ale teraz to już bardziej od słonka jej zakładam.

Auliya Kinga trochę zasmarkana, ale i tak całe dnie spędzamy na dworze, więc nie widzę powodu żebyśmy nie mogły spędzić dnia nad wodą. Tym bardziej, że jest to bardzo zaciszne miejsce, gdzie wcale nie wieje.

Marcia
szybkiej i bezstresowej przeprowadzki.

Oliwia, Kroczek udanych imprez.

Chyba trzeba będzie się powoli pakować, pewnie pół samochodu mi to zajmie :-D

Edysiek tam byly jeszcze 3 i 4 latki...szkoda gadac. Aha przypomnialo mi sie byl jeszcze pies zamkniety w taki ala ulu aby nikogo nie ugryzl. No i pani rozdala dzieciom chlebek aby nakarmily kozy...ale.... mialy im przez siatke nie dawac bo jeszcze koza ugryzie kogos w palec. To ja sie pytam jak inaczej je nakarmic???!!!! U mnie noc swietna-starszak szczekal, mlody smaral.....szal! Ale dzis juz lepiej.

He he Edysiek ja źle ujęłam bo tak właściwie to o drowie chciałam spytać. Szybkiego przejścia kataru życzę i bez gorączki też bym nie panikowała i robiła wszystko normalnie.
W końcu jak to lekarze mówią katar to nie choroba.
Tobie udanego wypoczynku życzę
Marcia sprawnej przeprowadzki
Oliwia, Kroczek żeby humory "maluchom" dopisały :happy:
Katiuszka z Twoim przemytem żółtka nie spodziewałam się innych wyników ale ważne że zrobiłaś i wiesz na czym stoicie :D

u nas czapka tyko żeby w oczy nie świeciło ale mnie zawsze gonili że ja dziecku czapki nie zakładam.

A u mnie najmłodszy i najstarszy jeszcze śpią!!:eek::szok: starszak się o bajkę upomina więc zaraz stracę kompa:baffled:

miłego weekendu wszystkim

Mhm kolejny raz dochodzę do wniosku, że ja to wyrodna jestem ;-) lub też ze zachowuje się czasem jakby to moje trzecie dziecko było ;-) K bez czapki juz dłuższą chwilę chodzi, nawet w Zakopanem jak wiało a było ciepło to jeden dzień była bez. Teraz kupiłam ale od słońca i martwię się bo są bez wywietrznikow. Co prawda 100% bawełna, ale... mnie zawsze gorąco, od dwóch dni w krótkim rekawku latam, to nie wiem co będzie w lecie :-( pewnie zamknę się i włączę klime. No po prostu nie znoszę gorąca a o upalach to nawet nie mówię :-( nawet kiedyś mi lekarka badania zleciła różne jak jej opowiedziałam ;-) dlatego wakacje to zawsze poza sezonem i w chłodnych ciepłych krajach ;-)

Milenka mała w wianku wygląda rewelacyjnie :-) sama ostatnio chciałam K zrobić, ale znowu wyrodna matka się odezwała - szkoda mi było stokrotek..

Truskawkowa no comment. Szał po prostu.

Edysiek udanego weekendu :-)

Oliwia ja mojego m do filharmonii bym nie wyciagla za żadne skarby, a dopiero dziecko

U nas nocka nawet nawet. Teraz spi, Ale zaliczyla juz hustawke bo cały ranek pokazywała do ogródka i gruchala, że chce iść..

Ostatnia edycja:
No moje tradycyjnie wstało o 5.15 :-/ ale za to druga noc z rzędu kiedy obudził się tylko raz, więc nie narzekam. Jeśli tak mu zostanie, to za kilka dni czeka go eksmisja na swoje ;)

Kurde, przez Was muszę pojechać po jakąś kaszkietówkę dla małego, bo bawełniane to przesada, ale jakoś czarno widzę ich obecność na łepetynie a słońce grzeje.

Teraz czekam aż się panicz obudzi, ogarnę i jedziemy na działkę oglądać jak tatuś kosi. Tylko mam przeczucie, że będzie się pchał do kosiarki :-/

Poza tym, byliśmy dzisiaj po resztę płytek, farbę i grunt. Więc w ramach siłki, ramię w ramię z mężem wnosiłam towar na 3 piętro.
A teraz leżę i czekam na wylew ;)

Milenka, mała jest prześliczna!

Jeszcze jedno :-) wywołuje i nawołuje o fotki z roczkow :-) roczki kwietniowe się pokonczyly a fotek jak na lekarstwo...

Agunia i oczywiście Twój nowy image ;-)

Madzik wracaj do nas :-) bo się zapracujesz Bidulo

U nas pobudka w standardzie czyli o 5.15.

Zdjęcia wrzucę jak jakieś pstryknę i przegram do kompa.

Truskawkowa fajna wycieczka.

Edysiek miłej zabawy.

Katjuszka grunt, że wyniki wyszły dobre. Ja kupiłam ziajkę 30 i też dobrze się rozsmarowuje. A na Julka znalazłam sposób i ciapkam mu krem na buzi przed lustrem i pozwalam samemu się babrać, a w międzyczasie go rozsmarowuję.

Milenka pięknie wygląda na tle wiosny.

Ancona my też już śmigamy bez czapki i nie wiem czy nie jesteśmy czasami jedyni na placu zabaw. Zresztą niektórzy rodzice strasznie przesadzają, bo jest 21 stopni i sami są w koszulkach, a dzieciaki mają czapki, szaliki i grube kurtki.

reklama
Spóźnione urodzinowe buziaki dla Ignasia:tak:

W tygodniu E czasem o 7 dobudzić nie mogę, a dziś menda mała 5.45 pobudkę mi zrobiła:baffled:, ale dzięki temu do 9 miałam posprzątane, uprane, obiad zrobiony i teraz już mogę tylko z pogody korzystać.
Teraz przerwa na obiad, a potem ze znajomymi na spacer nad Wisłę ruszamy

Katjuszka to kamień z serca ci chyba spadł z tymi wynikami:tak:

Truskawkowa wycieczka powalająca

Milenka do schrupania, słodziak w tym wianku

Do góry