reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
_zuzanka dla Miśka marzeń spełnienia i wielu radości, wszystkiego co dobre również dla gości dla mamy uśmiechu i kwiatów dla siostry. A wszystko po to by w Twoim szczególnym dniu uśmiech był i każdego zaraził.

Zuzanka dla Miska najlepszego :-)

A my juz tez po 1 imprezie urodzinowej. Starszy brat musiał pomagac przy dmuchaniu świeczki:-)
A ogolnie było przyjemnie. Mlody w ubranku wyjsciowym zasnal po 19 pozniej na spiaco musialam go przebierac.
Wypilam poł lampki wina i dzisiaj czuje sie jakbym miala kaca :-) ale chyba dzieki temu mlody budzil sie tylko z 5 razy.

Może uda mi się nadrobić, bo ostatnio tylko o sobie ;-)

Katjuszka co do szaszłyków to podpinam się pod to, że ja uwielbiam takie z cukinią, albo nawet samą cukinię grillowaną. No i boczuś też :-p
Mogę polecić sałatkę warstwową z brokułem. Zrobiłam po raz pierwszy, a znikła jako pierwsza. Brokuł ugotowany na parze (różyczki), papryka czerwona w kosteczkę, kukurydza (z puszki :p), feta w kosteczkę, kawałki pomidora, całość zalana sosem majonezowo-jogurtowym i posypana prażonym słonecznikiem.
A do tej rosyjskiej daję majonez.

Współczuję tego niejedzenia małej. Dzisiaj zjadła coś?
Agunia a u Was jak?

Milenka nie rozumiem po co takie urodziny robić, chyba właśnie tylko dla prezentów. Dla mnie to szczyt skąpstwa i lenistwa.

Kończę, bo znajomi przyszli.

Piszę trzeciego poeta, a i tak wszystko zapomniałam i jeszcze z telefonu więc w skrócie.
Madzik moja jeszcze nie ma przebitych uszu, ale pojedziemy w tygodniu to przebijemy.
A ile nosi się te lecznicze? Będzie mogła za miesiąc na komunię założyć te nowe?
Oliwia moja szybko zrzuciła kreację, bo plątała się pod nogami. Ja kaca nie miałam w przeciwieństwie do męża :p No ale wiadomo jeden rodzic musi być czujny. Tylko za zdrówko córci wypiłam.
U nas nic była kiepska, co chwilę się budziła, chyba przeżywała wszystko.
Ciekawe jak dzisiaj, bo i byliśmy na krótkiej wycieczce nad wodę, a potem znajomi przyszli i z dziećmi szalała.

Podczytałam tylko co u was, bo padam dziś na cyce. Zosi impreza udana, ale E tak mnie dziś umęczyła jak jeszcze chyba nigdy. Wyjec non stop przez cały dzień, nie wiem co ją opętało. Po 19 padła, korzystam z chwili ciszy.

Zuzanka najlepsze życzenia dla Miśka

Milenka to się syn ubawił na tych urodzinach, chociaż może dzieciakom taka forma pasowała. Dla mnie nie do przyjęcia, na kompie to sobie można samemu pograć, jak do nas dzieciaki przychodzą, czy moje do kogoś to jest zakaz elektroniki, bo też najchętniej by w rządku na kanapie w komórkami albo tabletami usiedli, a tak to kreatywność i wyobraźnia im uruchamia.

Zuzanko przede wszystkim zdrówka i moc uścisków dla synka:)

Viltutti super sprawa z własnym pokoikiem dla dziecka . Zabawki mają swoje miejsce, dziecko ma swój kącik no i święty spokój do spania:)

Katjuszko a może faktycznie coś K zaszkodziło skoro wszystko do buzi wkłada?

Rila ja też planuję wypad do fryzjera bo ostatnio ściągałam czarny kolor z włosów i strasznie zniszczyły mi sie koncowki:( A poza tym zawsze to jakaś odmiana chocby niewielka.

Chciałam się pochwalić że K już podeptał roczek:) Zostały mu jeszcze trzy dni a od dzisiaj tupta jak tylko może:)

Edysiek i inne kobitki zazdroszcze Wam juz tych minionych imprez roczkowych bo juz to widze jak mimo duzej liczby gosci K bedzie i tak wisial tylko na mnie:/

Jeszcze pytanko czy jest jeszcze jakies dziecko co kazdy posilek popija mlekiem? K zje np jajecznice, moze nie cala ale jednak, paroweczke czy nawet zupe i za pol do godziny wola o pelna porcje mleka. On non stop cos palaszuje bo w przerwach miedzy posilkami wcina mleko:/

Zuzanka najlepsze życzenia dla synka!!!

Kroczku H też wszystko musi mlekiem popić 210ml inaczej marudzi i krzyczy.
Gratulacje dla K :-) teraz będzie się działo ;-)

Dzisiaj nie mam weny na pisanie źle się czuję i nie wiem dlaczego chyba to babskie sprawy :/.

reklama
Hello, a ja? ;-) K je tylko mleko z różnymi kaszkami. A odrobinę kurczaka czy owoca traktuje jak nic i je kaszkę. A jak jest bardzo glodna to nie ma bata i nic poza kaszka nie tknie nawet na smak.. Oczywiście wczoraj i dziś wyjątek, ale dziś nie było tragedii bo opuściła tylko jeden posiłek. Dałam jej probiotyk z prebiotykiem,a do lekarza tak czy tak jest zapisana.

Do góry