reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

MadzikM ona miała testy na białko i wyszły ujemne. To ta nowa alergolog. Szlag mnie juz na to wszystko bierze. Ona jeszcze stwierdziła, że po skończonym roku nie należy mi się refundacja mleka i k ma jeść normalne. Bo nie mam dowodu, że jej coś dolega po normalnym. A to że ja mówię że widać ze ona się źle czuje to ja sobie nawet nie wyobrażam ilu rodziców kłamie.... nie chciało mi się tego ostatnio pisać bo mam już dość. Mleko kosztuje 50 zl bez recepty i starcza mi na 3 dni. Mam wielka chęć kłamać żeby wyzebrac receptę... dużo bym dała żeby pójść do byle sklepu i kupić zwykle mm. Ona kazała mi cała porcję zwykłego jej dawać raz dziennie lub porcję kaszki mlecznej. Chybabym w szpitalu wylądowała bo po 2 markach kaszki młoda purka bardzo... a wczoraj to już się zalamałam bo juz nawet deserku nie chce. Cztery razy dziennie mleko z kaszka i to wszystko. Trochę pomamlanego kurczaka, marchewki,owoców, ale nic tak naprawdę nie zjedzone :-( w sobotę przetrzymana 6 godz, głodna jak nie wiem co ale nie tknie nic..

reklama
Oj Mika chyba jednak nie wiesz. Taki jeden dzień strajku można olać, wiesz, że za dzień czy dwa dziecko wróci do normy, a kiedy dziecko przez parę m-cy nie czuje potrzeby jedzenia to dopiero trauma dla rodzica. U Oli przez 3 lata walczyłam o każdy kęs, wiecznie skóra i kości ,wiecznie poniżej 3 centyla, ile łez nad nią wylałam, ile nerw zjadłam, ile się nawkurzałam na kręcenie się wszystkiego wokół jej jedzenia, na samo wspomnienie ciarki mnie przechodzą. Najlepsze zawsze były dobre rady - jak zgłodnieje to sama przyjdzie. taaa

Katjuszko - a próbowałaś mleko zastępcze bezlaktozowe.
Np enfamil o-lac. Jest bez recepty.

Madziu - to aż tak źle z i was było z niejedzeniem. Jak Ola teraz? Dalej taki niejadek?

Dziewczyny, ale jestem zadowolona z zakupu SmarTrike dla Emmy. Śmieje się na sam jego widok, mogę robić znacznie dłuższe spacery bo nie zaczyna wierzgać już po pół godzinie. Ma też z niego znacznie lepszy widok. Mam nadzieję, że jej się nie odwidzi ;-)

DSC01996.jpg

Załączniki

• DSC01996.jpg
    DSC01996.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Madzik no rewelacja ten rowerek! Też o takim myślałam na urodziny bo mój L uwielbia wszystko na czym może jeździć. Widać że córcia zachwycona :)

Emma zachwycona rowerkiem, super się prezentuje.
No Ola niejadek była straszny. dzięki Bogu wyrosła z tego, teraz tylko chodzi i patrzy co by tu zjeść. Na nią zbawiennie przedszkole podziałało

Hejka:)

Góra prasowania na mnie czeka ale skrobnę parę zdań:)

Milenko ja też bym sprzedała to krzesełko tylko może faktycznie nie na allegro.

Wiśniowa, Dirka piękne imiona maja dzieciaki:)

Zdrówka dla chorujących

Madzikm super sprawa z tym rowerkiem. Mamy podobne cudo po mojej chrzesnicy. Zobaczymy czy K sie spodoba:) a poki co kazdy spacer to drzemka wiec wozek tylko wchodzi w gre:)

W koncu udalo mi sie zalatwic ta wizyte u kardiologa... ale niestety prywatnie bo na NFZ najblizzsze terminy to grudzien tego roku :/ Wizyta obejmuje badanie i konsultacjei wychodzi 180zl. No jeszcze nie tak tragicznie.

Przepraszam, że dopiero teraz ale nie dochodziły do mnie powiadomienia na tel, a na komopa nie miałam czasu. U nas hmmm lepiej chyba....o 11 miał 38, podałam nurofen i do 19 była cisza.A o 19 nagle 39. Po nurofenie przeszło....zobaczymy co bedzie do rana. Modle się aby to trzydniówka była:baffled: Wybaczcie ale nie nadrobie czytania

Kolejna przyznaje sie do podglądania bo kilka postów to chyba nie udzielanie się ;) ale bardzo lubię tu zagladać
Młody super chłopak, wiecznie uśmiechniety i tylko kombinuje co by tu komu zjeść z talerza i najlepszą metodą jest wsadzić łapę, zrzucić na ziemię i uciec pod schody. Ma 2 zęby ale gryzie jak rottweiler. Mocno szybko i ślad zostaje na długo. Mamy za sobą rotawirusy i 3-dniówkę i oczywiście niestety częste zapalenia krtani i oskrzeli. To juz bonus od siostry przedszkolaka.
Też się długo zastanawialiśmy, co na roczek kupić i podpatrzyliśmy samochód elektryczny z pilotem dla rodziców.
ORYGINALNY MERCEDES SLR Z PILOTEM LAKIER/522 (5163251782) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Robimy zrzutę od wszystkich i jak trzeba dołozymy bo tanie to nie jest, ale chyba warto. Pewnie wyjdzie, że kolejna matka wariatka jestem, ale zabawek, rowerków, krzesełek i innych dupereli mamy pełno bo i córa cały zestaw ma a jako najmłodsze dzieciaki to wszyscy chętnie "śmieci|" się pozbyli i unas się walają. Zabawka trochę na wyrost, ale dla obojga dzieciaków i przypuszczam, że na kilka lat.

reklama
MADZIKM a trzyma nóżki na podnóżkach?moja ściąga i wkłada nogi pod koła i zjeżdża z tego siedziska,troche krótkie jest,chyba póki co nie pojezdzi na nim.

Ostatnia edycja:
Do góry