reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Cały czas się utrzymywała, spadała tylko po syropie.

My już po spacerku, dzisiaj szybko, bo wstała o 6 i już chciała spać, niby ładnie jest, słoneczko świeci, ale wiatr zimny. Ale i tak postawiłam wózek przed domem i śpi. A ja mam stertę prania do poskładania, o prasowaniu nie wspomnę :baffled: Dobrze, że mam resztki obiadu z wczoraj :-p tylko rano zupę ugotowałam, dzisiaj barszcz ukraiński.

Dzień dobry :) Dziecko bawi się na podłodze, już myślałam że przy porannej kaszy padnie ale zjadła, otworzyła oczy i tyle. Dziś mam ambitny plan zakupu Małej butów bo drepcze już od dawna ale obuwia jeszcze się nie dorobiła :-p Nocka z 3 pobudkami więc całkiem nie źle.
Chorującym zdrówka :tak:

Dzień dobry :)
u nas noc tragiczna ale niestety przez moją i lekarki głupotę. Bo ostatnio przez to niejedzenie młodej przepisala mi napój energetyczny z witaminami. całe szczęście, że K nie wypije nic poza wodą to tylko pół na pół jej zmieszalam z wodą do mleka. To cholerstwo zawiera laktoze, co nie jest jasno napisane tylko po składzie się zorientowałam jak Młoda zaczęła fiksowac. Pół nocy ja bolał brzuch. Budziła się z płaczem co chwilę i purkala. Co za głupia lekarka. Daje receptę na nutramigen i taki numer wycina :-(

Młoda teraz spi wiec kładę się z nią i coś poczytam...

Trzymajcie się wszystkie chorowitki

Katjuszka współczuję nocy:-(. Weź tu zaufaj lekarzowi, że myśli i wie co robi, samemu wszystkiego sprawdzić i przewidzieć nie sposób. Szkoda niuni, że się umęczyć musiała

Wiśniowa moja też jeszcze butów nie ma. Mam upatrzone elefanteny w daichmanie półbuty dziecięce - Chyba pojadę sama, kupię w ciemno, żeby młodej nie ciągać, najwyżej pojadę i oddam jak będę niedobre

Moja najstarsza chorowitka już do szkoły poleciała. Młodsze po drzemce Ewci zabiorę na mały spacer, już nie kaszlą, czują się dobrze, słonko świeci, dycha na termometrze więc trochę przewietrzyć się można.

mika synek mój ma na imię Leoś.

Katjuszka współczuję nocki, biedna Mała sie umęczyła tylko. Tak to teraz jest z lekarzami, że trzeba nad nimi czuwać :no:

U nas tak jak podejrzewałam, nocka słaba, odreagowywał chyba wrażenia wczorajsze. Budził się co 2h, ale na szczęści noce należą teraz do męża więc ja nie muszę wstawać :-)

Był temat prezentów 18-tkowych. Mój chrześniak miał na początku marca i dałam 300zł. Nie miałam pojęcia ile się teraz daje ale przecież nie przyjdzie do mnie z reklamacją ;)

Dziewczyny chorujących maluchów siły Wam życzę i zdrowia dla nich!

Dirka - śliczne imię ;)

Katjuszka - kurczę to ona nie wiedziała z czym to sie wiąże :(

Marcia - jak Twoje chłopaki ?

My 3 maja mamy komunie (chrześniak męża) i nie mamy pojęcia ile dać albo co dać :/
Mamy dzieciaków po komuniach jak to u Was wyglądało ?

F strasznie senny dzisiaj. Juz drugi raz śpi.

Ostatnia edycja:
Mika w ubiegłym roku chrzesniakowi dałam 600 zł. W tym roku P chce chrześnicy też w tych granicach dać

Ostatnia edycja:
U nas stan podgorączkowy i katar się w końcu ujawnił ale taki, że wieczorem mi mały zwymiotował bo go przydusiło (upiera się na smoczek co przy katarze nie jest zbyt szczęśliwe).
Teraz śpi a przed 16 lekarz bo 3 dzień go leczę sama i musi go ktoś posłuchać niestety bo nie przechodzi.
Idę się szykować bo na info z pracy czekam dotyczące zaległego urlopu to może po drodze do lekarza papiery złożę.
----------
zdrowia dla wszystkich maluchów

reklama
Dirka - wg mnie 300zł to bardzo rozsądna kwota.

Na mój chłopski rozum lepiej chyba żeby młoda osoba zebrała sobie pieniądze od kilku osób i coś za nie kupiła niż żeby dostała od każdego z gości dużą sumę.
Potem zdziwienie, że młode osoby wszystko mają za dane.

Katjuszkooo - super lekarka. Nie ma co:no:. Oczywiście dziecko najbardziej "skorzystało" na super decyzji Pani lekarz.
Ciekawi mnie czy u K jest problem i z nietolerancją laktozy i z alergią na białka mleka. Jeśli tak to faktycznie tylko nutramigen ci zostaje. Ewidentnie problem z laktozą macie. W przypadku gdyby K nie była uczulona na białko można już kupić produkty mleczne ale bezlaktozowe. Tylko z drugiej strony kto ma ochotę eksperymentować na dziecku, zwłaszcza takim, które i tak niechętnie je.

Do góry