reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Magda ja mam codziennie takiego diabła. Dziś kolejna noc z wrzaskami. Pobudka po 5. Nie mam kompletnie siły, a chatę sprzątnąć trzeba.

Viltutti rewelacyjnie wygląda :) ja katuje wszystkich swoimi tortami ;)

Ja planuje roczek w PL, tort teoretycznie mam juz "odpatrzony" ze zdjęciem ;) Koleżanka miała taki na roczek swojego dziecka. Wstawię na prywatny bo nie chce ujawniać zdjecia jej dziecka.
No ale my imprezę robimy na samym końcu wiec może mi sie jeszcze zmienić po Waszych zdjęciach.

Do pieczenia to ja jestem lewa. Nie lubię strasznie, od początku mojej przygody w kuchnią nigdy mnie to nie pociągało. Za to uwielbiam babrać sie w mięsach ;)

Ostatnia edycja:
Mika to ja wolę piec, bo babrac w miesach to tylko w rękawiczkach ;-) a tak serio to Lubie i jedno i drugie tylko musze mieć dobry i sprawdzony sposób.

Viltutti wirtualny kop za ten przepis. Siedzę a slinianki pracują mi na najwyższych obrotach..

Powiem szczerze, że pocieszylycie mnie nieświadomie z tymi cenami tortów bo myślałam, że to strasznie drogo. W Krk zamówiłam jedno piętrowy z ozdobami z masy na 30 porcji (bo u mnie wszyscy zawsze chcą na wynos) za 220 zł. To wychodzi ze jak na kraków cena b. Dobra.

Dziecko mi wariuje. Za nic z m nie zaśnie na drzemkę. Utyrala go godzinę i dopiero ze mną padła. W ogóle to nadal ma ta zajawke tylko maama. Może się pięknie z m bawić ale tylko mnie zobaczy juz krzyk. w ogóle to powiedziałam m ze mu nogi powyrywam bo pokazał jej jak się wychodzi po schodach. Tak po doroslemu. I tez cały czas ciągnie na schody a jak się zlamalam i zaczęłam z nią wychodzić to piszczala z radości :-/ tego mi jeszcze brakowało......

A i ona tez ma takiego powera zawsze po spaniu czy to nocnym czy drzemce. Nie budzi się tak ze się przeciąga, rozbudza. Ona po prostu wstaje i od razu jazda. Moment na bok i szuka zabawki, klepie mnie, kwiczy itd

Ostatnia edycja:
Witam :) U nas w nocy mąż postanowił wstawać do dziecka i tak wstawał że ok. 6 obudził mnie kopniak na twarz od Małej. Obudziłam lubego a on do mnie: No przecież się zajmuję :dry:
Co do tortów to widzę że u nas cena standardowa ok 100-120 zł za kg. Tylko my nie możemy dojść do porozumienia bo on się boi że jakiegoś bubla zamówimy (wczoraj mi pokazywał takie "koszmarki") bo w okolicy królują torty tradycyjne. Ale chyba zaryzykuję :-p

O ja pierdziu, jakby u mnie torty były na wagę to nawet nie chcę myśleć ile by mi wyszło, bo chyba ze 4kg wyjdzie z tą masą lukrową i sporym misiem na wierzchu. To mnie pocieszyłyście że wcale nie tak dużo płacę, bo trochę mnie sumienie gryzło że za ciastko 200zł prawie.
Smaki wybrałam różne dla każdej z warstw: większa będzie jagodowa, a mniejsza o smaku milky waya z brzoskwinią ( dziwne połączenie ale zaintrygowało mnie )
No i moja mama kupiła małemu wystrój na imprezę: koszula.jpg

Teraz tylko jakieś spodnie muszę wykombinować, bo on grubasek jest więc tylko w dresy się mieści, ale najwyżej kupię jakieś większe materiałowe i skrócę :-/

Załączniki

• koszula.jpg
    koszula.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 45
Viltutti pochwal się gdzie zamówiłaś to cudo, ja z Lublina to chętnie podpatrzę :) chociaż do urodzin jeszcze miesiąc mamy.

Witam :-)
Teraz naprawdę ciężko nadrobić ;-)
Nie chciałabym nikogo denerwować, ale moje dziecko dzisiaj obudziło się w nocy tylko 1 raz o 5, zjadła i spała do 7:30 :sorry2:

Ja na razie myję jej ząbki tylko samo szczoteczką bez pasty, ale może już czas jakiejś poszukać, bo niedługo cała paszcza zębów. Myje chętnie, trochę podgryza. Z tym, że z wieczornym myciem po jedzeniu nie ma szans, bo ona zjada butlę dopiero na śpiąco, inaczej nie chce.

Kroczek ja w zasadzie gotuję kisiel od samego początku, daję jabłuszka ze słoika, dolewam wody i daję łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Taki kupny też próbowała, ale wiadomo swój lepszy. Budyniu nie chciała jeść, ani kupnego ani swojego. Galaretką pluła :baffled:
Właściwie to moje dziecko już chyba wszystkiego próbowało.
Wczoraj dałam jej żurawinę, pociumała i wypluła, dzisiaj spróbuję z rodzynkami.
Ryżu znowu zapomniałam kupić :zawstydzona/y:

Oliwia 1000 na osiemnastkę :szok: Jak dla mnie to lekka przesada. Ja mam w maju komunię u chrześnicy i dam dużo mniej ;-)

Madzik jak Emma po szczepionce?

Viltutti fajny ten tort. Szkoda, że starsza bezy nie jada, bo bym zrobiła. No, ale ze względu na to, że ona torty uwielbia, to nie zrobię jej na złość ;-)
W końcu przekonała się do szarlotki, bo do tej pory nie ruszyła. Ale najpierw zjadla sypaną i stwierdziła, że dobra. A wczoraj upiekłam coś pomiędzy sypaną a taką na kruchym cieście Wielkie Żarcie - Przepis - Jabłecznik z kruszonką szybki i łatwy i też jej smakowała :tak:
Bardzo fajny i szybki przepis.

Milenka udanej imprezki :-)

reklama
U was ze złota te torty?
U mnie w cukierni tort 35-45zl/kg. Podejrzewam, że prywatnie to ok. 50-60zł.

Zwykłe torty też u nas są w takiej cenie, ale typowo dziecięce urodzinowe, w jakimś fajnym kształcie 2x więcej niestety.

Viltutti super ten bodziak, nawet nie wiedziałam, że takie koszulowe są

Do góry