reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
No to ujawnie się i ja, a co mi tam, lepiej późno niż wcale ;)
Witam serdecznie kwietniówki! Nigdy nie udzielałam się na żadnym forum, to mój pierwszy raz ;) Czytam Was odkąd dowiedziałam się o ciąży czyli w sumie od sierpnia '13. Jestem podglądaczką, jak widać jedną z wielu, ale to dlatego że naprawde jesteście skarbnicą wiedzy! Synka mam z 18 kwietnia i wiele z Waszych rad i doświadczeń pomogło mi przetrwać nieraz ciężkie dni, bo to moje pierwsze dziecko. Ach, zapomniałam że przy dziecku nie można mieć ciężkich dni...
Poza tymi radami też często dostarczałyscie rozrywki, nieraz uśmiałam się do łez, szczególnie ostatnio :)
Pozdrawiam Was wszystkie razem i każdą z osobna!

Chyba powinnyśmy podziękować naszym majówkowym podglądaczkom, dzięki nim nowe forumki nam się pojawiają.
Piszcie dziewczyny, w kupie raźniej.

Pomału wychodzimy na prostą. Ola w oskrzelach już ma czysto, kaszel może i do m-ca się utrzymywać. W pn śmiga do szkoły, a póki siedzi i zaległości nadrabia.
Ewa ewidentnie osłabiona była, dziś do 9.15 spała:szok:. Poza rzężeniem w oskrzelach choroby po niej nie widać, bryka na całego.
Zosia trochę ożyła, temp już nie ma, pokasłuje, blada, oczy podkrążone, apetytu nie ma, ale będzie już tylko lepiej:tak:

Mnie jakieś osłabienie dziś dopadło, czuję się na 60% swoich możliwości, ale najważniejsze, że dzieciaki lepiej

Magda to dobrze, że Oli lepiej. A dla Ciebie i reszty dziewczyn dużo zdrowia.

Witam nowe forumki :) w kupie raźniej, kupy nikt nie ruszy ;)

Ja sie bardzo cieszę z tej burzy w szklance wody, bo dzięki niej ujawniły sie przychylne nam duszyczki, które mamy nadzieje, że bedą sie z nami wymieniać doświadczeniami albo przynajmniej bedą nasze losy śledzić z ukrycia nie uważając nas za bandę kretynek i wariatek. WITAJCIE MAMUŚKI !

Mój synek jest z 22 kwietnia. Ma 4 ząbki ( wychodzenia kolejnych już się boję). I od miesiąca samodzielnie chodzi -więc oczy dookoła głowy to mało. Jest póki co jedynakiem a pomysły na swoje psoty to chyba z internetu czerpie :). Jego ulubione danie to cyc. Kompletnie nie mam pomysłu jak go odstawić bo zamiana na butelkę z piwem nie przyniosła oczekiwanych efektów :) żartuje ;) Poza cycem najlepiej smakuje to co mama ma na talerzu. U nas również sprawdziły sie kubki niekapki i bidoniki ze slomka bo smoczek to zło. Mam pytanie czy Wasze dzieci zaczynają przestawiać sie na 1 drzemke?

reklama
Moj w poludnie spi max 40 minut, ale za to po poludniu ok 3 godz( tyle, ze np wczoraj zasnal o 16 i o 19 musialam go obudzic. Dzis padl ok 15 i...nadal spi)

Do góry