reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
A my dziś kończymy pół roku i też zębów ani widu ani słychu, tak więc dołączam do szarego końca bezzębnych :-D... Szczerze, to znając możliwości wokalne mojego syna i czytając jak u Was przebiega ząbkowanie, to wcale mi się nie spieszy ;-)

Hej
madziolina_p : Śliczny ten twój synuś :-)
kajtuszka : dużo siły i wytrwałości
Milenka : Wicia pierwszego zęba miała jak miała 9 miesięcy ale wychodziły jeden po drugim :)
Pogoda się popsuła , Wiki chora więc ograniczone mam spacery :-(.
Pati jakoś się poprawiła tfu ,tfu ,tfu .Już nie pamiętam kiesy tak było , mam nadzieję że to koniec histerii no chyba że to cisza przed burzą .
A co do spania to Patrycja nauczona jest do różnych warunków usypiania . Z resztą ona jak jest zmęczona to padnie gdzie tylko może .
10710891_795638053816175_7941891983536244217_n.jpg10686801_795638007149513_22941782811384820_n.jpgA to jest to co Tygrysek lubi najbardziej :-)

Załączniki

• 10710891_795638053816175_7941891983536244217_n.jpg
    10710891_795638053816175_7941891983536244217_n.jpg
    56,4 KB · Wyświetleń: 46
  • 10686801_795638007149513_22941782811384820_n.jpg
    10686801_795638007149513_22941782811384820_n.jpg
    54,8 KB · Wyświetleń: 44
MAGDA życzonka dla synusia,jeszcze tylko pół roku i świeczke bedzie dmuchał;-)
MIKA pewnie ze wyjdą,nie spotkałąm się z opcja że któremuś dziecku nie wyszły wcale:-p,ale u Nas to na pewno będą wszystkie na raz,raz ciach i po krzyku[optymistka:-D]

KAtjuszka moje tfu tfu nic nie dało,pochwaliłam małą i budziła sie całą noc,o 23 połozyłam się spać a ona wstała,dostałą butlę potem o 4kolejną ale budziłą się kilka razy z krzykiem:-(.

My od rana już po spacerku ,brata odprowadziłyśmy do szkoły,ululałam młodą na rękach,zupka buraczkowa kończy się gotować i zaraz muszę ją budzić bo trzeba na busa lecieć:angry:, a jak może to nie śpi jak zwykle na opak.

SANDRA lepiej wykasuje te pochwały córki bo skończysz jak ja wczoraj hih.Ładna dziewczynka.My na wiosnę mamy huśtawkę po synu,plastikową z pasami,syn ją uwielbiał.

Ostatnia edycja:
MILENKA - cos w powietrzu chyba jest bo mój jak przesypia noce tak dzisiaj jakby diabeł w niego wstąpił. 3 flachy obalił w nocy :) co u niego jest wręcz nienormalne. A ile razy sie budził to nawet nie wiem.

Magda - wszystkiego najlepszego dla synka i zadowolenia z rodziców ;)

Witam. U nas po ciezkim dniu noc nie taka zla. Sen od 20.30 do 24, potem 4.30 i 6 ale jeszcze do 7.30 pospal. I potem pol godziny lezal grzecznie w lozeczku.

Dzisiaj pogoda lepiej sie zapowiada wiec lecimy zaraz na spacer.

Ooo my hustawki jeszcze nie probowalismy a przeciez mamy na ogrodku. Teraz juz ladnie siedzi to na pewno dzisiaj sprobujemy.

Witam :-)
Dzisiaj znowu w biegu, bo mama przyjechała na kilka dni.

Zuzanka Misiek goni Ignasia. I tak jak piszecie to pewnie zasługa niewiele starszego rodzeństwa w pobliżu.
Madzik pies to też super motywacja :-)
My mamy psa na dworze, a Kinga jak go widzi to aż się trzęsie. W domu mamy świnkę morską i już się boję co to będzie jak będzie w stanie do niej dosięgnąć. Już teraz stukanie w klatkę i doprowadzanie świnia do zawału to super zabawa :tak:

Moja na razie turla się na boki. I chciałaby stawać jak się ją trzyma, ale za bardzo jej nie pozwalam.

Mika o tak, teraz każdy drobiazg musi być skrupulatnie zbadany, czy to nitka czy coś innego.

Madziolina śliczny synuś.

U nas ząbkowanie na całego. Pierwszy ząbek już ciut widać, a ostry jak igiełka. Obok już drugi się przebija. Córcia przez to marudna, smaruję Dentinoxem, ale nie wiem czy na noc nie podam czegoś przeciwbólowego.
paracetamol u nas pomaga i nurofen tez. Ale daje tylko na noc, zeby nie za czesto. Pierwsze dolne zeby strasznie ostre:)

Zaraz zwariuje. Skok mamy jak nic. I domyslalam sie ze ten bedzie tym najgorszym. Mlody od 7.30 spal tylko 10 minut. Nic nie pomaga. Wozek jest be, rece nie, cycek nie.

Pisalam to jakies 40 minut temu. W koncu dal sie przekonac i przy cycu usnal. Ciekawe na jak dlugo.

Widzicie kazde dziecko inaczej sie rozwkija. Jedne skupiaja sie na drobiazgach a inne na poruszaniu sie. To tez od charakteru pewnie sporo zalezy.

Edysiek wytrwalosci przy zabkowaniu. Paracetamol nie pomaga, nurofen lepszy jakbys chciala cos na noc.

?u nas chyba tez skok. Mlody zasypia i za chwile sie budzi zeby go przytulic i na dobre zasypia dopiero mi na rekach.

EDYSIEK no wiesz co to tylko moja bez zęba zostanie?
MADZIOLINA moja ma 7letniego rozdartego brata,jak była malutka spałą jak zabita nic jej ruszało,tv krzyki a teraz usłyszy szczekanie psa i oczy jak 5zł,także nie ma reguły,dzieci sie zmieniają.

KATJUSZKA cierpliwości oj współczuję Ci bardzo,moja w dzień nie dobra ale w nocy śpi tfu tfu tfu

A ja muszę się pochwalić że miałam olać ogródek z powodu rozdartego dziecia,ale się zawzięłam i wyplewiłam wszystkie rabaty i zamówiłam cebul kwiatowych za 120zł i już nie mogę się wiosny doczekać jak rozkwitną:-D,jak to nie dużo do szczęścia potrzeba.

super :)

Magda gratulacje pol roczku. My wczoraj mielismy :)

Hej. Ja na szybko (jak zwykle ostatnio).
Coś z tymi nocami jest na rzeczy bo u nas jedzonko o 24:00 i o 5:00 tyle, że zasnął o 6:30:szok::wściekła/y:, a po 7:00 wstał starszak idupa blada matka nie wyspana....

Ha mamy 6 miesięcy:tak::tak:

reklama
Do góry