reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ale goraco. Ale Ignasiowi chyba to nie przeszkadza za bardzo. Przynajmniej sie wyspal ladnie. Tylko przy cycu jakies cuda wyprawia. Zamiast jesc normalnie to najpierw sie nim bawi. Lapie obiema rekoma, oglada, wklada do buzi, wyjmuje, znowu oglada itd. Nie wiem czy to przez te upaly czy przez zeby czy to po prostu taki etap.

Jedziemy zaraz z do tesciowej na kawe. Dzisiaj taki relaksujscy dzien.

reklama
hej dziewczyny ,od rana probuje napisac i mi nie wychodzi. dlatego teraz tylko tak szybko o cos was spytam,szczegolnie te dzieczyny ktore nie karmia piersia i biora tabletki anty,czy wy tez macie czeste plamienia??? kurde u mnie po okresie bylo dwa dni spokoju od wczoraj znowu nie jest tego duzo ale kolor raczej taki ciemny i niewiem czy mam sie martwic czy to normalne,niby w necie pisze ze po trzech miesiacach od zaczecia brania tamsow sie reguluje i przestaje ale ja sama niewiem.

Niunia ja jeszcze nie biorę bo drugiego okresu nie miałam ale jak ostatnio z gin rozmawiałam to mówiła ze jak mała ilość hormonów w tabletce to mogą być ciągle plamienia.. masz te same co przed ciążą? dla pocieszenia powiem ze ja bez tabsow plamie..a miałam usg i wszystko ok

Przed ciaza musialam odstawic tabsy bo mialam straszne migreny teraz mam tabsy jedno skladnikowe czyli wlasnie malo hormonow. Dziekuje troche sie uspokoilam.

Eh biedactwo moje meczy sie z zebami. Jeden sie przebil ale drugi idzie. I tak go dziasla bolaly ze nie mogl jesc. Denerwowal sie przy cycu, nie chcial ssac. Byl glodny ale jak tylko zaciskal dziaselka to zaczynal marudzic i sie wyrywac. Dopiero dentinox pomogl i po kilkunastu minutach od posmarowania w koncu sie uspokoil przy cycu. Pierwszy raz mu sie zdarzylo tak marudzic.

MARCIA to i tak szybko mu idzie,mojej jednak ten ząbek idzie,czuję go a nie chce się przebić już 2tygo:-(dnie

niunia ja nie biorę tabsów,okres po porodzie mam już regularny ale obfity.

Dziewczyny używacie może raid albo inny specyfik do kontaktu na owady? Do nas wczoraj wpadla kuzynka męża z 11miesięczną córeczka i gościliśmy się przy otwartym oknie do późna bo była straszna duchoda ale potem biegalismy po pokoju ze szmatkami zeby powybijac całe robactwo ;/

A co do tabsow to ja karmię piersią i biorę tabletki ale nie miałam jeszcze okresu..

W ogóle wyszlawyszłam z Małym do parku i siedzę sama na ławeczce bo mąż ma lenia i śpi na kanapie ... aż szkoda takiej pogody.. zresztą wczoraj nigdzie z Szymciem nie byłam bo rano pojechał na budowę i zapomniał wyjąć mi z bagażnika stelaż do wózka:/ myślałam, że wyjdę z siebie taka byłam wściekła bo wrócił po 17 a już o 18 byli goscie..

Madzik - teraz w Polsce od jakiegos czasu norma witaminy D3 dla dzieci karmionych piersią to juz 800, kiedyś było 400, starszakowi dawałam zawsze 1 kapsułkę a teraz i neurolog i neanotolog i pediatra kazała dawac 2 kapsułki wit czyli 800.

Ja tez caly czas daje 800 jednostek mimo ze Olaf juz praktycznie calkowicie na mm. Dodatkowo dostaje tez kwasy omega. Ale generalnie przyjmowanie dawek powinien kazdorazowo zalecic lekarz na wizytach kontrolnych, bo zbyt duza podaz wit D moze zbytnio przyspieszyc zarastanie ciemiaczka. U Olafa od poczatku jest w okolicach ciemiaczka bardzo miekawo dlatego caly czas zazywamy codziennie 800. A znowu moja siostra miala nakaz zeby podawac 400 co drugi dzien, albo co dwa bo troszke zbyt szybko ciemiaczko zarastalo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam upalnie.. czy to się kiedyś skończy? Wiem że się powtórzę ale nienawidzę takiej pogody!!
Słuchajcie ja juz nie wiem czy mi się taki model trafił czy co ale to moje dziecko naprawdę daje popalić.. widać że jest zmęczona ale nie zaśnie porządnie w dzień tylko marudzi nic jej nie pasuje.. leży sobie zadowolona gadam do niej uśmiecha się i nagle ryk.. i tak ciągle.. nawet jej ręce jakoś nie pasują.. naprawdę czasami mam dość a niestety czuje się tak coraz częściej.. mam wrażenie ze nie ma w niej radości. Dosłownie raz na dwa tyg zdarza się dzień gdy ma super humor i naprawdę przyjemnie mieć takie dziecko. Teraz w ogóle potrafi się obudzić w nocy i godzinę dawać do wiwatu bo jest ciemno a ona się chce oglądać za wszystkim.. może ona ma za dużo bodźców? I przez to problemy.. albo ja za dużo wymagam od 3 msc dziecka.. tylko ze naprwdę zamiast być lepiej to mam wrażenie że jest coraz gorzej/trudniej.. teraz nas ten długi skok czeka i juz jestem przerażona..

Do góry