reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Boże - co za nocka, powiesić się idzie. Nic tylko ręce i albo płacz albo marudzenie. Zasypiała tylko leżąc na mnie na brzuszku. Każda próba położenia obok kończyła się wrzaskiem. Teraz też tak śpi a ja piszę jednym palcem w telefonie. Jestem wykończona:-(. Na dodatek coś mi wczoraj się stało w prawy nadgarstek i tak mnie boli, że nawet mam problem z zapięciem Emmie bodziaka. A tu trzeba nosić i zajmować się klocuszkiem.

Marcia - chyba spróbuję Emmę kłaść na brzuszku do łóżeczka, jeszcze nie próbowałam a może będzie chciała tak spać. Trochę się boję, ale o spaniu na plecach nie na absolutnie mowy:no:.
A libido u mnie też zerowe:dry: .jedyna próba po porodzie zakończyła się porażką. Tak mnie wszystko w środku bolało jakby mnie ktoś tarką pocierał. Jakoś boję się kolejnej próby:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Współczuję wam dziewczyny tych nocek i wrzasków. Ja o ile w dzień jestem w stanie znieść wiele, o tyle w nocy moja tolerancja na niespanie jest zerowa, moje dziecko na szczęście litościwe i nawet po marudniejszym dniu noc jest niezła.

Karuzeli póki co nie posiadam i nie wiem czy będę kupować. Niunia w łóżeczku śpi tylko w nocy, w dzień to albo mata (tam jest jakaś grająco- świecąca zabawka) albo bujaczek, więc chyba byłby to zbędny wydatek.

Dziś ze spacerku raczej nici, kurs do szkoły i przedszkola tylko. Ale dobrze czasem i w domu posiedzieć i wszystkiego biegiem nie robić.

Marcia a niech śpi jak lubi, dla mnie to kosmos, bo moje wszystkie dzieci na brzuchu od razu we wrzask uderzały.

Antykoncepcja u nas też póki co zbędna, chęci zero. Najchętniej męża na zabieg bym wysłała, ale może być ciężko go przekonać.

Wy o antykoncepcji a ja marze zeby znalezc stanik do karmienia DOBRY i WYGODNY w swoim rozmiarze. Konkret jakis a nie te fiu bzdziu co sie trzymaja na slowo i kosztuja wiecej niz by mogly. Kupilam juz dwa z Triumpha z duzo mniejsza miska niestety ale albo to albo nic...i tak jak jeden wypralam w proszku to mi zszarzal a drugi piore tylko recznie szarym mydlem .... neta jednak boje sie sprawdzic do zakupow takich.

Łączę się w bólu z padającymi na twarz ze zmęczenia. Książe ciemności odstawił dzisiaj już trzy awantury od 4 do 5,30, później od 6,30 do 8 i ostatnią od 10 do teraz. Przy takim trybie życia antykoncepcja jest mi zbędna, bo ochota powróciła, ale jak tylko przykładam głowę do poduszki to zapadam w głęboki sen i tylko ryk Młodego jest mnie w stanie z niego wyrwać. Belzebub śpi więc może uda mi się wciągnąć jakieś śniadanko. Jejciu jak ja wam zazdroszczę tych grzecznych dzieci :wściekła/y:

Mama.O mam dwa staniki do karmienia, po 2 m-cach używania non stop na zmianę szmatki się z nich zrobiły, przymierzam się do przerobienia normalnych staników, zrobienie odpinanych ramiączek może takiego beztalencia jak ja nie przerośnie

Ja mam staniki do kamienia z Alles mama i jestem zadowolona. Tylko maja zanizona rozmiarowke. Trzymaja dobrze i na razie wygladaja dobrze.

Tymek wlasnie usnal ale Ignas nie chce spac. A ja musze do sklepu podjechac po cos na obiad. Gdyby mlody usnal to bym pojechala i zostawila ich spiacych z dziadkiem ale niespiacego Ignasia z nim nie zostawie bo zaraz bedzie krzyk. Poczekam jeszcze chwile i jak nie padnie to biore go ze soba. Chociaz pogoda kiepska no ale trudno. Musze sie wyrobic poki Tymek spi bo potem njuz nic nie zrobie.

U mnie na szczęście już lepiej. Na lekarkę fajną trafiłam - nie była pewna co mi jest (kazała zrobić badania i wysłała do położnej na badanie piersi) ale antybiotyk przypisała :-O Na mój gust logiki w tym żadnej. Położna dla odmiany kazała wziąć dwa razy ibuprom. Działa ;-)
Też mam staniki z alles - dla mnie są super przy karmieniu uzupelniajacym (cyc jest mniejszy, mniej wrażliwy na wszelkie fiszbiny, a karmienia nie takie częste, no a biustonosze ładne, nie takie wysokie, więc praktycznie do wszystkiego pasują), teraz używam na zmianę dwóch wysoko zabudowanych. Jak wrócę do domu to sprawdzę co to.
Ad antykoncepcji - muszę sie umówić do mojego gina i poprosić o poradę, choć najbliżej mi do wkładki (mieszania w hormonach nieracjonalnie się obawiam). Bo libido nie najgorsze a na trzecie dziecko ewidentnie nie jestem gotowa

Witajcie

Ufffff Dziewczyny dziękuje baaaaardzo za rady, które okazały się zbawienne :* :*
Więc tak .... Mąż wczoraj kupił kilka butelek mm. Od wieczora do tej pory Maluch wcina tylko mm ze zwiększoną dawką oczywiscie. Ja mleko namiętnie ściągam i będę mrozić. Zobaczymy jak sie rozwinie sytuacja ale na tą chwilę nie było żadnej awantury, bąki puszcza jak stary Bosman o kupkah to już nie wspomnę :) W sumie to zje, walnie kupala, zabawi sie na chwilke i śpi.

Czuję się jak nowo narodzona :)

Tak wiec podsumowując jeszcze raz dziękuje Wam za rady i mam w nosie wujka Google ....będę się radzić Was :) :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny, któraś z Was pisała o problemie z ropiejącym oczkiem i wizycie na ip i kropelkach które podziałały. Co to były za krople? Mój Adaś dostali floxal ale nic nie pomaga, a ja już nie mogę patrzeć na biedne oczko :( przemywałyście dodatkowo czymś i robiłyście masaż?

reklama
Natalia przy Zosi miałam ten problem, niestety żadne krople, masaże nie pomogły i konieczny był zabieg przetykania kanalika łzowego

Mika super, że problem rozwiązany

Do góry