reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Boże - co za nocka, powiesić się idzie. Nic tylko ręce i albo płacz albo marudzenie. Zasypiała tylko leżąc na mnie na brzuszku. Każda próba położenia obok kończyła się wrzaskiem. Teraz też tak śpi a ja piszę jednym palcem w telefonie. Jestem wykończona:-(. Na dodatek coś mi wczoraj się stało w prawy nadgarstek i tak mnie boli, że nawet mam problem z zapięciem Emmie bodziaka. A tu trzeba nosić i zajmować się klocuszkiem.

Marcia - chyba spróbuję Emmę kłaść na brzuszku do łóżeczka, jeszcze nie próbowałam a może będzie chciała tak spać. Trochę się boję, ale o spaniu na plecach nie na absolutnie mowy:no:.
A libido u mnie też zerowe:dry: .jedyna próba po porodzie zakończyła się porażką. Tak mnie wszystko w środku bolało jakby mnie ktoś tarką pocierał. Jakoś boję się kolejnej próby:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Współczuję wam dziewczyny tych nocek i wrzasków. Ja o ile w dzień jestem w stanie znieść wiele, o tyle w nocy moja tolerancja na niespanie jest zerowa, moje dziecko na szczęście litościwe i nawet po marudniejszym dniu noc jest niezła.

Karuzeli póki co nie posiadam i nie wiem czy będę kupować. Niunia w łóżeczku śpi tylko w nocy, w dzień to albo mata (tam jest jakaś grająco- świecąca zabawka) albo bujaczek, więc chyba byłby to zbędny wydatek.

Dziś ze spacerku raczej nici, kurs do szkoły i przedszkola tylko. Ale dobrze czasem i w domu posiedzieć i wszystkiego biegiem nie robić.

Marcia a niech śpi jak lubi, dla mnie to kosmos, bo moje wszystkie dzieci na brzuchu od razu we wrzask uderzały.

Antykoncepcja u nas też póki co zbędna, chęci zero. Najchętniej męża na zabieg bym wysłała, ale może być ciężko go przekonać.

Wy o antykoncepcji a ja marze zeby znalezc stanik do karmienia DOBRY i WYGODNY w swoim rozmiarze. Konkret jakis a nie te fiu bzdziu co sie trzymaja na slowo i kosztuja wiecej niz by mogly. Kupilam juz dwa z Triumpha z duzo mniejsza miska niestety ale albo to albo nic...i tak jak jeden wypralam w proszku to mi zszarzal a drugi piore tylko recznie szarym mydlem .... neta jednak boje sie sprawdzic do zakupow takich.

Łączę się w bólu z padającymi na twarz ze zmęczenia. Książe ciemności odstawił dzisiaj już trzy awantury od 4 do 5,30, później od 6,30 do 8 i ostatnią od 10 do teraz. Przy takim trybie życia antykoncepcja jest mi zbędna, bo ochota powróciła, ale jak tylko przykładam głowę do poduszki to zapadam w głęboki sen i tylko ryk Młodego jest mnie w stanie z niego wyrwać. Belzebub śpi więc może uda mi się wciągnąć jakieś śniadanko. Jejciu jak ja wam zazdroszczę tych grzecznych dzieci :wściekła/y:

Mama.O mam dwa staniki do karmienia, po 2 m-cach używania non stop na zmianę szmatki się z nich zrobiły, przymierzam się do przerobienia normalnych staników, zrobienie odpinanych ramiączek może takiego beztalencia jak ja nie przerośnie

Ja mam staniki do kamienia z Alles mama i jestem zadowolona. Tylko maja zanizona rozmiarowke. Trzymaja dobrze i na razie wygladaja dobrze.

Tymek wlasnie usnal ale Ignas nie chce spac. A ja musze do sklepu podjechac po cos na obiad. Gdyby mlody usnal to bym pojechala i zostawila ich spiacych z dziadkiem ale niespiacego Ignasia z nim nie zostawie bo zaraz bedzie krzyk. Poczekam jeszcze chwile i jak nie padnie to biore go ze soba. Chociaz pogoda kiepska no ale trudno. Musze sie wyrobic poki Tymek spi bo potem njuz nic nie zrobie.

U mnie na szczęście już lepiej. Na lekarkę fajną trafiłam - nie była pewna co mi jest (kazała zrobić badania i wysłała do położnej na badanie piersi) ale antybiotyk przypisała :-O Na mój gust logiki w tym żadnej. Położna dla odmiany kazała wziąć dwa razy ibuprom. Działa ;-)
Też mam staniki z alles - dla mnie są super przy karmieniu uzupelniajacym (cyc jest mniejszy, mniej wrażliwy na wszelkie fiszbiny, a karmienia nie takie częste, no a biustonosze ładne, nie takie wysokie, więc praktycznie do wszystkiego pasują), teraz używam na zmianę dwóch wysoko zabudowanych. Jak wrócę do domu to sprawdzę co to.
Ad antykoncepcji - muszę sie umówić do mojego gina i poprosić o poradę, choć najbliżej mi do wkładki (mieszania w hormonach nieracjonalnie się obawiam). Bo libido nie najgorsze a na trzecie dziecko ewidentnie nie jestem gotowa

Witajcie

Ufffff Dziewczyny dziękuje baaaaardzo za rady, które okazały się zbawienne :* :*
Więc tak .... Mąż wczoraj kupił kilka butelek mm. Od wieczora do tej pory Maluch wcina tylko mm ze zwiększoną dawką oczywiscie. Ja mleko namiętnie ściągam i będę mrozić. Zobaczymy jak sie rozwinie sytuacja ale na tą chwilę nie było żadnej awantury, bąki puszcza jak stary Bosman o kupkah to już nie wspomnę :) W sumie to zje, walnie kupala, zabawi sie na chwilke i śpi.

Czuję się jak nowo narodzona :)

Tak wiec podsumowując jeszcze raz dziękuje Wam za rady i mam w nosie wujka Google ....będę się radzić Was :) :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny, któraś z Was pisała o problemie z ropiejącym oczkiem i wizycie na ip i kropelkach które podziałały. Co to były za krople? Mój Adaś dostali floxal ale nic nie pomaga, a ja już nie mogę patrzeć na biedne oczko :( przemywałyście dodatkowo czymś i robiłyście masaż?

reklama
Natalia przy Zosi miałam ten problem, niestety żadne krople, masaże nie pomogły i konieczny był zabieg przetykania kanalika łzowego

Mika super, że problem rozwiązany

Do góry