reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

hej dziewczyny
Żyję:-D przeczytałam Was ale nie mam czasu odnieść sie do postów.
U nas upał, ale i wiatr, że głowę chce urwać. Młody w domu spać nie chce więc od 9 do wieczora na podwórku mamy dyżur:tak: Teraz się najadł i już bręczy-znaczy trzeba wyjśc na dwór do wózka i spać. Uciekam odezwe się wieczorem

reklama
Ja jak szłam na spacer to ubrałam córcię w body, sukieneczkę, skarpetusie i czapeczkę ale już w połowie drogi została w samym bodziaku z krótkim rękawem i tak została cały dzień, tylko ją pieluszką okryłam.

Madziolina moja ma ślad po szczepieniu, najpierw zrobił się jej bąbel z ropą, ale już się prawie całkiem zagoił.

U nas chyba burza zaraz będzie.

Madzikm76- woda swiecona krzyz na czole

Jak czytam o niektorych dzieciaczkach to w sumie az tak nie moge narzekac! W dzien coprawda nie spi dlugo, ale tez nie ryczy, w nocy w swoim lozeczku- od poczatku, dzis pobudki o 24, 4 i 7 te 2 pierwsze to po nakarmieniu odrazu spal!

Wasze dzieci tez maja widoczny slad po szczepieniu w szpitalu?

Olek ma taki bordowy paseczek zgrubiałej skóry na lewym przedramieniu. To po gruźlicy taki ślad zostaje.
My dzisiaj byliśmy ponad 6 godzin na działce i Oluś pięknie spał na tarasie cały ten czas z drobnymi przerwami na karmienie :D A ubrany był w rampersa z krótkim wszystkim i pieluszką przykryty. Czapki i skarpet moje dziecko pozbywa się w 30 sekund...

Witam się wieczornie
Niestety od kilku dni moje dziecko jest bardzo absorbujace i nie mam czasu na nic. Czytam Was ale wyrywkowo niestety.
Powiedzcie mi czy Wasze Maleństwa mają plesniawki? Mojemu Szymkowi chyba zaczynają się robić bo ma biały język i dziąsła. Słyszałam, że dobrze jest to przemyć jego moczem ... Macie może jakieś inne sposoby bo ten trochę do mnie nie przemawia..

Dobra podziwiam te mamusie, którym dzieci zasnąć nie chcą wieczorem-wielki szacun za cierpliwość.
Mój mały artysta zasypiał od 19:30 do 22:15:szok::wściekła/y: W tym czasie 2 razy jadł i 2 razy pił:confused2:
Padam.......
Dobranoc

Ja Olafa tez woze tylko w bodach z krotkim rekawem. Na glowe mu naciagam skrawek tetrowej pieluchy.
Dzis w niego cos wstapilo, bo zezarl tyle ile jeszcze nigdy wieczorem. To chyba przez upal ... myli chba pragnienie z glodem. No wiec na pierwsze danie wsysnal 140 ml mojego odciagnietego mleka, po czym darl sie w nieboglosy ssac piastke. Dostal ode mnie wody bo uznalam ze moze spragniony :eek: Wypil 40 ml i doilby wiecej gdybym w koncu nie przystawila go do cycka. Lepiej juz zeby zapychal brzuch konkretami. Prawie calego cycocha mi oproznil i wreszcie zasnal. Nie wiem skad to obzarstwo :szok: Bo poki co w porywach zjadal 120 ml, a rano zaledwie 90.
A no i zauwazylam ze czesto ta raczke teraz pcha do buzki. Viltutti udalo ci sie juz moze ustalic czego to jest objaw, poza ewentualnym oczywistym glodem? Pamietam ze pisalas ze Twoj szkrab tez tak ma.

Grr zjadlo mi wpis.
U nas usypianie ciezko do 23 ale za to pobudka o 4 i 6 pokolei na kazdego cyca. Olo teraz spi a starszak wstal pod koniec karmienia wiec juz na nogach.
Na wyspanie nie nazekam :)
Teraz zmykam pakowac pudla bo 7 lat zbierania trzeba jakos ogarnac.

A no i zauwazylam ze czesto ta raczke teraz pcha do buzki. Viltutti udalo ci sie juz moze ustalic czego to jest objaw, poza ewentualnym oczywistym glodem? Pamietam ze pisalas ze Twoj szkrab tez tak ma.

Na dzień dzisiejszy obstawiam, że przyczyną pakowania łapek do buzi, jest odkrycie ich przez dziecko :)

reklama
Witam wszystkie :-)!
Żyje, czytam Was na bieżąco ale mało czasu mam na pisanie, bo mój Kubuś prawie w dzień nie śpi... :-\ taki dorosły się czuje B-)
Co do kremów, to moja położna mi na razie nie kazała niczym smarować bo i tak na słońce nie jest wystawiany. Ale jest firmy Pharmaceris od 1 dnia życia filtr 50. Używałam krem tej firmy w ciąży i był super!!!
Co do ubierania to ja na krótko i bez żadnych czapek. One nic nie dają, poza potówkami jak dla mnie a te super cienkie to i tak nie chronią a dziecko jak się kręci to i tak uszy na wierzchu ma ;-) a jak słońce z przodu operuje i zagląda mi do wózka to kładę na bude pieluche tetrową i już nie świeci:-D.

Dziś zaczynamy nasz maraton weselny, ciekawe jak mały się będzie sprawował... :-)
Miłego weekendu Wam życzę :-)

Do góry