reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie. Latam dzisiaj miedzy oddzialami od samego rana. Z malym coraz lepiej. Przelozyli go juz z inkubatora do lozeczka ale jeszcze sie naswietla bo ma wysoka bilirubine. O 18 ma miec kontrole i jak bedzie lepiej to idzie na do mnie na gore!!! Takze trzymajcie mocno kciuki za dobry wynik. My sie dzisiaj dostawialismy do cyca przy kazdym karmieniu. Ignas ciagnal ladnie po czym dojadal z butelki ale niewielkie ilosci, tak ok 10ml. Wiec mam nadzieje ze cos tam z tych moich piersi wysysal.

Rety dziewczyny ale Wam wspolczuje tego oczekiwania porodu i braku jakichkolwiek objawow. Wiem jakie to meczace psychicznie i wyczerpujace. Oby sie szybko wszystko rozwiazalo.

reklama
Moja przychodnia się dopiero w kwietniu otworzyła, a od mają mają podpisaną umowę z NFZ więc na razie chyba tam ortopedy nie ma skoro lekarka kazała się gdzieś zapisać... A usg też mają w tej Twojej przychodni? Bo to chyba USG się robi tych bioderek? Kurcze nie wiem...

Marcia cudowne informacje! Mam nadzieję, że Ignaś już jest przy Tobie :)
Jotemko super, że wieczór z mężem się udal. Co na ktg powiedzieli?
Ja jutro mam ktg i poproszę o usg z przepływami. Spokojnego wieczoru

Cześć dziewczyny
Nie doczytam Was dopóki nie wrócę do domu. Tu jest tak słabo z zasięgiem, że ciężko przez telefon rozmawiać.
Ja nadal w dwupaku, jutro podadzą mi jeszcze raz oxy, jak nadal nic się nie ruszy to dzień przerwy i znowu kroplowka a jak ona nic nie da, to założą mi cewnik i podadzą jeszcze raz kroplowke aż urodze....
Powiem szczerze, że mam już dość czekania, nic się nie dzieje, Mały nadal bardzo wysoko, rozwarcie na ciasny mały palec i skurcze liche jak diabli. ..
No ale cóż mi zostało innego jak tylko czekać cierpliwie na swoją kolej??

Magda8805 - tu masz adresy Świadczenia w zakresie preluksacji
U mnie ( Wrocław ) półtora roku temu wyglądało to tak, że bez względu na to jak wyglądają biodrka, dzieci są kierowane do poradni preluksacyjnej i mają wizyty chyba po 1m-cu, 3mcu, 6mcu i jak sie nauczą chodzić. My mieliśmy trochę pecha i wizyty to było dosłownie samo usg. Ale na koniec trafilismy na fajną lekarkę i dodatkowo dokładnie obejrzała dziecko i miała trochę praktycznych porad.

Hej dziewczynki. My z Ignasiem od wieczora juz razem. Nareszcie!! Co prawda nadal sie naswietla bo jeszcze ma bilirubine wysoka no i antybiotyk tez dostaje ale juz moze byc w lozeczku i ze mna na oddziale.

Wybaczcie ze wiecej nie odpisze ale padam ze zmeczenia.

magda ja robie usg prywatnie tu : Balumed
koszt: 120 zł

w mojej przychodni nie robia usg, zreszta nie wiem czy w ogole jest ono refundowane. Za to do ortopedy idziemy juz z wynikiem usg w ramach nfz.

Marcia super ze juz z Ignasiem :)

Jotemko fajnie ze wieczor sie udał.

Agmaa to trzymam kciuki!

reklama
Do góry