reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witam wszystkie mamuśki.
Ciężko mi się zebrać do pisania,dzieciaki i wpadłam już w wir prac ogrodowych,chociaż pogoda sie pogorszyła i w sumie dobrze bo mnie po tych porządkach z łopatą brzuch zaczął boleć i blizna ciągnąć:-(.

Prawie wszystkie rozpakowane to czekamy na ostatnie okruszki;-)

Marcia szybkiego powrotu do domu i zdrówka dla synka,biedaczek ale go dopadło.

AGUNIA mi też nic nie mówili nic w ośrodku o bioderkach,sama poprosiłam o skierowanie i umówiłam sie do poradni.

My problemów skórnych nie mamy odpukać ale za to oczka jej ropieją okropnie,narazie rumiankiem przemywamy jak nie pomoże to po jakieś kropelki pójdziemy.

JOTEMKA a czemu nie dadzą ci oksy?po co Cię męczą,współczuję:no:

reklama
Witam.
Padlam poprostu nie ma wskazan do indukcji:O normalnie brak slow...Jotemka trzymam kciuki zeby jak najszybciej akcja sie toczyla.
Marcia zdrowka dla malego* u nas tez zoltaczka sie utrzymuje jutro idziemy zobaczyc jak mocna, a dzisiaj szczepienie mamy:/
A tak pozatym u nas ok, malutka kochana, noce przepsypia ladnie budzi sie co 3-4 godziny w dzien tez grzeczniutka, takze narazie fajnie;-)

Niunia, no tak jest Każą mi masować brodawki, brzuch, chodzić i czekać A ja mam dość chodzenia masowanie etc...
Marcia, dobrze ze Ignaś będzie przy Tobie. Poza tym póki ma antybiotyk nie wyjdziecie, wiec sie nie martw za bardzo, ze ma taką żółtaczkę.

JOTEMKA chore to,tydzień po terminie i twoich skłonnościach do przenoszeń to tylko stresu Ci dokładają,i co tydzień będa cie trzymać na patologii?

NIUNIA super że córcia grzeczna,moja krótko spi ale i nie narzekam na nią.

Witam

Nie mam na razie sił i w sumie czasu. Mały od wczoraj niespokojny, spi w dzień po 15 min a reszte dnia przy cycu albo lezy ale tylko jak jestem obok bo inaczej to płacz. Widze mam powtóke z rozrywki, starszak tez nie spał w dzień. W nocy budzi sie co 3-4 godz wiec jeszcze ok.
Mnie rana po CC jeszcze ciągnie, nie mogę przekrecic sie z boku na bok, a i wstawanie z łózka to jeszcze duzy wysiłek, troche to trwa gdy uda mi sie wstać. Czy was też tak bolą plecy po CC? Bo u mnie masakra.
Jak narazie CC zniechęciła mnie o 3 dziecku. Poród naturalny to odrazu byłam na nogach i brzucha nie miałam a teraz został mi sie.
Dzisiaj jestem z nim sama, M w pracy a starszaka chociaż babcia wzieła.
Zauważyłam tez ze mały zrobił sie żółty, ale poczekam, to niby normalne ze zażółcenie pojawia sie intensywniejsze w 4-5 dobie.

Czekam az mały skonczy tydz i na spacer, juz nie moge sie doczekać. mam nadzieje ze ten chociaz bedzie chciał spac w wózku.

JOTEMKA - u mnie w szpitalu czekają aby podać oksy do 2 tyg po terminie, wczesniej tez nie widzą sensu. Życze ci aby jednak samo cos sie ruszyło.

MARCIA - super że Ignas juz z Tobą

Dziewczyny mam regularne twardnienie brzucha :
10:45
10:56
11:06
11:14
Itd.

Tylko, że nie boli ale uczucie nie jest przyjemne :/
Co to ? Czyżby sie coś zaczynało?
Troche mnie krzyże bolą i mam dziwne kołatanie serca. Oprócz tego nie dzieje sie dodatkowo nic.

reklama
Dziewczyny jaka jestem wściekła!! Właśnie wypisali mnie ze szpitala bo dyrektor po obchodzie wyliczył mi, że moja ginka się machnęła i źle wyliczyła mi termin porodu, który przypadł jednak na wczoraj nie na 18.04. A biorąc pod uwagę fakt, że "obserwacja porodu jest negatywna" to mam iść do domu i przychodzić co dwa dni na KTG. Nie zrobili mi USG, nie wiem ile mam wód, jak łożysko czy wszystko dobrze... Więc pojadę dzisiaj do innego szpitala, żeby mnie przebadali....
A żeby tego było mało jak poinformowałam o tym męża to wjechał w jakieś kolesia i rozwalił służbowy samochód, do tego wpadł nam mandat i ooo.... :angry: Jak tu się nie stresować.... W nocy miałam regularne skurcze co 10 min, nad ranem się uspokoiło ale teraz się dopiero zaczęłam stresować tym wszystkim.. Jeszcze wczoraj chcieli mi cewnik zakładać i puścić jeszcze jedną oxy... a dziś takie wieści...

Do góry