Witam :-)
Dla mnie ciąża to piękny i błogosławiony stan
Na pewno pozwala mi się nią cieszyć fakt, że ominęła mnie większość uciążliwych dolegliwości i od samego początku mogę się nią delektować.
W pierwszej ciąży też się cieszyłam, ale wydaje mi się, że teraz przeżywam to wszystko bardziej dojrzale. Choć teraz jest także większy strach i obawa o dzieciątko.
Jednak mogę stwierdzić, że jestem przeszczęśliwa :-) Brakuje mi jeszcze tylko ruchów dzieciątka, których nie mogę się doczekać.
My mieszkamy w dużym domu, gdzie w sumie mieszkają 3 rodziny - nasza, brat mojego męża z rodziną i teściowie. Z tym, że wszyscy mieszkamy osobno.
Takie mieszkanie ma swoje plusy i minusy. Teściowa dużo zostawała z Angelą, choć ja starałam się, żeby to było jak najmniej. Uważam, że to rodzice są od wychowywania dzieci. Z czasem udało nam się tak zrobić, że pracujemy na 2 zmiany i zawsze któreś z nas jest w domu (ja czy mąż).
Myślę, że teraz też jak wrócę do pracy to taki układ uda nam się utrzymać. Chciałabym żebyśmy jak najmniej byli od kogoś zależni.
Choć mam wrażenie, że moja teściowa ma focha o to, że zrobiliśmy sobie dziecko
Nie wiem czy się boi, że będzie musiała bawić czy co
2 tygodnie temu wróciła z Niemiec i od tej pory nawet się mnie nie zapytała jak się czuję czy na kiedy mam termin, tak jakby nie było tematu. A wie o ciąży, bo mój mąż od razu do niej zadzwonił jak się tylko dowiedzieliśmy o dziecku.
Dziwne to dla mnie, choć szczerze mówiąc mam ją gdzieś.
Dagmar a Twoja córcia to chyba jest w wieku mojej, moja jest rocznik 2003.
Przyznam, że jak zaczęła sama chodzić do koleżanek i ogólnie się wałęsać po wsi ;-) to też byłam pełna obaw. Teraz trochę mi przeszło, ale jak się spóźnia to mam zaraz jakieś czarne scenariusze w głowie.
Jednak może u mnie jest trochę inaczej, bo mieszkamy na wsi i raczej jest tu spokojnie.
Ancona wcale się nie dziwię, że się wkurzyłaś.
Ja sama staram się wpajać córce różne zasady i to czy względem ludzi czy zwierząt.
Moja teściowa pochodzi z Radzynia i mój mąż ma tam sporo kuzynostwa
Madzikm76 witaj :-)