reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

madziolina - jak się nic nie dzieje, to pewnie, czemu masz nie pracować. Ja niestety miałam w planach w poprzednich ciążach dłużej popracować, ale niestety nie dałam rady.

ola - pewnie, że należy walczyć. Do tej pory nie miałam problemów z zajściem i utrzymaniem ciąży. Jednak potrafię wczuć się w sytuację innych...

polisia - każdą ciążę będziesz przeżywać. U mnie jest już trzecia, a i tak truchleję przed pierwszą wizytą.

Edysiek - patrząc na dzisiejsze czasy rzeczywiście trzeba się zastanowić nad ilością dzieci. Bo myślę, że gdybyśmy z mężem zarabiali najniższą krajową, to w życiu nie byłoby nas stać na trójkę. W Holandii wystarczy najniższa krajowa, żeby móc pozwolić sobie na kredyt na dwupokojowe mieszkanie z ogródkiem, utrzymanie rodziny np z jednym dzieckiem, samochodu i oszczędzenie.

agutka - kotki rewelacyjne. Słodziaki niesamowite. Nie dziwię się, że nie masz czasu do nas zajrzeć. Pewnie Zuzia się cieszy?

portia - ja w pracy o poprzednich ciążach powiedziałam dopiero w drugim trymestrze. Także spokojnie. A Ty musisz myśleć pozytywnie - wszystko będzie ok z maleństwem.

dranissimo - witaj na kwietnióweczkach :-)

U mnie wszyscy śpią, a ja wcinam suflety serowe :-)Chleba z dżemem powoli mam dość (ile można?). Jutro przed nami długa droga do domciu, a na weekend wesele. Także pewnie jeszcze jutro z rana się odezwę, a później będę miała dużo nadrabiania:-) Wieczorne uściski dla Was

reklama
Dzięki Dziewczynki! Kociaki na żywo są jeszcze piękniejsze. :-D

Malinka, Prababcią! Babcią została Zuzia. :-D

Misiarska,Zuzia to najchętniej by cały czas tylko przy nich siedziała. :-D Robi im zdjęcia,nagrywa filmiki... Cieszy się ogromnie. :-D

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zjadłam właśnie bułkę z żółtym serem i dalej jestem głodna. A później się dziwię,że mi brzuch tak wypchało. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam się dzisiaj wieczorową porą!

Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u gina pobrał cytologię, zbadał piersi i oczywiście zrobił usg już przez brzuszek bo to 8tydzień było widać maleństwo i nawet słyszałam serduszko!!! Cudowne uczucie.
Gin zlecił mi badania (ciekawe ile za nie zapłacę????), założył kartę ciąży i dał mi płytkę z fotkami bejbusia i biciem serduszka ....... i co? i cholerka jasna nie widzi mi tej płyty albo pokazuje że jest pusta!!!! Wkurzyłam się baaaaaardzo bo synuś tak bardzo chciał zobaczyć dzidziusia a tu nic z tego wrrrr

Agutka kociaczki są prześliczne!!!!! niech zdrowo rosną :-)

Ancona,nie dziękuję i dziękuję w imieniu Mii. :-D

Wy tu o L4... Ja w poprzedniej ciąży cały czas pracowałam,tyle,że siedziałam właśnie w biurze. Teraz robię dość ciężko fizycznie i dlatego od razu szłam na zwolnienie. :tak: :-)

Udało Nam się dziś wyłapać końcówkę "bitwy" o mleko! :-D

http://www.youtube.com/watch?v=fHXWB9nVjoE&feature=youtu.be

Ostatnia edycja:
Ladyk fajna szefowa :) A dlaczego musiałaś zanosić zaświadczenie o ciąży?? Nie uwierzą na słowo?

Malinaa, Szefowa uwierzyla na słowo ;-) Zaswiadczenie do kadr, bo zgodnie z Kodeksem Pracy ciezarnej przysluguja wyjścia w godzinach pracy do lekarza i na badania (jak potrzebuje) i nie musi tego odpracowywac. Oznacza się to jako wyjście służbowe :-).

agutka - wcale się nie dziwię, że Zuzia jest nimi zachwycona. Sama bym przy nich cały czas siedziała :-) Przy pracy fizycznej niestety L4 przy ciąży to rzecz niezbędna. Wagą się nie przejmuj - będziemy wszystkie po zrzucać. Widzę, że nowe zdjątko wrzuciłaś - ślicznie na nim wyszlaś :-)
A ja w piątek (bo dziś wracam do Pl), jadę po suknię na wesele do Zielonej. Ciekawa jestem, czy coś znajdę...

ancona - tak, jak pisałam na poprzednim wątku - głowa do góry :-) Grunt, że z maleństwem jest wszystko dobrze :-)

ladyk24na7 - nawet nie wiedziałam, że coś takiego przysługuje.... Ciekawa opcja... No i zobaczyłam u Ciebie nowy suwaczek :-) Toż to już niedługo Twój ślub :-) Gratulacje zatem

Dzien dobry,ja juz po sniadanku,bo tak mnie ssalo,ze jak wstalam,to od razu musialam jesc. :-p

Misiarska,ooo to powodzenia w poszukiwaniu sukni! ;-) A za komplement bardzo dziekuje. :zawstydzona/y::blink:

reklama
Dzień doberek!

Betka zrobiona, pani się zlitowała i mówiła, że mam podejść po 17ej to mi wydrukuje wynik i nie muszę czekać do jutra uff

Ladyk dzięki za info - dobrze wiedzieć!!

Agutka fajny masz suwaczek, chyba Ci ukradnę ;)

Ancona szkoda, że płytka nie działa, a synka zabierz na jakąś późniejszą wizytę, żeby sam zobaczył dzidzię na ekranie ;) Ja tak właśnie planuję wziąć Jasia ze sobą, ale tak bliżej połowy..

A pytałam o to L4 bo w sumie kończę urlop, w żłobku były 2tyg przerwy, w sumie Janko już nie chodzi tam 4tyg i może już by został ze mną w domu.. No zobaczymy w sobotę, co powie gin.. Też mam pracę biurową, ale wolę ten czas wykorzystać dla synka :)

Do góry