reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No nie straszcie:szok::szok: A ja wydałam 400zł na szczepienia przeciw ospie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale tak czy siak chyba po 12 godz by nie zniknęła....a on ma pojedyncze ślady na brzuszku a reszta ok......i jak ja mam dotrwać do 14.04 no jak???????????????

reklama
Truskawkowa szczepionka w 90% chroni przed chorobą. Zostaje 10%, że dziecko może złapać, ale przejdzie ją o wiele łagodniej niż dzieci nie szczepione.

Ja się dziś czuję jak rozjechana. Jest mi strasznie ciężko. Krocze kłuje niesamowicie, że ledwo wstaję. Łapią mnie jakieś skurcze, Młoda jakoś dziwnie aktywna. Nie mam pojęcia o co kaman.

Rodzić nie mogę, bo jestem nie ogolona ;-) Jeszcze ta pogoda...

Ja w opadanie brzucha jako oznakę porodu nie wierzę, bo mi w ogóle nie opadł, a to dlatego, że Młody nie mógł się w kanał wstawić. A przyspieszanie to dla mnie też raczej mit ;)

Matko Lizzy to żeś teraz pojechała po całości:)

Agunia nie no oczywiście nie można rodzić bez umytej głowy i ogolonych nóg:) Ja też bym nie mogła:)

Witam sobotnio. Melduje sie w dwupaku. Humor nieco lepszy niz w ostatnich dniach. Chociaz wczoraj to bylo kiepsko i zle sie czulam i juz po 20 lezalam w lozeczku. Dzisiaj pogoda beznadziejna. Co chwile ulewa z gradem i wichura straszna. A po paru minutach swieci slonce. I tak w kolko. Cisnienie mam 90/70.

Wspolczuje wszystkim chorowitkom i tym ze zlym humorem. Trzymajcie sie jakos.

Neti pierwszy raz slysze o tych badaniach z krwi na wydolnosc lozyska. No ale jesli chcesz cos przyspieszyc to juz musisz sie brac do roboty, bo potrzeba troche czasu zeby sie cos rozkrecilo.

U mnie tak roznie. Troche mnie skurcze lapia no i czuje ze sie mlody coraz mocniej pcha. Ewidentnie cos sie powoli zaczyna szykowac, ale obstawiam ze jeszcze nie w tym tygodniu. Zreszta ja nadal nie gotowa!!! Maz maluje wlasnie duzy pokoj. Nasz caly zawalony rzeczami ze sie ruszyc ciezko. Wiec torba nadal nie spakowana bo niczego bym teraz nie znalazla.

Ancona a jak Twoj Hubercik? Decyduje sie na wyjscie czy nie???

AguniaGR Ty o PCK pytasz czy pojemniki ze zbiórką? bo wieki temu PCK użyczyło swojego znaku i mieli dostawać ubrania nadające się do założenia a reszta na przemiał do sprzedaży ale się okazało, że ich oszukują. Niestety dużo ludzi nadal mówi na te pojemniki, że to PCK
TruskawkowaMamba nawet jak jest kilka kropek to lekarz będzie wiedział czy to ospa. Mi pediatra po pierwszej potwierdziła (sąsiadkę spotkałam w drodze do przychodni) w przychodni obejrzeli małego dokładniej bo sezon komarowy był ale też byli pewni które kropki to ospowe
...
Agunia nie no oczywiście nie można rodzić bez umytej głowy i ogolonych nóg:) Ja też bym nie mogła:)

No to też dlatego ja teraz częściej męża w tym celu wykorzystuję... mi przecież nie wolno rąk do góry długo trzymać :D
a ja sobie transmisję YAPY włączyłam i tęsknię za twardą koncertową ławeczką... Transmisja alternatywna | OSPPT YAPA
nie wiem czy to wasze klimaty ale tu różna muza jest...

Witajcie sobotnie :) U nas tez jakas pojechana pogoda dzis, na zmiane slonce, deszcz i wichura.
Ledwo moge powieki w gorze utrzymac, skurcze mnie lapia co i rusz a piersi bola jak cholera. Do tego ekspresik do kawy mi odmowil wspolpracy i gdyby nie to ze ciezki cholernik to chyba moje hormony ciazowe poslalyby go przesylka lotnicza w kierunku sciany ;) Niniejszym dolaczam do grona tych ktore wszystko dzis wkurza... Ide do cieplej wanny ze swieczuszkami i herbatka z pokrzywy, moze mi sie troche nastroj poprawi.

Truskawkowa, trzymam kciuki zeby sie synek szybko wykurowal.

Viltutti, ja Ci sie naprawde nie dziwie ze juz chodzisz po scianach ze zniecierpliwienia, ale moze wlasnie sprobuj jakos zmienic rytm i byc mniej aktywna? Podobno takie zmiany czasem odblokowuja sytuacje i sie w koncu zaczyna.

Co do herbatki z lisci malin, to ona chyba nie tyle przyspiesza porod co go ulatwia, przez korzystny wplyw na miesnie? A masaz krocza to tez nie na wywolanie porodu, tylko z tego co mowila polozna na szkole rodzenia na zmniejszenie prawdopodobienstwa pekniecia/koniecznosci naciecia.
Nie pamietam kto wspominal o szczypaniu dna macicy, ale jesli ja dobrze zrozumialam Jotemke, to dno jest nie przy szyjce, tylko dokladnie po drugiej stronie, czyli na brzuchu, gdzies ponizej mostka?

Ostatnia edycja:
Witam się sobotni wieczór pogoda masakryczna wiało i padało.
Wzielismy się dziś za porządki miało byc od rana ale do 13 cała trójką prawię czwórka :-D leżelismy w łóżku i tak wzieliśmy się dopiero o 14 stej i skończyliśmy o 18 stej ale wszystko mamy ogarnięte razem z małej szafą jest już na gotowo skończona :-):-)
Muszę jechać po prezent dla brata córki a nie mam pomysłu co jej kupić a jutro już na urodziny jak to ja wszystko na ostatnią chwilę . Uciekam nadrobię was wieczorem albo jutro , trzymajcie się ciepło i brzuchy do góry .

reklama
Te liście malin to nie tyle przyspieszacz porodu co z dawiem dawna znany środek wczesno poronny... a czy przyspiesza to już sprawa indywidualna.
Ja po dwóch kawach, dziecko zafascynowane grą z tatusiem - "dungon keeper" zbudowało lochy z klocków lego - wylęgarnie chochlików, bibliotekę, jakieś pułapki i inne cuda. Tata zainwestował czas (tata gra a synek patrzy) a teraz procentuje bo dziecko samo się sobą zajęło prawie 2h. Podsumuję tak FACECI.

Do góry