reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka, wlasnie z tego powodu,czego dotyczylo Twoje pierwsze pytanko,buuu... :-(
Maz sie tlumaczy tym,ze to wszystko przez... Ukrainę. Jakieś opóźnienia,komplikacje co do daty sie pojawily. :-p Maxymalnie tygodniowe. ;P Juz Mu nie wierze. Zawiodlam sie na Nim,pffff. :baffled: :-p

reklama
Agutka czy ciebie pogrzalo :-D jeszcze ci tej ciazy bedzie brakowac, niech sobie Kubus siedzi w brzuszku jak mu tam dobrze,do kwietnia ma czas a ty relaksuj sie zamiast fochy na G. rzucac;-)

Tak sobie teraz myśle, że jak mnie dopadnie depresja poporodowa to co wtedy ?! Jak to rozpoznać? Dlaczego tak sie dzieje ? Kurcze chyba mi mózg przymroziło po tych lodach :(

A ja obudziłam się już i spać nie mogę. Strasznie się denerwuję, że mój synuś dzisiaj wcale nie chce się ruszać... i boję się czy wszystko gra.. Jak do jutra tak będzie to jadę na IP... A wszystko przez to, że na codzień jest bardzo ruchliwy..

AAAhhh:-(

`Agmaa` mam nadzieje ze WSZYSTKO DOBRZE!
Ja mam podobnie.. raz badzo aktywne a czasami troche jakby `leniwe` I to samo powieidzlam leakrzowi to mi wytlumaczyl ze jzu po 30tym ktoryms tygodniu to juz dziecko! czyli `maly czlowiek` I moze miec raz lepsze czyli aktywniejsze dnia a raz mniej aktywniejsze... albo jak mi powiedzial ze moze po prostu `nie miec humoru` ;-) takie te maluszki sprytne... :-D

Daj Boze `Agmaa`! zeby I tak bylo z twoim malenstwem! Najwazniesze to sie nie martwic za `wszelki wypadek`, chociaz co ja mowie... to samo robie .. :tak:

A I jeszcze jedno mi lekarz powiedzial ze teraz po 30tym ktoryms tyg to dzieci dluzej juz spia... wiec moze twoje malenstwo ma wlasnie taki dzien?? :tak:

Powiem tobie jeszcze ze pielegniarka mojego lekarza mi raz powiedzilala jak z takim samym pytaniem przyszlam ze dziecko `az tak sie nie rusza` to poradzila mi ze czasmi dzieci reagowac `pobudzeniem` beda jak zje sie cos slodkiego albo napije 100% soku pamaranczowego albo nawet jakis 7-up ;-) ogolnie chodzi o cos super slodkiego...
ale powiem tobie ze moje dziecko na nic takiego nie reaguje... hehehehe... :-D - `OT DORADZILAM` hehehe
Ale moze sproboj ty a moze twoj maluszek akurt zareaguje.
Ale jak teraz noc u ciebie to moze sobie slodko spi... ;-) :-D

Ostatnia edycja:
Tak sobie teraz myśle, że jak mnie dopadnie depresja poporodowa to co wtedy ?! Jak to rozpoznać? Dlaczego tak sie dzieje ? Kurcze chyba mi mózg przymroziło po tych lodach :(

Przyznam `Mika414` ze ja tez sie nad tym zastanawiam... bo czytaklam gdzies ze to czasami moze byc BARDZO TRUDNE DO WYKRYCIA CZY ZAUWAZENIA.. trzeba wtedy poolegac na rodzinie, mezu .. wogole osobach z bliskiego otoczenia...ktore jakies zmiany moglybyu zauwazyc...

Mam nadzieje ze I ZYCZE ZEBY NAS WSZYSTKIE TO OMINELO!! :tak::tak: ;-)

A JA mam pytanie do was tez:

Czy ktoras z was ma pomysl jak naturalnie probowac wywolac porod? czy albo jack go przyspieszyc???

Bo jak mi maja go wywolywac to nie dosc ze pdoobno super bolesne moga byc te skurcze.. to I czasowo dluuuzy sie itp ale tez I nie zawsze rozwarcie robi sie na pewno.. I niejednokrotnie konczyc sie moze CC...

Wiec tak sobie mysle ze jakbym moze mogla `pomoc` sobie I jakos by sie samo zaczelo... to by dopiero bylo....!!!

Prosze: Jakie rady mamuski???

Pozdrowionka! :-)

witam

ja na chwilke z telefonu bo spac nie moge. Doczytalam ale nie odniose sie do wszystkich.
z zachcianek to u mnie drugi tydzien lody.

moj Maluch lepiej niech jeszcze z kilka dni posiedzi w brzuchu. Pelnia lepiej na niego niech nie dziala.

chorowitkom duzo zdrowia.

co do odwiedzin dzieci to chyba tez popieram zeby poza sala sie widziec.

jutro doczytam po sobocie i bardziej wylewnie napisze cos :-) milego weekendu

reklama
DZIEŃ DOBRY.
Wkurzyłam się bo napisałam i mi się laptop wyłączył.

AGUTKA spokojnie,ty masz jeszcze czas na porodówkę,w sumie to tydzień jeszcze malec powinien w brzuchu siedzieć,a ty byś tak chciała raz dwa i gotowe;-).

MIKA NETI,wierzcie mi depresji poporodowej nie da się nie zauważyć.Grozi ona najczęściej mamusiom które są same całymi dniami z dzieckiem no i mają rozdartego maluszka:-p,jak wam się trafi dziecko co je i śpi to luzik.Ja miałam bardzo rozwrzeszczanego syna,spał tylko na rękach albo jak się go w wózku woziło,więc nie mogłam się wykąpać,umalować,uczesać,chodziłam jak wampir ze zmęczenia ryczałam razem z nim w szlafroku do południa,z tłustymi włosami a mąż wracał wieczór z pretensjami co ja robiłam cały dzień w domu że porządnego obiadu nie ma.W każdym poradniku piszą najlepszy sposób to trzeba odpoczać od dziecka,zrobić sobie jakąś przyjemność,fryzjer,kawiarnia[u mnie nie wchodziło to w grę bo nie miałam z kim zostawić]Ja sie wyleczyłam dopiero jak poszłam do pracy i fakt to jedyny sposób zeby odpoczać od dziecka,mimo że pół pensji płaciłam opiekunce i jeszcze dojazdy opłacić.Ale jak jest spokojny maluszek,to ma sie czas zeby wziaść kapiel,czy napić sie w spokoju kawy z koleżanką;-).Ja wczoraj miałam przypomnienie tego horroru,u sąsiadów roczna wnuczka darła się przez 2godziny,nosiły,zabawiały i nic jej nie pasowało,ale mamusia ma ten komfort że idzie do pracy a inni niech se łby urywają:-pTakże módlmy się o typowe noworodki,co śpią,jedzą i kupkę walną:-)

Do góry