reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jotemka jak to dobrze przeczytać, że nie tylko ja jeszcze nie wiem co gdzie poupychać z dzieciowych rzeczy...
Co do psychicznej gotowości do porodu to nie muszę zazdrościć bo u mnie już od dawna jest :D
Trochę gorzej z ewentualnym przyspieszonym przyjściem na świat bo nic nie jest naszykowane w domu... wiem, że mąż w razie czego da radę na naprędce wyprać uprasować i poskręcać co trzeba. Tylko chyba o materac go poproszę żeby szybciej przyniósł i fotelik z gondolą co by dobrze poschły pokrowce po praniu.

Dziewczyny szpitalne trzymajcie się!! Anakona 37tc to całkiem nieźle - ważne że jesteś pod opieką personelu medycznego.
Dagmar my cały czas z Tobą!! Z tym naczyniaczkiem to córka koleżanki z kwietniówek 2009 miała na twarzy rosnącego (pod okiem częściowo na nosku) chodziła na kontrole, mieli już termin ustalić kiedy usuną a on postanowił się zacząć zmniejszać i sam się wchłonął... może dlatego na kontrolę kierują jak Lusia będzie miała 4 miesiące.

Nie wiem jeszcze co komu...

reklama
Dziewczynki tu lekarz wyliczył że dzisiaj mam pełne 37tc. Był u mnie mój gin i powiedział że nie będą mi tu nic na siłę robić czyli żadnych baloników i sztucznego wywoływania, trochę mnie tym uspokoił. Rozwarcie na dwa palce i powoli Hubert pcha się na świat. Skurcze też są coraz częściej no i zobaczymy jak to się rozwinie. A personel na trakcie też bardzo miły także chociaż tyle dobrego.

Ancona Kochana to co czekamy na Hubercika:):-D

Agunia to tak jak mi nic ciekawego nie powiedzieli w szpitalu:) Ale dobrze że skurcze ustały i że być może wypuszczą Cię do domu:) Jeszcze jutro podadzą drugą dawkę sterydów i będzie ok:)

Dziewczynki Ola sie w weekend nie odzywala tzn wczoraj. Hmm ciekawe czy z rodzinka spedza czas czy cos sie dzieje?

Ostatnia edycja:
Ancona nie stresuj się tylko ciesz, że zaraz będziesz tulić małego:tak:... Ja już jestem ze wszystkim gotowa, wszystkie koleżanki w koło już urodziły a ja czekam i czekam i się doczekać nie mogę i to jest tak męczące już że nie wiem....:crazy:
U mnie położna mówiła, że jak się skończy 36 tc to już luzik, spokojnie można rodzić, dziecko nie jest wcześniakiem ogólnie jest ok, a jak już ma się pełne 37tc to już niczym się nie stresować tylko rodzić można :-)... Tak więc po co ma Ci jeszcze bardziej Hubcio rosnąć jak już chce do mamuuusi :-). Czekamy na wieści i zdjęcia:tak:!!!

Ancona, jak rozwarcie na dwa palce to balonik nie potrzebny ;-) Spokojnie urodzisz, nie panikuj. Wiele dziewczyn juz Ci zazdrosci :-) Naprawdę
Moja psychika jeszcze nie jest gotowa. Mnie dzis w nocy budziły skurcze i wcale mi sie to nie podobało :-( W pt mam wizytę, zobaczymy czy coś zdziałały ale jak znam życie to szyjka długa i trzyma mocno i tak będzie do 42 tygodnia :-D

ancona, mocno trzymam kciuki za szybciutki i łatwy poród!!! Fajnie że informujesz nas tak na bieżąco :-D
Ja jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to podejrzewam, że też pojadę na porodówkę z komórką/tabletem i czekając na rozwarcie będę tu pisać ;-)

Czytam Was Dziewczyny codziennie ale necik mam tylko na tablecie i ciężko coś skrobnąć... :wściekła/y:

Hubercik wiosnę poczuł:-). Trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło.

Też się ledwie mieszczę z rzeczami małej. Z pościelą, pieluchami i ręcznikami nie miałam co zrobić i na szczęście zakupiliśmy łóżeczko bez szuflady, która dla mnie jest nieporozumieniem zbierającym tylko kurz i dokupiliśmy w Ikei pojemniki pod łóżko, są super pojemne PYSSLINGAR Pojemnik na pościel - IKEA

Zovita, Agunia, no to teraz nie wiadomo, czy szybko urodzicie, czy będziecie musiały konkretnie czekać :-) Zreszta jak każda z nas :-D

reklama
Do góry