reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jotemka jak to dobrze przeczytać, że nie tylko ja jeszcze nie wiem co gdzie poupychać z dzieciowych rzeczy...
Co do psychicznej gotowości do porodu to nie muszę zazdrościć bo u mnie już od dawna jest :D
Trochę gorzej z ewentualnym przyspieszonym przyjściem na świat bo nic nie jest naszykowane w domu... wiem, że mąż w razie czego da radę na naprędce wyprać uprasować i poskręcać co trzeba. Tylko chyba o materac go poproszę żeby szybciej przyniósł i fotelik z gondolą co by dobrze poschły pokrowce po praniu.

Dziewczyny szpitalne trzymajcie się!! Anakona 37tc to całkiem nieźle - ważne że jesteś pod opieką personelu medycznego.
Dagmar my cały czas z Tobą!! Z tym naczyniaczkiem to córka koleżanki z kwietniówek 2009 miała na twarzy rosnącego (pod okiem częściowo na nosku) chodziła na kontrole, mieli już termin ustalić kiedy usuną a on postanowił się zacząć zmniejszać i sam się wchłonął... może dlatego na kontrolę kierują jak Lusia będzie miała 4 miesiące.

Nie wiem jeszcze co komu...

reklama
Dziewczynki tu lekarz wyliczył że dzisiaj mam pełne 37tc. Był u mnie mój gin i powiedział że nie będą mi tu nic na siłę robić czyli żadnych baloników i sztucznego wywoływania, trochę mnie tym uspokoił. Rozwarcie na dwa palce i powoli Hubert pcha się na świat. Skurcze też są coraz częściej no i zobaczymy jak to się rozwinie. A personel na trakcie też bardzo miły także chociaż tyle dobrego.

Ancona Kochana to co czekamy na Hubercika:):-D

Agunia to tak jak mi nic ciekawego nie powiedzieli w szpitalu:) Ale dobrze że skurcze ustały i że być może wypuszczą Cię do domu:) Jeszcze jutro podadzą drugą dawkę sterydów i będzie ok:)

Dziewczynki Ola sie w weekend nie odzywala tzn wczoraj. Hmm ciekawe czy z rodzinka spedza czas czy cos sie dzieje?

Ostatnia edycja:
Ancona nie stresuj się tylko ciesz, że zaraz będziesz tulić małego:tak:... Ja już jestem ze wszystkim gotowa, wszystkie koleżanki w koło już urodziły a ja czekam i czekam i się doczekać nie mogę i to jest tak męczące już że nie wiem....:crazy:
U mnie położna mówiła, że jak się skończy 36 tc to już luzik, spokojnie można rodzić, dziecko nie jest wcześniakiem ogólnie jest ok, a jak już ma się pełne 37tc to już niczym się nie stresować tylko rodzić można :-)... Tak więc po co ma Ci jeszcze bardziej Hubcio rosnąć jak już chce do mamuuusi :-). Czekamy na wieści i zdjęcia:tak:!!!

Ancona, jak rozwarcie na dwa palce to balonik nie potrzebny ;-) Spokojnie urodzisz, nie panikuj. Wiele dziewczyn juz Ci zazdrosci :-) Naprawdę
Moja psychika jeszcze nie jest gotowa. Mnie dzis w nocy budziły skurcze i wcale mi sie to nie podobało :-( W pt mam wizytę, zobaczymy czy coś zdziałały ale jak znam życie to szyjka długa i trzyma mocno i tak będzie do 42 tygodnia :-D

ancona, mocno trzymam kciuki za szybciutki i łatwy poród!!! Fajnie że informujesz nas tak na bieżąco :-D
Ja jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to podejrzewam, że też pojadę na porodówkę z komórką/tabletem i czekając na rozwarcie będę tu pisać ;-)

Czytam Was Dziewczyny codziennie ale necik mam tylko na tablecie i ciężko coś skrobnąć... :wściekła/y:

Hubercik wiosnę poczuł:-). Trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło.

Też się ledwie mieszczę z rzeczami małej. Z pościelą, pieluchami i ręcznikami nie miałam co zrobić i na szczęście zakupiliśmy łóżeczko bez szuflady, która dla mnie jest nieporozumieniem zbierającym tylko kurz i dokupiliśmy w Ikei pojemniki pod łóżko, są super pojemne PYSSLINGAR Pojemnik na pościel - IKEA

Zovita, Agunia, no to teraz nie wiadomo, czy szybko urodzicie, czy będziecie musiały konkretnie czekać :-) Zreszta jak każda z nas :-D

reklama
Do góry