reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

kroczku mój ważył dwa tygodnie temu ponad 1600 więc może już ma tyle co Twój tyle że moja ginka miała migniecie pradem jak miałam wizyte i nie wiem czy do konca dobrze pomierzyła zobaczymy za tydzień:happy2: bo mam wizyte

magda spoko siara sie nie martw a jak juz sie pojawiła to nie powinnas miec problemu z karmieniem potem

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z Wrocławia więc biorę pod uwagę Kamieńskiego (mam najbliżej) albo Trzebnicę, która jest dalej ale ma bardzo dobre opinie i zupełnie inną atmosferę.

Wiem, że jesteś z Wro dlatego pytam :-) ja Młodą rodziłam w Trzebnicy i generalnie nastawiam się na powtórkę, ale ostatnio mnie lekarz trochę nastraszył, że po cc to nie powinnam ze długo zwlekać jak się zacznie akcja, dlatego zastanawiam się nad wroclawskim szpitalem tak na wszelki wypadek.

zuzanka, mnie czeka planowana CC więc zastanawiam się czy nie zrobić tak, że zapisać się w Trzebnicy a Kamieńskiego na wszelki wypadek gdyby miało się zacząć nagle przed planowanym terminem. A byłaś zadowolona z Trzebnicy? Słyszałam, że położne są bardziej chętne do pomocy i życzliwe dla pacjentek no a ja nie jestem osobą, która lubi się dopraszać o pomoc i wykłócać o swoje, więc boję się w ogóle jak sobie poradzę w szpitalu a skoro to mój pierwszy raz to wszystkiego się będę uczyć od podstaw i przyda mi się życzliwa pomoc... Ale czy rzeczywiście w PL można gdzieś na to liczyć?;-)

Rety ale mnie mlody dzga po szyjce!!!! Masakra. Strasznie nie lubie tego uczucia jak sie rozpycha odpychajac nogami od zeber i gmerajac jednoczesnie przy szyjce. Czuje sie jakby mnie ktos badal ginekologicznie ale od srodka!

Ale duze te wasze dzieciaczki juz :-) ciekawe ile moj teraz wazy. 3 tygodnie temu wychodzilo niby ok 1600-1700g.

Ciekawe jak tam Dagmar i Lusia radza sobie w domu.

No chyba pora spac, chociaz jakos wyjatkowo nie jestem bardzo spiaca. Do jutra dziewczynki.

Witam z rana przy herbatce :)
Śniadanko już wciągnięte. Widzę, że tu jeszcze pustki.
Dagmar, Madzik jak tam wasze księżniczki?

Dzień dobry :-) Jak Wasze samopoczucie dzisiaj? U mnie nawet nieźle, chyba się wyspałam, pogoda zapowiada się ładna, jeszcze mnie siostra ma dziś odwiedzić, więc trochę się zajmie Oliwią i będę mogła sie poobijać :-)
Mojeboje - też mam mieć cc, ale teoretycznie jest najlepiej dla mamy i dziecka jeśli przed cięciem zacznie się akcja porodowa, tyle że nie we wszystkich przypadkach można czekać do takiego momentu. Ja jeszcze nie wiem jak to będzie. Co do Trzebnicy - byłam zadowolona, chociaż miałam kilka zastrzeżeń. Mały szpital więc znacznie latwiej się dogadać, ale czasem personelu brakuje.

Dień Dobry dziewczynki:)

Madziu no właśnie ja za bardzo nie kieruję się tymi datami z usg niemniej jednak nie jestem w 100% pewna czy data om jest dobra bo tak jak pisalam wczesniej nie zaznaczylam w kalendarzu no i nie wiem kiedy byla owulacja bo to tez u mnie roznie wypadalo:) No tak czy siak nie wybieram się nigdzie przed kwietniem:)

Widze że mój Kubuś nie odbiega wagą w góre od Waszych :tak: Jedni mówią że duży inni że normalny... ważne że zdrowy i że jeszcze się nie wybiera tu do mnie:) Ale wiecie czego najbardziej brakuje mi ze szpitala tych ktg dwa razy w ciągu dnia oraz tych pomiarow przenosnym detektorem tetna:) Zawsze to człowiek spokojniejszy jest.

Madzikim, Dagmar dzielne te Wasze córeczki:) Niech rosną zdrowo:)

Ciekawa jestem czy ja będę miała wcześniej siarę bo piersi duże a okaże się że niewiele pokarmu:confused:

Dzien dobry :-)
Znowu przespalam cala noc jak zabita ale o 5.45 pobudka. Czy to moje dziecie musi byc takim rannym ptaszkiem???

Wczoraj czulam sie bardzo dobrze, zadnego bolu brzucha, malo skurczy. A dzisiaj od rana mnie brzuch pobolewa i krocze. I jakos nie mam sily.

Wczoraj rozmawialam z mezem o moich obawach odnosnie porodu i jego powrotu z pracy. Oni teraz robia na wyjezdzie. Rano jedzie do firmy swoim samochodem a potem razem jada godzine drogi firmowym. I to do konca marca tam beda robic. Ale stwierdzil ze jakby co to wezmie firmowy samochod i przyjedzie. Oby tylko nie za pozno.

Eh musze kupic staniki do karmienia tylko nie wiem gdzie... Mialam fajny sklep z bielizna niedaleko domu, ale go zlikwidowali. Chyba zostanie mi internet.

Ide po kawe bo padam.

reklama
dzień dobry

Kroczek to teraz odpoczywajcie i trzymam kciuki, by udało się ustalić datę cc.

ja jestem dziś nieprzytomna i chyba zaraz spać się położę, bo ledwo siedzę.

Do góry