reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jotemka, ja Cię naprawdę podziwiam z tą imprezą, dla mnie ciężko jest wysiedzieć na cudzej a co dopiero jeszcze robić własną, zrobienie obiadu dodakowo dla rodziców to już jest dla mnie w tym momencie problemem...
Evelinkaaa, fajnie, że szwagierka się wyprowadza, będziecie mieli trochę spokoju.
Madzik, super, że jesteś już w domu i mam nadzieję, że z Emmą wszystko super i rośnie zdrowo:)
Madziolina_p ja też mam straszny problem ze zgagą wieczorami, najgorzej było po czwartkowych pączkach, ale w zasadzie codziennie muszę się ratować migdałami, chociaż często to nic nie pomaga.

Za pranie jeszcze się nie wzięłam, ale przynajmniej mam już kupione płyny do prania, więc mogę zacząć na dniach. Przed nami jeszcze zamówienie wózka i łóżeczka - niby jeszcze w grudniu planowałam, że zajmę się tym właśnie w marcu a teraz wydaje mi się, że za późno…
Pakowanie torby jest w trakcie, mój największy problem to brak konkretnej listy rzeczy do odhaczenia, bo każda znaleziona przeze mnie lista jest inna i nie wiem już jakie rzeczy poza najbardziej podstawowymi warto wziąć.
No i jeszcze jedna przeszkoda, miałam się wybrać zobaczyć porodówkę i zobaczyć ostatecznie gdzie spędzę tych kilka przeuroczych dni po cc, a tutaj jakaś epidemia grypy szaleje i zamykają szpitale dla odwiedzających no i nie wiem kiedy będzie można tam pojechać…

No właśnie wczoraj czytałam żee na Kamieńskiego zamknięte, że grypa, i nawet za bardzo nie przyjmują, odsyłają do innych szpitali, ale mam nadzieję że za parę tyg juz bedzie ok, bo chcę tam rodzic i nigdzie wiecej, tam pozatym mam załatwiona położną no i blisko od domu

A tak pozatym to do d.... Boli mnie głowa od wczoraj, noc koszmarna, pobudka od 1 do 5 rano. Juz ledwo wstaję rano aby młodego zawieżć do przedszkola. przeraża mnie, że jak malutki urodzi sie, to napewno po nie przespanych nocach, będe musiała jeszcze wczesniej wstawać, aby ubrać starszego do przedszkola i małego i jeżdzic codziennie do i z przedszkola. Juz teraz rano zajmuje mi to dużo czasu bo starszak nie chce rano sie obudzic i ubierać.
Wypiłam juz jedna kawę i nadal zasypiam, miało byc słońce a nie ma. Dzisiaj znowu w pracy do 18, juz mnie wszystko boli. Marzy mi sie taki jeden dzień leniuchowania.

KROCZEK - super że wychodzisz do domku,
Marcia - a jak z waszym kredytem?

Ostatnia edycja:
reklama
mojeboje Twarda sztuka jesteś! Szczerze nienawidzę budzika więc nie dałabym rady wstawać do pracy :-p
Madzikm cieszą Nas takie wiadomości :-) Buziaki dla Emmy! Zadbaj o swoją dietę aby mieć dużo energii na te dojazdy, oby jak najszybciej córcia wróciła z Wami do domu.

Dziewczyny z nocnymi mrowieniami, bólami i drętwieniami kończyn... Drętwienie w ciąży | parenting.pl Zagryzajcie pestki dyni i popijajcie kakao ;-) Mnie te dolegliwości póki co omijają, oby jak najdłużej bo nie chciałabym rezygnować z porannej herbaty. To taki mój rytuał :happy2:

Kroczek cieszę się, że jesteś wolna ;-) Nie szalej za bardzo, dbaj o siebie!
Dagmar czekamy na znak, sygnał :-)

Evelinkaaa jestem za tym aby baby stawiały na swoim :-D Gratuluję zakupu niańki video!
Viltutti życzę aby lekarz Ci tam wypatrzył co sobie życzysz ale za tydzień a nie już dziś :-D
niunia12a fryzjer i pazurki - WYPAS :happy2: ...nie muszę pisać, że będziemy czekać na foty z sesji, prawda? ;-)

Ancona czekamy na wieści, mam nadzieję, że ta wysypka nie jest groźna.

Pozdrowienia dla niewyspanych i tych bez nastroju :-)

U mnie wszystko dobrze, jak już zasnę to się wysypiam, do kibelka chodzę automatycznie i po każdej wyprawie zasypiam w mig.
W ciągu dnia mam total lenia, siedzę i czytam forum, jem i oglądam tv :-D To pierwszy bąbel więc sobie pozwalam ile wlezie bo przy drugiej ciąży luzu takiego nie będzie. Marzec się zaczął a ja mam tylko higieniczne gadżety do szpitala, pokój Toli nie gotowy, ciuszki w kartonach, komody brak... Niedługo mobilizacja, zakupy mam zamiar załatwić w tydzień, czeka nas jeszcze wyprawa do Ikei a później leżę dalej :happy2: Choć pewnie już niedługo...
Wczoraj robiłam badania krwi i moczu, na własną rękę sobie poczytałam i wg mnie jest ok. ;-) Czekam jeszcze na GBS. Wizyta najbliższa w okolicach 10.03.

Dziś na 17.00. szkoła rodzenia, idę z buta - ok. 6 km bo ostatnio podczas ćwiczeń położna powiedziała, że mnie coś więcej :shocked2: Wróciłam wtedy pieszo i nie urodziłam to dziś się też uda :tak: Miłego dnia dziewuchy!

Hejka nie odpisywałam wcześniej bo nie miałam komputera tylko telefonem się meczylam
Dagmar – przepraszam ze dopiero teraz ale gratulacje powrotu do domu
Madzik – Emma to silna dziewczyna i będzie wszystko dobrze
Kroczek – fajnie ze cie wypuszczają
Mojeboje – mi tez się fajnie pracowało przynajmniej nie jadłam jak smok a poza tym jak przyszłam zmeczona po pracy to nikt mi nic nie mogł zarzucić i jak Ale posłałam do rodzicow to luzika teraz …. Przecież siedze w domu to nie mam prawa być zmeczona … no cóż
Agunia – super z ta niania zawsze kasa zaoszczedzona
Edysiek, mika– ja tez jakos nie mam humoru ale może to jest związane z tym ze mnie mój ślubny wkurzył. Ma drugą zmianę i zaczyna prace o 12 więc snuje się rano po chałupie zły o wszystko. Najpierw że Ala wstała o 7 i mu nie dała spać (witam w moim świecie) potem że go poprosiłam żeby śniadanie zrobił wiec zajęło mu to godzinę (strasznie ciezka praca wrzucić kiełbaski do wody ukroić chleba i zrobić herbate….) potem że nic nie zdążył zrobić do pracy a miał komuś na komputer spojrzeć aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa można zwariować
Sorry ze tak marudzę

an-fotografia oj tak używaj zycia i odpoczywaj tez tak w pierwszej ciąży sie relaksowałam i wspominam to z duzą przyjemnością

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki!

Ja też ostatnio wyspać się nie mogę, dziś jak już mi się udało rano tak lepiej zasnąć to musiałam się zwlec i na krew pojechać :dry:...
Dagmar super, nie dość że masz małą już na świecie to jeszcze w domku! Czekamy na jakąś foteczkę jak tam Lusi się mieszka :-);-)!!!
Madzikm strasznie dzielna ta Twoja córeczka, tak szybko nadrabia wszystko a urodzona 2 tygodnie wcześniej niż Lusia:tak:.
Z obu dziewczynek i mam jestem STRAAASZNIE DUUUMNAA:-)!!!

Loka współczuję, braku snu i tylu badań ciągle:no:, ale jeszcze troszkę i będzie koniec;-)! Cierpliwości życzę.
Kroczku super, że wychodzisz!!! Może dasz radę w czwartek się z nami spotkać:tak:? Zapraszam na wątek Warszawski :-).
Acona trzymaj się tam dzielnie. A mąż, no cóż musi spróbować sobie poradzić jakoś z domowymi obowiązkami ;-)
an-fotografia odpoczywaj jak najwięcej!!! Ja mam podobnie, jem-leżę-oglądam tv- i mało co robię ;-):-D:-D. Ale podziwiam, że jeszcze nie jesteś gotowa, wiem że jest jeszcze chwila czasu ale teraz już tak mi się nic nie chce że nie wyobrażam sobie żebym teraz miała dopiero prać prasować układać itp:szok:... Mi zostało tylko spakowanie torby (już wszystko mam kupione) i co??? Trzy dni się zbieram i nie mogę:dry:... A wystarczy tylko włożyć do torby eś....

Już wiem na czym stoję - zostaje do końca :( czyli do domu wrócę z Hubciem.

Matko dopiero do mnie dociera że to jeszcze ze trzy tygodnie! !!

Nic nie gotowe, nie popłacone rachunki i nie wyobrażam sobie tyle czasu dziecka nie widzieć! Nie wytrzymam tyle.

Miałam dzisiaj usg i mały waży 3370g :0 lekarz powiedział że jeszcze trochę urośnie i poród mamy z głowy chyba miał na myśli cc. Bo główka już ma 34cm.

A zapomniałam jeszcze, wczoraj skończyłam szkołę rodzenia. Strasznie mi szkoda bo miałam dwa razy w tygodniu i tak mi szybko czas leciał... a teraz to już tylko siedzenie i czekanie na poród zostało :-(...
Viltutti niby już nie masz wcześniaka w brzuszku, i rozumiem Cię w 100% że już byś chciała być po wszystkim bo ja też tak mam. Ale wytrzymaj jeszcze tydzień:tak:!!! U mnie położna powiedziała że jak już skończymy 37tydzień to śmiało rodzić można... Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale podobno lepiej nie rodzić w 37tc tylko jak się zacznie 38tc;-)... Tak więc jeszcze 7 dni wytrzymaj :-)

Ancona współczuje perspektywy szpitalnej. A czemu dokładnie nie chcą Cię wypuścić na tą końcówkę??? Co im się nie podoba? Może skoro synek taki duży to wcześniej zrobią Ci cc. Bo ja już zgłupiałam czy ty masz mieć to cc czy czekają aż się samo sn rozkręci. Przepraszam ale już się gubię co u której i dlaczego.

Pierwszorazowe mamusie jak ja wam zazdroszczę tego lenistwa. Też mi się marzy chociaż dwa dni takiego leżakowania i nic nie robienia.

Uciekam na allegro poszukać jakiejś szafki lub komody, bo chyba jednak za mało miejsca mam na rzeczy obu chłopaków... Dzisiaj poprałam kocyki, rożki, ręczniki....

magda8805 Sama siebie podziwiam :-D O ile nie zdarzy mi się poród w najbliższych dwóch tygodniach to ze wszystkim dam radę a jak nie to mąż będzie prać i prasować, nie tylko ja mam dwie ręce :-) Tobie się nie chce włożyć do torby a ja nie mam nawet torby ;-)
Szkoda, że zajęcia się skończyły, to prawda, że ten czas jakoś szybciej upływa jak się dwa razy w tygodniu ma jakiś cel konkretny. W każdej szkole inaczej... ja będę się bujać do końca bo termin porodu mam jako jedna z pierwszych.
ancona nie przychodzi mi do głowy nic poza tym, że musisz być silna... Napisz coś więcej o powodach takiej decyzji. Cieszy piękna waga dzidzi:tak:

reklama
Hej dziewczyny, wpadam na chwilę. Rodzice wrócili w weekend z wycieczki i był cały dom do ogarnięcia i pakowanie wszystkich naszych betów z powrotem do mieszkania, nadal jeszcze nie wypakowałam wszystkiego. No i mam nowy semestr, zatem pomimo że to moja pierwsza ciąża daleko mi do leżenia i nicnierobienia;)

Kroczek, super że Cię wypuścili.

Ancona, a może to będzie tydzień lub dwa, a nie trzy?:) Jeśli dzidzi zapowiada się na takie duże, to chyba cc będzie bezpieczniejsze dla Was obojga. A z tymi rachunkami to weź nawet mnie nie denerwuj, tylko niech mąż ogarnie!

Dagmar, Madzikm, ucałujcie swoje Kruszynki ode mnie!

Przepraszam, ale reszcie nie odpiszę dziś, podobnie jak Edysiek nie mam humoru, no i mam ambitny plan coś podziałać z pracą lic. I jeszcze czekają mnie pieluchy, pościel i koszule do karmienia, wszystko się wala po podłodze i się prosi o wypranie...

Do góry