reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jotemka dziękujemy z a przekazanie tak wspaniałych wieści :-)

Dagmar cudownie że u Lusi wszystko dobrze i jedzie z Tobą do domku :-) trzymajcie się dziewczynki :-)

U Mnie z włosami jest nawet nieźle :-) wcześniej musiałam myć włosy codziennie a teraz myję co 3 dni, 4 dni :-) tylko martwię się co to będzie po porodzie bo i tak mam rzadkie i cienkie włosy a jak zaczną wypadać to będę łysa :sorry2: oby nie :-)

Wczoraj rozmawialiśmy ze szwagierką i wyprowadza się w przyszłym tygodniu a może nawet już w ten weekend :happy2::happy2::happy2: strasznie się cieszę bo w końcu będę mogła wysprzątać pokoik, przygotować łóżeczko, poukładać ciuszki itd. :-) już nie mogę się doczekać :-D:-D:-D:-D:-D:-D

U nas po zachmurzonym weekendzie wyszło piękne słoneczko :-) z Kubusiem już ok dostaje jeszcze tabletki ale już widać że lepiej się czuję :-) wygrzewa się na słoneczku wchodzącym do domku :-)

CAM00451.jpg

W czwartek mam mieć zdjęcia z sesji :-) ciekawa jestem jak wyszły mam nadzieję że super :-) podzielę się jak tylko dostanę :-)

Załączniki

• CAM00451.jpg
    CAM00451.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Ale sie napisalyscie, hehe
Ja od jakiegos tygodnia troche oklaplam, ale chyba za dobrze sie czuje w ciazy i teraz jak mnie nogi zaczely bolec i spiaca jestem, do tego zgaga to jakos tak mi dziwnie...

Viltutti ja tez zauwazylam, ze pomalu wlosy mi sie czesciej zaczynaja przetluszczac, a w ciazy juz tak mialam ze mylam faktycznie 2 razy w tygodniu.

Tez uwielbiam remonty i tez jestem z tych co sie wpychaja, zeby pomagac, w weekend bedzie malowanie i juz skonczymy pokoj malucha!

A i sie dziewczyny tak nieraz maly rozbryka, ze wszystko mnie boli hehe, a i zgaga mnie meczy to i podobno dzidziak wlosy bedzie mial bujne hehe

Dzis mam szkole rodzenia, ale cwiczenia i maz nie bedzie mogl isc, wiec nie wiem czy pojde sama, bo to na 18 i autobusami dwoma, a to tylko gimnastyka itp, w srode wole wyklady, bo tam sa przydatne informacje, jak maluszka ubierac, kapac, jak wyglada porod itp Chyba na te cwiczenia nie pojde!

Dobra, biore sie za prasowanie i wstawiam pranie- ktore defakto nie wiem kiedy sie gromadzi!
Jak poprasuje maluszkowe najmniejsze rzeczy to pakuje torbe dla dzidziusia do szpitala, bo w mojej brakuje rzeczy malo istotnych, prawie wszystko mam!

Apowiedzcie mi, kupilam pieluszki tetrowe i flanelowe, czy musze je prac i uprasowac mimo, ze sa nowe i zapakowane?

Madziolina - ja piorę wszystko, wszystkie rzeczy nowe, tym bardziej pieluszki

DAGMAR - super wiadomości , widzisz jaka Lusia dzielna, potrzebowała czasu:-)

Madziolina - wszystko maluszkowi nowe pierzemy. Nie wiadomo kto to dotykal i gdzie leżało to po pierwsze. A poza tym każda tkanina ma impregnaty chemiczne aby łatwa była w obróbce i sie żeby ładnie wyglądał i nie niszczyła się tak mocno. Właśnie impregnaty wypieramy w pierwszym praniu. Dlatego niektóre rzeczy tak tracą na wyglądzie, niestety, bo trzyma je chemia wsadzona we włókno....

WARSZAWIANKI - szykuje sie nam kolejne spotkanie we czwartek, proszę o zerknięcie na warszawski wątek :-)
Kroczku, jeśli Cię wypuszczą ze szpitala a bedziesz jeszcze w Warszawie, to spróbuj sie z nami zobaczyć. Czekamy!!!!

Dagmar - super wiadomości :-) zawsze dom to dom. No i najważniejsze że Lusia zdowa :-)

Evelinka - dobrze że będziesz miała czas na zrobienie pokoju, w sumie to sama radość takie przygotowywanie :-)

Madziolina - u mnie ze zgagą i włosami u malucha się sprawdziło. Tylko Młoda komicznie wyglądała jak te jej włoski zaczęły się wycierać.
Pieluszki prałam i prasowałam, lepiej pozbyć się zanieczyszczeń produkcyjnych, szczególnie, że pieluszek używqsz głównie do gołego ciałka.

Jotemka - Ty to masz zdrowie :-) ja po posiadówce z 2 znajomych byłam wypompowana. A z pralką chyba bym wzięła elektroluxa, ale to dlatego, że nigdy nie miałam problemów z tą marką. No i cena bylaby dla mnie argumentem.

Agunia Gr - zastanawialiśmy się też nad klimatyzatorem w zeszłym roku, ale nie odważyłabym się go używać przy dziecku. Ogólnie takie mało naturalne rozwiązanie. Poprzednie la to z Młodą jakoś przemęczyłyśmy korzystając z wentylatora. Mam nadzieję że w tym roku nie będzie gorzej.

reklama
Evelinka, super ze z psinką juz lepiej. I ze szwagieka sie wyprowadza to bedziecie mogli na psokojnie zabrac sie za pokoik :)

Jotemka z pralką nie doradze, generalnie nie wiem co bym wybrała bo zadna z tych marek mnie nie przekonuje. Generalnie polecam kupic dodatkowe ubezpieczenie jak edzie to tylko mozliwe :)
Electroluxa mieli znajomi - co prawda mniejsza bo na 4 kg, ale po 5 latach padła i tez nie oplacalo sie naprawiac. Rodzice mieli lodówke electroluxa (taka z tanszych raczej) ale tez nie byli zadowoleni. Co prawda swoje zadania spelniała ale ciage cos sie urywało - a to klamka do otwierania drzwi,a to pułka w zamrazalce i tak w kolko. Poki byla na gwarancji to przysylali nowe a teraz tata klei i kombinuje :)
Samsunga mam lodówke ja - kupilismy z tych cichszych i lepszych zeby Maluchowi nie przeszkadzała jak sie pojawi na swiecie bo mieszkamy w skromnych 2 pokojach i raczej bedzie ja slyszał. No ale poki nowa byla to bylo oki a teraz ciagle jakies szmery i dziwne odglosy wydaje, w nocy szczegolnie slyszalne. Za to znajomi maja pralke 9tez ok 5 kg) samsunga i sa zadowoleni, ale oni malo piora :) dzieci nie maja i czesto w delegacjach z pralni korzystaja.
Fajnie ze imprezka udana. Mi sie wydaje ze takie spotkanie ze znajomymi w wiekszym gronie troche "odswieza" nas w tej ciazy :) ja bynajmniej duzo lepiej sie czuje po wyjsciu :)

Ale sie napisalyscie, hehe
Ja od jakiegos tygodnia troche oklaplam, ale chyba za dobrze sie czuje w ciazy i teraz jak mnie nogi zaczely bolec i spiaca jestem, do tego zgaga to jakos tak mi dziwnie...

Viltutti ja tez zauwazylam, ze pomalu wlosy mi sie czesciej zaczynaja przetluszczac, a w ciazy juz tak mialam ze mylam faktycznie 2 razy w tygodniu.

Tez uwielbiam remonty i tez jestem z tych co sie wpychaja, zeby pomagac, w weekend bedzie malowanie i juz skonczymy pokoj malucha!

A i sie dziewczyny tak nieraz maly rozbryka, ze wszystko mnie boli hehe, a i zgaga mnie meczy to i podobno dzidziak wlosy bedzie mial bujne hehe

Dzis mam szkole rodzenia, ale cwiczenia i maz nie bedzie mogl isc, wiec nie wiem czy pojde sama, bo to na 18 i autobusami dwoma, a to tylko gimnastyka itp, w srode wole wyklady, bo tam sa przydatne informacje, jak maluszka ubierac, kapac, jak wyglada porod itp Chyba na te cwiczenia nie pojde!

Dobra, biore sie za prasowanie i wstawiam pranie- ktore defakto nie wiem kiedy sie gromadzi!
Jak poprasuje maluszkowe najmniejsze rzeczy to pakuje torbe dla dzidziusia do szpitala, bo w mojej brakuje rzeczy malo istotnych, prawie wszystko mam!

Apowiedzcie mi, kupilam pieluszki tetrowe i flanelowe, czy musze je prac i uprasowac mimo, ze sa nowe i zapakowane?

pieluszki prałam i prasowałam. Nie piore tylko wózka - jest nowy, wietrze go, nie piore tez ochraniacza, rożka, kołdry i poduszki (ale posciel juz uprana i wyprasowana, samych wkladów nie bede prac).

A ja dzisiaj tez najlepiej wskoczylabym do lozka i nie ruszala sie na krok :) ale piekne sloneczko mobilizuje do pracy i chyba wezme sie za sprzatanie mieszkania. Teraz wszystko zajmuje mi z 5x wiecej czasu, nie wiem czemu - czy to ten senny stan czy moze juz brzuch zawadza? :)

Ostatnia edycja:
Do góry