reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ancona, Marcia - doskonale Was rozumiem. Moja córa jest co prawda najmłodsza (będzie miala 1,5 roku w kwietniu). Ale do tej pory niemal cały czas z mamą, więc zobaczymy jak zniesiemy rozlake na szpital, że o pozniejszej sytuacji nie wspomnę ;-)

Madzikm - :-) certyfikowana Emma - brzmi nieźle. A tak poza tym to świetne wieści :-)

Rila - damy radę :-) tzn my ze starszymi maluchami i Ty z Twoją dwójką. Karmieniem się nie martw, dzieci na samym początku potrzebują naprawdę bardzo niewiele, a potem laktacja się rozkręci

Kroczek - powodzenia na wizycie i ogólnie pozytywnego dnia

reklama
Niunia- wiem że potem może być łatwiej (czasami) bo będą razem i może się sobą troszkę zajmą, ale początek :szok:

Madzikm- super że Emma taka dzielna i silna! Oby tak dalej. Prawda bilans Cyców się zgadza ale jak tu podnieść drugiego trzymając jednego? Trzecia ręka niezbędna albo i jeszcze czwarta, przecież to takie małe i wiotkie będzie :-(
Kroczek - i dobrze Ci się kojarzy :tak: Trzymam kciuki za wizytę i dobre wieści!!

Witajcie,

kurcze mi cos dzisiaj forum szwankuje, ciagle jakis error i too many connections :/

U nas od rana pochmurno, głowa mnie jakos dziwnie pobolewa, chyba jeszcze w skocze do lozka :)

Rila dasz rade :) a wyobraz sobie 3 Maluszków :) juz 3 piersi to raczej miec nie bedziesz. Bedzie oki, zobaczysz. A strach to naturalne, ja sie boje co to bedzie jak jedno sie urodzi :)

Laski ja tak na szybko:) Jade dziś do Pruszkowa bo na 16 mam wizytę. Trzymajcie kciuki za szyjke, brak rozwarcia i wody w normie:) Troszkę się stresuje:no:

Rilka musze to napisać:) Twój nick kojarzy mi się tylko i wyłącznie z Anią z Zielonego Wzgórze a w zasadzie to z pozniejszym tomem z jej corka w roli glownej:) A co do obaw to chyba normalne bo sama bym sie stresowala ale mysle ze dasz rade:)

Niunia tak jak pisze Edysiek wiosna na calego:) U mnie juz bez ma paki:)

Viltutti ja też śpie ostatnio jak niedzwiedz nawet musze sie zmuszac do obudzenia na siku:) Mnie za to martwia mega realistyczne sny, bo potem rano musze sie zastanowic co jest prawda a co snem. Dzis np snilo mi sie ze Kubus sie przekrecil glowa w dol i kopie nad pepkiem i dalabym sobie reke uciac ze pol nocy czulam jak mnie kopie nad pepkiem... Ale jednak nie jest chyba tak albo ma kilka par raczek i nozek:)

Aaaa zebyscie sie nie martwily... moge byc caly dzien poza netem i napisze wieczorem po wizycie

trzymamy kciuki za wizyte i czekamy na wiesci :)

Nooo moja wiadomość się nagle 4x pojawiła i komunikat too many corrections. Chyba z 15 min trwało zanim to pousuwałam!
Zuzanka , Loka - no jakoś to być musi, niemniej jednak wizja zaczyna mnie przerażać! powoli do mnie dochodzi że tam w brzuszku 2-ójka a dopiero dotrze jak je zobaczą! I to w tempie błyskawicznym :tak:

Dzien dobry. No moge powiedziec ze u mnie tez dzisiaj wiosna:-D oby do konca dnia :p.
Dziewczyny jak ja mam dziasla przekrwione to szok, nawet myc nie zaczne a juz krew sie leje:'(
Kroczek powodzonka.☆

Niunia- ja mam tak i z dziąsłami i nosem. Czerwień mnie zalewa, a że jestem alergikiem a tu zaczyna wszystko kwitnąć to nawet nie pamiętam jak normalny katar sienny wygląda:crazy:

Viltuuti może już jesteś tak zmęczona, że organizm potrzebował się wyspać. Ale to dobrze, bo to chyba ostatnie nasze w miarę przespane noce ;-)
Ja śpię w kratkę, kilka nocy nie przespanych, a potem zdarza się 1-2 przespane.

Rila na pewno na początku będzie ciężko, chyba najgorsze te pierwsze dni, a jak już się zorganizujesz to będzie lepiej.
Wszystkie mamy obawy jak to będzie. Ja niby doświadczona mama, ale odkąd zajmowałam się noworodkiem minęło przeszło 10 lat, więc też mam stracha :baffled:
Kroczek trzymam kciuki za wizytę :tak:
Ola u mnie brak słonka i od razu jakoś się gorzej czuję, a na pewno mam lenia.
Nina ja już nie pamiętam kiedy myłam zęby żeby mi dziąsła nie krwawiły :eek:

A katar mam ciągle, bo mam alergię na kurz. A teraz jeszcze nic nie biorę.

Rila Ty się nie martw dwójką bo zawsze mogła być 3 lub 4... jeśli będziesz miała dobrą położną to Ci pokaże jak przystawiać dwójkę naraz... a nie chcę straszyć ale jest możliwe że będą chcieli wszystko na zmianę jeden śpi drugi je lub się bawi... Od znajomych z bliźniakami wiem, że najintensywniejszy okres jest jak zaczynają chodzić.
Dasz radę tylko leż grzecznie, żeby jak najdłużej w brzuszku siedziały maluchy...

niunia12a oj dobrze Ci się wydaje... a mi się zawsze bliźnięta marzyły i pomimo predyspozycji rodzinnych nici i muszę na raty sobie radzić.

Viltutti na tym etapie to może organizm się szykować do porodu co byś była mega wypoczęta... Ty już prawie 36tc więc jedna z pierwszych w kolejce :)

Kroczek udanej wizyty bez niespodzianek :)

Ja dziś w super nastroju od rana bo:
  1. Noc nie przespana (zgaga po pączkach mnie dobiła)
  2. Wstałam o dziwo wyspana o 6:20
  3. 5 minut po mnie wstał syn z tekstem "dzień dobry - czy zdążę się pobawić przed wyjściem rakietą?"
  4. Pierwsze KTG na IP już za mną, a co najważniejsze wszystko w normie !! Brzuch mi się napina ale to nie skurcze macicy, małemu tętno dobijało do 180 ale tylko jak za dużo brykał więc też ok.
  5. Wiosenny deszczyk padał może z 30 min a teraz słoneczko :)

teraz w domku i nastawiam zaraz kolejną część urodzinowej sagi... Miłego dnia wszystkim i cierpliwości szpitalnym zapakowanym i rozpakowanym mamom :happy:

U nas to ogromne problemy ze spaniem :/ Budzę się po 5-6 razy w nocy, przewracam się w boku na bok, a pachwiny bolą... No i na to dzisiaj mój synuś sobie chyba mecz piłkarski urządza w brzuchu. Zwykle jest bardzo spokojny a dzisiaj jakby diabeł wstąpił :D

reklama
Nina - krwawiące dziąsła to u mnie standard. Do tego mam aparat i ciągłe wrażenie, że zębów nie domyłam :-I Mam nadzieję że moje zęby to przeżyją

Ostatnia edycja:
Do góry