reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ancona moze by sie dalo tak na krotko ale na oścież okno? my tak przy mrozach wietrzyłyśmy min 3 razy dziennie :)

nie wiem co komu bo dzis tylko spałam i oglądałam filmy :happy:

reklama
Dziewczyny wy się zastanawiacie i martwicie jak podzielicie czas dla maluszka i starsze dziecko, a ja się zaczynam głowic jak ja dam radę z dwoma niemowlakami:eek: i jak ja je wykarmię jak tu widzę że kilka ml mleka na początek to norma... Zaczynam się stresować jak ja podołam ze wszystkim jeszcze pocięta :-(

Rila ale zwroc uwage ze dziewczyny urodzily "troche"-"duzo" predzej ja pamietam ze z synkiem zaraz mialam duzo mleka,nawet chyba za duzo co prawda dlugo nie pokarmilam,ale.... tak to bylo
Na poczatku pewnie bedzie ciezko dwa takie szkraby ogarnac ale pozniej i ile ci bedzie latwiej zawsze jest ich od razu dwoje i moga zajac sie soba heh tak mi sie bynajmniej zawsze wizja blizniakow wydawala:sorry:

Dziewczyny wy się zastanawiacie i martwicie jak podzielicie czas dla maluszka i starsze dziecko, a ja się zaczynam głowic jak ja dam radę z dwoma niemowlakami:eek: i jak ja je wykarmię jak tu widzę że kilka ml mleka na początek to norma... Zaczynam się stresować jak ja podołam ze wszystkim jeszcze pocięta :-(

Rila - nie martw się na zapas, zawsze jest mleko zastępcze i butelka, ogarniecie się z mężem, a i babcie pewnie pomogą :-). Poza tym dwoje dzieci, dwie piersi - rachunek się zgadza:tak::-D

Emma dostała znów moje mleczko przez sondę, sama jej podawałam, a do buzi dostała mojego małego palca i mamy odruch ssania!!! Jutro - być może spróbujemy pierwszego cycowania :-D

Witam :-)
Dagmar super, że Lusia tak sobie dobrze radzi. Na pewno jak tak dalej będzie to wkrótce będziecie w domku.
Madzik fajnie, że Emma już pije Twoje mleczko. Oby dzisiaj udało się jej possać cyca mamy :tak:
Podobno jak córka jest podobna do ojca, to będzie miała w życiu szczęście :-) Może i coś w tym jest, ja jestem do swojego podobna ;-) A moja Angela jest podobna do K. Teraz to bym chciała, żeby Kinia choć trochę była mamowa :-D

Ancona trzymam kciuki za szybki powrót do domu. Na pewno synek tęskni za mamą i potrzebuje jej bliskości, zresztą mam też ;-) I dobrze by było jakbyście jeszcze choć troszkę nacieszyli się sobą zanim maluszek będzie na świecie.

Niunia w Pl wiosna na całego, wszystko się zieleni i kwitną pierwsze kwiatki. U mnie codziennie temperatura w granicach 12 stopni i piękne słońce. Choć dzisiaj już widzę, że raczej będzie pochmurno.

Cześć laski!
Kurde. Nie spałam normalnie od listopada... a wczorajszą i dzisiejszą noc normalnie przespałam jak niedźwiedź :-o i najlepsze jest to, że mnie taki fakt martwi :/

Laski ja tak na szybko:) Jade dziś do Pruszkowa bo na 16 mam wizytę. Trzymajcie kciuki za szyjke, brak rozwarcia i wody w normie:) Troszkę się stresuje:no:

Rilka musze to napisać:) Twój nick kojarzy mi się tylko i wyłącznie z Anią z Zielonego Wzgórze a w zasadzie to z pozniejszym tomem z jej corka w roli glownej:) A co do obaw to chyba normalne bo sama bym sie stresowala ale mysle ze dasz rade:)

Niunia tak jak pisze Edysiek wiosna na calego:) U mnie juz bez ma paki:)

Viltutti ja też śpie ostatnio jak niedzwiedz nawet musze sie zmuszac do obudzenia na siku:) Mnie za to martwia mega realistyczne sny, bo potem rano musze sie zastanowic co jest prawda a co snem. Dzis np snilo mi sie ze Kubus sie przekrecil glowa w dol i kopie nad pepkiem i dalabym sobie reke uciac ze pol nocy czulam jak mnie kopie nad pepkiem... Ale jednak nie jest chyba tak albo ma kilka par raczek i nozek:)

Aaaa zebyscie sie nie martwily... moge byc caly dzien poza netem i napisze wieczorem po wizycie

Dzień dobry laseczki. Ja dzis jak nigdy w życiu o 7 byłam wyspana:-D Już dawno jestem po śniadanku(a normalnie to dopiero oczy otwieram).
Wiosna, wiosna drogie panie:tak: Ja za chwilę wieszam jedno z ostatnich prań-kołdra, poduszka i pieluchy już kończą się prać. Jeszcze kocyki i rożek i mogę spokojnie czekać te......56 dni;-)Aaaaa jeszcze tylko prasowanie zostało, ale to już pikuś:-D

Lecę poczytać inne wątki( bo jak teraz nie nadrobię to wieczorem szans nie ma-tyle piszecie).

Kroczku trzymam kciuki za wizytę:tak:

Szpitalnym mamuśką życzę przyjemnego dnia z maluszkami:-)

reklama
Ancona, Marcia - doskonale Was rozumiem. Moja córa jest co prawda najmłodsza (będzie miala 1,5 roku w kwietniu). Ale do tej pory niemal cały czas z mamą, więc zobaczymy jak zniesiemy rozlake na szpital, że o pozniejszej sytuacji nie wspomnę ;-)

Madzikm - :-) certyfikowana Emma - brzmi nieźle. A tak poza tym to świetne wieści :-)

Rila - damy radę :-) tzn my ze starszymi maluchami i Ty z Twoją dwójką. Karmieniem się nie martw, dzieci na samym początku potrzebują naprawdę bardzo niewiele, a potem laktacja się rozkręci

Kroczek - powodzenia na wizycie i ogólnie pozytywnego dnia

Do góry