reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam Laski:))

Dopiero zawitałam do domku od godz 8.30 do 12 musiałam obskoczyć labolatorium, dentystę i bibliotekę. Troszke to trwało ale w końcu zaczerpnęłam troszkę powietrza. W sumie to nawet sie nie zmeczylam bo w labolatorium nie było kolejki ( a już w bojowym nastroju miałam zamiar wepchnąć się bez kolejki), u dentysty prawie leżałam przez godzinkę ( tylko Kubusiowi nie odpowiadał dzwiek wiertel bo bardzo wyginal sie i kopal) , no a w bibliotece to mialam liste co chce wiec tez szybko poszlo:) Zeszlo troche bo zanim sie baryłka wytoczy z auta i dotoczy 300m to jednak trwa:))

No Agunia powiem szczerze że jednak częściej spotyka się takie zazhowania jak Ciebie spotkały niż te pozytywne jak u lizzy. Poza tym wydaje mi sie że jednak mohery są najgorsze bo w głowie im się nie mieści że ktoś może czuć się gorzej od nich:/

Jouluatto no co za paraliż z tą wodą:/ Mam nadzieję, że szybko ją Wam puszczą:)

Rila trzymaj się łóżka i nie słuchaj tych opowieści dziwnej treści:))

Jotemeczka fajnie, że się odezwałaś:)) Czekamy po weekendzie:)

Ancona zdrówka dla synka:)

Ja chociaż bardzo bym chciała to do szkoły rodzenia nie chodze wiec nie wiem czy jest platna:)

reklama
Madziolina też mamy taką kołyskę :) fajnie się sprawdza :)
Zovita powodzenia w stosowaniu diety. Ja się strasznie bałam wyniku obciążenia, ale wyszedł w normie na szczęście.

Ależ ja się dziś fatalnie czuję...

Madzikm mowisz sennosc tak?? Ja od rana chodze nieprzytomna. Teraz synek ma drzemke wiec i ja leze. Jeszcze nadrobie pozostale watki i moze uda mi sie przymknac oko na pol godzinki. Bo nawet kawa nie pomaga. A mnie kolezanka tez zawsze straszy jak rozmawiamy i mowi - a to juz 30 tydzien masz, to ja za 6 tygodni rodzilam, to juz niewiele Ci zostalo. Specjalnie to robi, zeby mnie podenerwowac. Teraz sama jest w ciazy wiec latem ja ja bede tak stresowac dla rewanzu.

Mnie powoli dopadaja mysli ze juz coraz blizej, ale ba razie bardzo powoli. Nadal nic nie kupuje. Ale juz powoli przegladam co mam i czego potrzebuje. Musze w koncu jakas liste zrobic. Pewnie nie wczesniej niz pod koniec lutego beda pierwsze zakupy. Teraz nadal mam na glowie ten nieszczesny kredyt i dopoki sie sprawa nie wyjasni to nie bede miala spokoju na przygotowania do porodu. W przyszlym tygodniu skladamy papiery i moze cos wiecej bedziemy wiedziec. Stresuje mnie to bardzo.

Ancona wspolczuje choroby synka. Mam nadzieje ze po antybiotyku szybko mu przejdzie.

Ja chodze do laboratorium w szpitalu typowo ginekologicznym wiec tam troche inne zasady. Wiekszosc ciezarnych przychodzi wiec sie nikt nie wykloca. A jak ktos jest na obciazenie glukoza to wszyscy wiedza ze wchodzi pierwszy i panie laborantki jak zaczynaja prace to zawsze wolaja najpierw panie na glukoze. I po dwoch godzinach tez sie idzie bez kolejki. Na szczescie nikt sie nie awanturuje.

hej,

ja juz po ciwczonkach - pełn energii :)

Co do ustepowania miejsca - jak bylam ostatnio na badanicha usiadlam w kolejke bo nie byla duza, na szczescie bylo miejsce siedzace. I wtedy Pani tak ok 35 lat z córeczką, zaproponowała zebym weszła bo w ciazy jestem chyba :) Reszta - ci co niby nie zauwazyli mnie - przytakneli i tym sposobem weszlam bez kolejki, miło mi bylo :)

W jednej z przychodni jest nawet gabinet gdzie odsylaja tylko ciezarne, zeby z chorymi nie wchodziły do gabinetu zabiegowego :)
Mam pytanie do dziewczyn z cukrzyca ... może głupie, nie wiem :zawstydzona/y: ... ale czy mogę normalnie zazywac witaminki + DHA?
Mam obecnie Prenatal DUO.

Ja przyjmuje normalnie. Poza tym jeszcze leki na tarczyce biore i takie na mocz. Nie powinny miec wpływu tego co wiem. A masz mocz w normie? jak zaczniesz stosowac diete moze ci sie robic osad - ja tak mam. I wlasnie dostalam na to leki, zeby w tym osadzie nie bylo bakterii a ni nic z tego co jest złe :) To ponoc orgaizm sie cukrzycy oczyszcza i generalnie jest to dobry znak - wiec jakbys cos takiego miala to sie od razu nie denerwuj :)

dziewczyny, a Wy pakujecie, czy bedziecie pakowac dwie torby czy jedna do szpitala? chodzi mi czy oddzielna dla maluszka i siebie?

Ja planuje wziać dwie, choc nie mam jeszcze nic do swojej gotowego :)

Agunia ja chodze na szkołę rodzenia w Warszawie, ale nie jestm zameldowana wieć płacę. Koszt 500 zł za pare. Ale nie zaluje bo zajecia sa super, nawet moj mąż najpierw szedl tak niepewnie a teraz sam sie cieszy jak juz kolejne zajecia sie zblizaja :) A jak udały sie zakupy?

Jotemka to uwazaj na siebie w tej gonitwie :) i czekamy na relacje po weekendzie.

Marcia spokojnie, w koncu mamy jeszcze czas. A co do papierków - wszystko da sie zalatwic i zobaczysz ze bedzie oki.

Ja jutro jade na imieniny do rodziców :) Panowie pewnie popiją.. a rano odbieramy wózeczek :) ale sie ciesze, w niedziele wrzuce fotki jesli uda mi sie go powyciągac z kartownow:)

reklama
Do góry