reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam
U mnie noc minęła bardzo źle :)
O 1:30 jeszcze nie spałam a o 4:30 juz nie spałam :( :( :(
Chyba wezmę dzień wolny bo coś czuję, że padne bo już walczę z powiekami :(

Cellulit moja zmora bardzo sie uaktywniła przez ostatni miesiąc. Jest widoczny nawet bez dotykania i dociskania. Jak Wy z NIM !! walczycie ?

reklama
ja jakoś ze spaniem problemów nie mam, ale miewam gorsze noce i dziś taka była. W dzień nie bardzo chcę spać, bo później wieczorem mam problem z zaśnięciem

Witam,

Rozstępów jeszcze nie mam, ale kto wie co mnie jeszcze czeka, bo jakby nie było pewnei jeszcze sporo bebzonek urośnie. Smaruję się co prawda codziennie, ale nie wierzę w cudowne działania maści.

Co do cellulitu to łączę się w bólu, bo u mnie też się uaktywnił.

A to trzecie wybrzuszenie to pewnie łapki lub nóżki.

U mnie dzień niestety zaczął się niefajnie, bo teściowa zapowiedziała się z wizytą i będzie u nas siedzieć, aż do piątku. Całe szczęście mam jeszcze zlecenia więc dzisiaj wychodzę na cały dzień do pracy, jutro mam badanie obciążenia glukozą, a później może wybiorę się na zakupy, natomiast w czwartek jadę na badanie kontrolne do gin. więc trochę tej niewątpliwej przyjemności bytowania w jej towarzystwie mnie ominie. Boże, jak ja nie lubie tej kobiety!!!!!!! Brrrrr......

Agunia, moja teściowa zawsze się zjawia jak mój mąż jest w delegacji. Chyba żebym nigdzie nie uciekła...
U mnie dziś także brak snu, bo niestety córcia mi się rozkłada.
Wczoraj miałam wizytę u lekarki, postaram się napisać w wątku wizytowym.

Dziewczyny współczuję nieprzespanej nocki:(

Agunia a czym Ci teściowa tak zaszkodziła:)?

A ja się bawię w weterynarza bo mój Hades wczoraj w przypływie miłości do suczki teściów poszarpał się troszkę z ich psem ( mają sukę i starego psa) no i coś sobie zrobił w łapkę w poduszkę i śmiesznie kica teraz na trzech:) Ale troszkę symuluje bo jak go wypuściłam na dwór i zobaczył ową suczkę na podwórku to od razu czwarta łapka zadziałała:)

Dzień dobry
Kroczek- przypomniał mi się mój agent, miał tak samo. Ale doszłam do tego że go mróz znieczulał i śnieg, dlatego zawsze jak na spacer wychodziliśmy było mu lepiej.
Ja z rozstępami walczę a raczej zapobiegam od kiedy dowiedziała się od ciąży. Wiem że jednak nie należy się przedwcześnie cieszyć bo czasem w dniu porodu wyskakują! :wściekła/y:

Neti Ty pisalas ze pewnie smacznie spimy a ja znowu mialam godzine bezsennosci. Obudzilam sie o 2 i ponad godzine nie moglam zasnac. A o 6.30 pobudka.

Ja w tym roku koncze 30 lat to biorac pod uwage ze to moje drugie dziecko to powinnam wygladac na 40!!!:A ja nadal czuje sie jakbym miala 20 kilka lat :-)

nie, nie- to chodzi o obciążenie organizmu. My to coraz młodsze będziemy

Ja chcę na dwór:-( No już nie mogę tego zamknięcia znieść:( Sama boję się wyjść ale jutro mam dentystę to chociaż troszkę odetchnę:)) Może zacznę się werandować jak Maluszek:)

Weranduj się, a co :)

Ja miałam fatalna noc. Brzuch mnie zaczal bolec jak na okres wiec zjadłam nospe ale długo nie dzialala. W dodatku Mlody boksowal mnie po tym bolejącym brzuchu :confused2:Ostateczni zasnelam chyba ok 3. Nie znosze tych pobolewan, zawsze się wtedy boje ze zaraz się zacznie na dobre, a mam ambicje dociagnac do polowy marca.

Dzis będę pewnie caly dzień w trybie zombie.

za mną też ciężka noc- kolejna :(
Niech ci to będzie pocieszeniem i trzymaj się :)

No gdyby nie usg to pewnie bym się zestrachała:-D

Kroczek_k - właź w wózek i hajda na werandę:-D;-)

może na usg nie zauważyli :D

Witam,

Rozstępów jeszcze nie mam, ale kto wie co mnie jeszcze czeka, bo jakby nie było pewnei jeszcze sporo bebzonek urośnie. Smaruję się co prawda codziennie, ale nie wierzę w cudowne działania maści.

Co do cellulitu to łączę się w bólu, bo u mnie też się uaktywnił.

A to trzecie wybrzuszenie to pewnie łapki lub nóżki.

U mnie dzień niestety zaczął się niefajnie, bo teściowa zapowiedziała się z wizytą i będzie u nas siedzieć, aż do piątku. Całe szczęście mam jeszcze zlecenia więc dzisiaj wychodzę na cały dzień do pracy, jutro mam badanie obciążenia glukozą, a później może wybiorę się na zakupy, natomiast w czwartek jadę na badanie kontrolne do gin. więc trochę tej niewątpliwej przyjemności bytowania w jej towarzystwie mnie ominie. Boże, jak ja nie lubie tej kobiety!!!!!!! Brrrrr......

a czemu tak długo teściowa będzie?
Moja w połowie maja na 3 tyg przyjedzie :O

Dzień dobry
Kroczek- przypomniał mi się mój agent, miał tak samo. Ale doszłam do tego że go mróz znieczulał i śnieg, dlatego zawsze jak na spacer wychodziliśmy było mu lepiej.
Ja z rozstępami walczę a raczej zapobiegam od kiedy dowiedziała się od ciąży. Wiem że jednak nie należy się przedwcześnie cieszyć bo czasem w dniu porodu wyskakują! :wściekła/y:

No właśnie moje się robiły w ostatnich 2 tyg ciąży i przy porodzie jak lekarka Amelkę ratowała to poleciały na całym boku :O

reklama
Marcia, a czy u takich maluszków może wyleźć szkarlatyna? Pytam bo nasze są w podobnym wieku. Jak wczoraj wróciłam po pracy Majcia miała cały polik czerwono-fioletowy i nie chciało jej to zejść. Była z babcią na spacerku, może to z zimna, naczynka nie wytrzymały, nie wiem. Moje dziewczynki szybko padły wieczorem bo w dzień nie spały a Maja obudziła się po niecałej h ze strasznym płaczem, ciężko było ją utulić, albo zębole jej idą albo gardło.
Co do rozstępów, ja byłam pewna że będę je miała bo w okresie dorastania wylazły mi na udach i pupie a w ciąży nic, może troche w okolicy wewnętrznej strony uda nad kolanem. A ja zaliczam się do tych nie lubiących się smarować, zdarza mi się ale niezbyt regularnie. Jest to chyba kwestia genów i jak mają wyleźć to wylezą.
Też jestem ciekawa ile mam w brzuszku ale aż się boje mierzyć. Bo niestety po poprzedniej ciąży nie zrzuciłam i teraz mam tyle ile z Mają do porodu, 78 kg:no: ponad 20 powyżej mojej normy. Chciałabym to kiedyś w końcu zrzucić ale zamierzam karmić piersią i boję się diety żeby nie zaszkodzić maluszkowi. Mój małż przeglądał ostatnio stare zdjęcia, z naszych początków i dał sobie takie na tapetę w tel. bo śmiał się, że nie pamięta już jak bez ciąży wyglądam:confused:

Do góry