reklama
Edysiek
odkrywca
Neti smaruj i brzuszek i piersi to choć trochę unikniesz rozstępów. A rozstępy na początku brzydko wyglądają, ale z czasem powinny zblaknąć i niemal wcale nie będzie widać. Są preparaty do smarowania już istniejących rozstępów.
Choć to różnie bywa, chyba to zależy od skóry, bo czasem dziewczyny wcale się nie smarują i nie mają, a czasem smarowanie nie pomaga.
Ja na razie nie mam wcale a zaczęłam smarować się od razu tzn. gdzieś od 3 miesiąca jak tylko brzuch zaczął się zaokrąglać.
Właśnie mi córka powiedziała, że u nich w szkole szkarlatyna panuje i jedna koleżanka z jej klasy jest chora
Mam nadzieję, że nas to ominie.
A z dobrych wiadomości to takie, że wyszła jej wysoka średnia na semestr i jak utrzyma takie oceny to będzie mieć świadectwo z czerwonym paskiem :-)
Choć to różnie bywa, chyba to zależy od skóry, bo czasem dziewczyny wcale się nie smarują i nie mają, a czasem smarowanie nie pomaga.
Ja na razie nie mam wcale a zaczęłam smarować się od razu tzn. gdzieś od 3 miesiąca jak tylko brzuch zaczął się zaokrąglać.
Właśnie mi córka powiedziała, że u nich w szkole szkarlatyna panuje i jedna koleżanka z jej klasy jest chora
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
A z dobrych wiadomości to takie, że wyszła jej wysoka średnia na semestr i jak utrzyma takie oceny to będzie mieć świadectwo z czerwonym paskiem :-)
ola10
Fanka BB :)
Truskawkowa M.- :-) a jak się ma na deszcz to mały teź nie je? Bo jakby co to będę prosić o info pogodowe bezpośrednio u was![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Neti - no lepsze -11 niż -20
a rozstępami się tak nie martw, troszkę z czasem zbledną a wogóle to z dwojga złego ja tam bym wolała mieć na piersiach niż na brzuchu. co do ćwiczeń to wart te mięśnie kegla trenować w necie znajdziesz opis jak, ja nie ćwiczę wogóle ani kegla ani tak bo mi nie wolno.
L-oka- na pewno wyrobisz się w limicie kilogramowo.
Ja pewnie do porodu to będę kwadratowa już 2 tyg temu miałam 83 kg a to by dało ok 18 na plusie
w pierwszej ciąży miałam do porodu 84 kg i równiutki metr w pasie.
Muszę koniecznie znależć miarkę i się obierzyć bo coś mi się wydaje że wyjdę na prowadzenie.:-)
Dziewczyny a ja szukam dobrego przepisu na chlebek z tej maszyny do pieczenia. mam ją już kilka lat i ani razu nie użyłam.
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Neti - no lepsze -11 niż -20
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
L-oka- na pewno wyrobisz się w limicie kilogramowo.
Ja pewnie do porodu to będę kwadratowa już 2 tyg temu miałam 83 kg a to by dało ok 18 na plusie
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
Dziewczyny a ja szukam dobrego przepisu na chlebek z tej maszyny do pieczenia. mam ją już kilka lat i ani razu nie użyłam.
dagmar
A mnie dzisiaj strasznie kregoslup boli wiec poleguje jak tylko mam chwile. Synus nawala po zebrach i brzuch mam od tego wszystkiego obolaly. No i do wc latam nie rzadziej niz pol godziny. Eh uroki ciazy.
Ale mi robicie ochote z tymi ciuszkami. Chyba przy kolejnej wizycie u tesciow powedruje na strych po worki. Tylko nie wiem kiedy tam u nich teraz bedziemy.
no najwyższa pora- zanim je przejrzysz i posegregujesz a potem popierzesz minie z miesiąc
tez ogladalam, oni wyciagaja tam te dzieci odkurzaczem :-(
?????????????????
A u nas mimo zapachu chlebka w całym domu-bunt na pokładzie. Dziecię odmawia kategorycznie pożywienia
Rano parówka, ok 16 kawałeczek, ale to kawałeczek piersi z kurczaka i na tym koniec.Żurku nie zjadł, rosołu od babci wcale.....za to pije jak smok...oj chyba śnieg spadnie.....bo On przed opadami nie je.....
A mnie "chyba" złapał skurcz....stwardniał mi brzuch i takie do tego dziwne uczucie jakby ciężkości.....nie pamiętam tego z poprzedniej ciąży...
a go rozumiem, też tylko piję jak śnieg idzie
Hej `kwietnioweczki` :-)
WY w sumie prawie do lozia beidzecie sie szykowac no a ja dopiero dzionek zaczynam ... ;-) a co!?pospalam sobie I pozniej polezalam jeszcze do 12w poludnieza oknem choaiz sloneczko swieci prostow okna mojej sypialni to ja zaluzje maialm zamkneite I nawet nie wieizlam jak uroczo jest na zewnatrz! szkoda tylko ze temp -11 wiec nie za bradzo sie spiesz albo odwaze by wyjsc wiedc kolejny juz dzien/tydzien! spedze w domku...I pewnie ta perspektywa mi nie pomagala by sie wygrzebac wczsniej z lozia ;-)
Dzieki ze tym dziecwcyznam co napisalay o tych rozstepach. Ja w sumei tez jeszcze nic nei mama ale sie kremuje od jakiegos tygodnia.. ale za to na piersiach mam!!!
w grudniu moje piersi w DD biustonosz sie nie miescily... - juz pisalam ze mam hormoniasta ciaze.. wiec tak mi napompowalys ie na caly meisiac a teraz w styczniu zju zeszly do rozmairu C! no I myslalam ze moze jakis tam naczynka czy drobne zylki popekaly a tu rozstepy jak sie okazalo.... :-(
nie wiem, smaruje tym kremem tez co I brzuszek on jest z vit E, colagenem czy maslem orzechowy I chyba ma tez migdalowy olejek dosc fajnie sie wchalania, nie tlusci skory.. ale czy pomoze tym moim piersiom!?? PORADZCIE COS PLS!!! :-(
DD do C? Cóż to za cuda są? Ja mam E i się mieszczę cały czas. Może mi też zmaleją, hmmm
Laser pomoże ale to po ciąży i karmieniu
`Ewelinka` ;-) ja podobnie przed mezem paraduje teraz I to wlasnie on zauwazyl - rozpoznal te moej rozstepy na piersiach bo ja nawet z lusterkeim bym nei dojrzala. a czaly czas myslalam ze to te popekane naczynka... a to sie oakzalo ze to te rozstepy! :-(a
propo, czy te rozstepy zostana!???
`Dagmar` cos wspomniala ze ma po 2 pierwszych ciazach... ale czy to oznacza ze nadal one sa an tym brzuszku??? :-(
Tak, moje ani myślą się wynosić
Neti smaruj i brzuszek i piersi to choć trochę unikniesz rozstępów. A rozstępy na początku brzydko wyglądają, ale z czasem powinny zblaknąć i niemal wcale nie będzie widać. Są preparaty do smarowania już istniejących rozstępów.
Właśnie mi córka powiedziała, że u nich w szkole szkarlatyna panuje i jedna koleżanka z jej klasy jest choraMam nadzieję, że nas to ominie.
Super
Powinnaś być dumna.
Mojej musieli by nie brać pl i angielskiego do średniej. Jej dysgrafia mnie wykończy :/
Z wszystkiego jest super- nawet z historią i przyrodą nie ma problemów (a większość klasy ma) a pl i ang. masakra- ledwo 3
TruskawkowaMamba
Ola na każde opady tak reaguje...
Dagmar ja w poprzedniej ciąży przytyłam 11 kg a rozstępy....o matko do 8 miesiąca nic, a w 8 jak mi zaczęły wyłazić...brzuch, biodra, uda właśnie aż do kolan-masakra...............i nikt mi nie powie, że stosować kremy itd-gów....to daje!!!!!Ja smarowałam oliwką, kremem nivea i kremami przeciw rozstępom-wydałam kupe kasy i nic to nie dało
Dagmar ja w poprzedniej ciąży przytyłam 11 kg a rozstępy....o matko do 8 miesiąca nic, a w 8 jak mi zaczęły wyłazić...brzuch, biodra, uda właśnie aż do kolan-masakra...............i nikt mi nie powie, że stosować kremy itd-gów....to daje!!!!!Ja smarowałam oliwką, kremem nivea i kremami przeciw rozstępom-wydałam kupe kasy i nic to nie dało
madzikm76
Niestety nigdy z tymi rostepami nie wiadomo gdzie i kiedy wyjda. Ja sie ma genetyczne sklonnosci to zadne smarowidla nie pomoga:-( Pamietam ze moja mama po ciazy miala na udach, po bokach na obydwoch i nigdzie wiecej. Ogladam sie wiec codziennie ale narazie cisza....oby nie cisza przed burza;-)
dagmar
Ola na każde opady tak reaguje...
no właśnie- bo mi się wydaje, że niektórzy mają taką skórę, że posmarują byle czym i wystarczy a inni mogą wszystkim smarować i kupa
bez obrazy
TruskawkowaMamba
no właśnie- bo mi się wydaje, że niektórzy mają taką skórę, że posmarują byle czym i wystarczy a inni mogą wszystkim smarować i kupa
bez obrazy![]()
Spoko, już przywykłam do nich
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Dokładnie tak jest, z rozstępami nigdy nie wiesz kiedy i gdzie
.
W ciąży z Kubą przytyłam ok 20kg a rozstępy pojawiły się dwa tygodnie przed porodem na brzuchu i trochę wysoko na udach! Całe szczęści były bardzo drobniutkie że po pewnym czasie praktycznie w ogóle ich nie było widać.
A teraz zobaczymy czy będą nowe czy się obędzie bez;-)
![Dry :dry: :dry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/dry.gif)
W ciąży z Kubą przytyłam ok 20kg a rozstępy pojawiły się dwa tygodnie przed porodem na brzuchu i trochę wysoko na udach! Całe szczęści były bardzo drobniutkie że po pewnym czasie praktycznie w ogóle ich nie było widać.
A teraz zobaczymy czy będą nowe czy się obędzie bez;-)
reklama
marcia331
Ja na szczescie nie mam rozstepow a niczym sie nie smaruje, bo nie lubie!!! W pierwszej ciazy tez smarowalam sie sporadycznie a tylko pod koniec ciazy wyszly mi niewielkie rozstepuje na piersiach. W staniku w ogole ich nie widac a tak to tez nie sa jakies straszne, ja nba nie nie zwracam uwagi a maz tym bardziej :-) tylko w poprzedniej ciazy piersi mi sporo urosly, a teraz tylko troche sie wypelnily, wiec mam nadzieje ze juz nic nie dojdzie. Ale moja mama po dwoch ciazach nie ma zadnych rozstepow wiec mam nadzieje ze to dziedziczne.
A my dzisiaj mielismy w domu wielka akcje fryzjer. Juz nie moglam patrzec na Tymka, bo takie mial dlugie wlosy, ze mu strasznie sterczaly. Do fryzjera nie bylo mowy pojsc, bo ostatnio taki placz byl ze szok. Maz stwierdzil ze sprobuje sam maszynka. Wlaczylismy mu bajke, usiadl mi na kolanach i o dziwo.... siedzial spokojnie. Zupelnie nie marudzil. Dopiero jak z przodu mu maz zaczal ciac to troche sie krecil ale dalo rade. Tylko teraz tak krociutko jest obciezty ze do siebie nie podobny.
Kurcze Edysiek mowisz szkarlatyna??? Tymek dzisiaj mial podejrzane poliki, takie zaczerwienione. Jak go potem maz ubieral po kapieli to zauwazyl niewielka wysypke na brzuchu, a poliki wieczorem to juz mial purpurowe. Maz pyta czy to jakies uczulenie czy co, a ja na to ze mi to podobnie do szkarlatyny wyglada. Teraz jak przeczytalam ze u was panuje to sie martwie. No nic, zobaczymy jutro co sie bedzie dzialo. Mam nadzieje ze nie zacznie w nocy goraczkowac.
Dagmar jaki miesiac na segregacje ciuszkow??? Ja zakladam ekspresowy plan. Jeden dzien na segregacje, drugi dzien na pranie (samych ciuszkow, bo nie mowie o poscieli, rozkach czy pieluchach!!!!), no i pewnie ze dwa na prasowanie. W ciagu tygodnia powinnam sie wyrobic.
Ide sie chyba polozyc. Moze cos jeszcze w lozku poczytam.
A my dzisiaj mielismy w domu wielka akcje fryzjer. Juz nie moglam patrzec na Tymka, bo takie mial dlugie wlosy, ze mu strasznie sterczaly. Do fryzjera nie bylo mowy pojsc, bo ostatnio taki placz byl ze szok. Maz stwierdzil ze sprobuje sam maszynka. Wlaczylismy mu bajke, usiadl mi na kolanach i o dziwo.... siedzial spokojnie. Zupelnie nie marudzil. Dopiero jak z przodu mu maz zaczal ciac to troche sie krecil ale dalo rade. Tylko teraz tak krociutko jest obciezty ze do siebie nie podobny.
Kurcze Edysiek mowisz szkarlatyna??? Tymek dzisiaj mial podejrzane poliki, takie zaczerwienione. Jak go potem maz ubieral po kapieli to zauwazyl niewielka wysypke na brzuchu, a poliki wieczorem to juz mial purpurowe. Maz pyta czy to jakies uczulenie czy co, a ja na to ze mi to podobnie do szkarlatyny wyglada. Teraz jak przeczytalam ze u was panuje to sie martwie. No nic, zobaczymy jutro co sie bedzie dzialo. Mam nadzieje ze nie zacznie w nocy goraczkowac.
Dagmar jaki miesiac na segregacje ciuszkow??? Ja zakladam ekspresowy plan. Jeden dzien na segregacje, drugi dzien na pranie (samych ciuszkow, bo nie mowie o poscieli, rozkach czy pieluchach!!!!), no i pewnie ze dwa na prasowanie. W ciagu tygodnia powinnam sie wyrobic.
Ide sie chyba polozyc. Moze cos jeszcze w lozku poczytam.