reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

cześć pisałyście o koszulach ja nie polecam tych z guziczkami bo jak się je kilkadziesiąt razy odepnie to potem się słabo trzymają i miałam taką sytuację że wieczorem przyszedł znajomy a ja gołym cycem świeciłam :)-D nie zapomnę jego miny)
wg mnie ta jest fajna CIĄŻOWE,DO KARMIENIA,KOSZULE 100% BAWEŁNA POLSKA S (3871008817) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a co do spodni od piżamy to nawet nie chodzi o bliznę bo z tym dało by się radę ale trzeba by je było co chwile ściągać i ubierać bo na obchodach chcą Cię ciągle oglądać i nie zapomnę hasła pana ordynatora "SZEROKO NOGI"
no i to nie ważne czy po porodzie czy po CC bo i tak się krwawi z dróg rodnych

Rila pisała o tym że się jest golusieńka na sali przy CC no nie do końca bo jak dają koszulę to taką która zakrywa tylko piersi a jak się ma duże to i tak wyskoczą :tak: poza tym po wszystkim się już nie czuje wstydu bo widziało cie tylu ludzi że trudno zliczyć nie mówiąc już o obchodzie gdzie ja miałam taka przyjemność że raz poza ekipą lekarzy (3 osób) pielęgniarek (4 osób) bab z sekretariatu od wypisów (2 osoby) przyszło 5 studentów :-)
więc głowa do góry

reklama
Marcia powiem ci tak lepiej ze doradca teraz jest szczery i bardzo trzezwo patrzy a nie mowi ze bedzie uroczo!
Nam wszscy mowili ze bedzie super ze dochod ok ze zdolnosc extra ze wszytsko supe ri zero problemow...a bujalismy sie 2 miesiace ( ledwo zdarzylismy z umowa deweloperska) i nagle okazalo sie to ze jestem na zwolnieniu to zle...ze to ze maz pokazuje najnizsza krajoa a ja mam duzo wieksze dochody to tez zle....i powiem szczerze wolalabym od razu miec takie gorzekie wiesci i miec nadzieje niz wiedziec ze bedzie super a potem napotykac na problemy!
Moge z mojego doswiadczenia powiedziec ze czasem warto miec tzw MASKE! tzn osobe ktora nie ma duzych dochodow ale stale i to tak na prawde osoba słup tylko po to zeby bank mial mniej watpliosci...mi proponowali mame ktora jest na emeryturze i ma dochodow 1200 zl miesiacznie wiec dla banku zadne!

cholera poodkurzałam 1 pokój i wyprałam 2 prania i co? skurcze.
Noż szlak.
Leżę godzinkę i puściły.

jeszcze trochę to się człowiek nie umyje...

Dzieciaki mi wyrwały odkurzacz i walczą- ojjj ale będzie nie dokładnie...ojjjj jak ja to przeżyję...
Dobra nie użalam się, założę ciemne okulary żeby nie widzieć okruszków i będzie ok.
albo nie wyjdę z łóżka- tu posprzątałam :/

Nadążyć za wami dziewczyny to graczy z cudem ale staram się jak mogę :-)
A co do wyprawki do szpitala to mam takie za pytanko czytałam dzisiaj na stronie szpitala że do wyprawki do dziecka trzeba wziąść chusteczki nawilżające i drapki i na tym się kończy , dość mało jak dla mnie a u was jak jest ? Zabieracie coś więcej albo swojego dla maluszka ?
dagmar widzę że też nie znosisz okruszków na podłodze czy dywanie ja też mam swój rytuał co dziennie kurze , odkurzanie i podłogi nie znoszę bałaganu i często bo mi mówią że mam coś nie hallo pod sufitem żeby sprzątać ale ja nic nie poradzę uwielbiam porządek i muszę robić to sama bo inaczej mi się nie podoba bo jest nie dokładnie .Aha bym zapomniała wszystkiego Najlepszego dla synka :)

Ostatnia edycja:
wiesz bo jak ja czasami widzę jak moje koleżanki sobie spokojnie żyja (sprzątając 1-2 razy w tygodniu, to też myślę, że powinnam się leczyć.

Zresztą mój mąż też tak sądzi :/

Teraz się powstrzymuję ze względu na małą, bo tak już by wypadało znów żyrandole i okna umyć :(

Dagmar nie taki bałagan straszny jak go malują:-D

My po wizycie i.....tak zamieniła mi pediatra leki:tak: Z racji buntu przeciw zawiesinie podałam mu wczoraj i dziś Pulneo i Neosine co okazało się strzałem w 10;-) Oskrzela dziś lepsze, więc do zestawu dołączył Lipomal-ukochany lek syna. Teraz chodzi i się cieszy, że pani doktor kazała piś lipomalek a tego białego leku nie:-D W nagrodę dostał zabawkę...uwaga-odkurzacz:tak::tak: W ten sposób syn szczęśliwy a ja mam wolny wieczór:tak:

Co do koszul-ja mam 2 z poprzedniego porodu-może jeszcze 1 dokupie-taką ładniejsza, ale też bez przesady- żadnej ciążowej nie kupie-bezsensowne wydawanie kasy(bo potem już do niczego się nie przydadza)

hej! Ale sie napisalyscie!
Ja dzis pierwszy dzien na zwolnieniu :-) ale wczoraj przywiezlismy 3 kartony ciuszkow po jej 2 synkach i dzis caly dzien sobie wybieralam i segregowalam. Dziewczynyile ich bylo... tak napchane, ze nie spodziewalam sie, ze ilosciowo bedzie tyle, macie zreszta ponizej zdjecia, ktore uwierzcie mi nie oddaja tej ilosci!

DSC_0772[1].jpgDSC_0773[1].jpg

Wlasnie piore juz drugi raz, a zostala mi jeszcze jedna partia :-)

Co tam Kate u Ciebie?

Dziewczyny nie przesadzajcie z tym sprzadaniem, ja sprzataniem, ja sprzatam srednio raz na tydzien i git! no chyba, ze Wy siedzicie w domu to co innego :-)

Zmeczona jestem, musze odpoczac i poczytac inne watki :-)

Załączniki

• DSC_0772[1].jpg
    DSC_0772[1].jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 62
  • DSC_0773[1].jpg
    DSC_0773[1].jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 62
Już pisałam kiedyś w wątku zadbana mama - że mam taką koszulę:
Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia S/M (3851687957) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
kupiłam zaraz po tym jak na izbę awaryjnie musieliśmy jechać:-D i teraz muszę dokupić tylko nie wiem czy jedną czy dwie. Będę mieć cesarkę chyba - myślę, że dwie starczą, ale cały czas mam wizję, że wolałabym mieć jedną w zapasie, nie chcę siedzieć w brudnej he he he albo gdyby w szpitalu zatrzymali czy coś - nie wiem może to głupie...
dziewczyny u nas się ślisko zrobiło - dzisiaj wyszłam tylko na chwilę z pieskiem, bo mi żal jak w domu siedzi cały dzień, a maż pracuje do 20... super taki krótki spacerek, trochę się dotlenić i dalej do domowej rutyny. Tylko mi własciciel małego wilczura cienienie podniósł, aż na niego nakrzyczałam. Piesek młody nieposłuszny puścił się do mojej staruszki z obszczekiwaniem. Ja już wcześniej ją na smycz wzięłam bo widziałam, ze idzie z psem, a ten nic. No i ja się szarpać musiałam, Ech jak ja nie lubię takich sytuacji. No ale spacer i dzień poza tym udany.

Wszystkim chorym dzieciaczkom życzę zdrówka!!

Dagmar, podziwiam ze Ty przy tak duzej rodzinie masz sile co chwile latac z odkurzaczem i jeszcze o zyrandolach pamietasz :) Ale teraz lepiej faktycznie zaloz ciemne okulary i nie szukaj sobie dodatkowej roboty, tylko sie ciesz ze masz takie fantastyczne dzieciaki!

A ja mam takie glupie pytanie, widze ze czesto w tematach przewija sie kwestia poloznych, ze ktos dzwoni albo sie umawia... Powiecie niedomyslnej po co sie ma polozna, poza porodowka? ;)

reklama
Jouluatto może się mylę ale rozmawiałam z mamą ostatnio o tym i powiedziałami że skoro mam mieć planowaną cesarkę to mam się nie martwić. Po porodzie opłacę sobie tylko pomoc żeby w razie czego pomogła mi w nocy i przy dziecku i tyle:) Myślę że położna bardziej potrzebna przy porodzie sn:))

Do góry