reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

cały dzień leżę i śpię na zmianę. Makabra- tylko obiad zrobiłam.
Słabo mi strasznie...
buuu nienawidzę się źle czuć :(

reklama
Ja tez dzis po wczorajszej dlugiej nocy bez zycia jestem, nic tylko bym spala. Jedyne co udalo mi sie dzis zrobic to ekspresowy obiad noworoczny - spaghetti z krewetkami i suszonymi pomidorami i truskawki z bita smietana na deser :)

Jutro mam wizyte u okulisty w szpitalu, maja mi badac obwod siatkowki. Pamietam ze na poprzedniej wizycie lekarka wspominala, ze poda mi przed badaniem krople znieczulajace... Czy to badanie jest w jakis sposob bolesne?

I ja się witam już w 2014 roku!

Równo 3miesiące do terminu :-D

Dagmar kobieto oszczędzaj się!!! Malutka musi jeszcze trochę w brzuszku posiedzieć.

My sylwka spędziliśmy w domciu, zrobiliśmy sobie z małżem dobrą kolacyjkę, drobne przekąski i graliśmy rodzinnie w różne gry planszowe a jak Kuba poszedł spać to oglądaliśmy filmy :-). Dzisiaj spaliśmy do 11-tej! mąż mówi na sypialnię legowisko niedźwiedzia bo tak się przez te dni wolne rozleniwiliśmy że wstajemy nie wcześniej jak o 10-tej. Jutro będzie problem bo Kuba na 8 do przedszkola :dry: i nie wiem kto nas z łóżka wyciągnie hehe

Ja już się weekendem stresuję :wściekła/y: bo mam zjazd masę zaliczeń, prac do oddania i prezentacji!!! I dwa dni od 8 do 20, oj głupia ja głupia, po co mi to było...? Jeszcze we wtorek kardiolog w lublinie a w środę do ginekologa.

Ale Wam zazdroszcze tej mozliwosci pospania. Ja nawet nie probuje zgadywac kiedy nadejdzie taki dzien ze pospie do 10!! U nas pobudki od 6.30-7.30 w tych granicach. A niedlugo bedzie drugi synek to juz w ogole noce zarwane. Dzisiaj spalam niecale 4 godziny, no i w dzien moze ze 20 minut przymknelam oko jak Tymek spal. Dlatego teraz jestem juz w pizamce i pod kolderka i zaraz zapadne w sen. Oby niedzwiedzi.

Witajcie,

Dagmar - czy Ty nie mialas odpoczywac? trzymam kciuki za Malutką - bedzie dobrze

Ja tez dzis po wczorajszej dlugiej nocy bez zycia jestem, nic tylko bym spala. Jedyne co udalo mi sie dzis zrobic to ekspresowy obiad noworoczny - spaghetti z krewetkami i suszonymi pomidorami i truskawki z bita smietana na deser :)

Jutro mam wizyte u okulisty w szpitalu, maja mi badac obwod siatkowki. Pamietam ze na poprzedniej wizycie lekarka wspominala, ze poda mi przed badaniem krople znieczulajace... Czy to badanie jest w jakis sposob bolesne?

Powodzenia u okulisty :)

I ja się witam już w 2014 roku!

Równo 3miesiące do terminu :-D

Dagmar kobieto oszczędzaj się!!! Malutka musi jeszcze trochę w brzuszku posiedzieć.

My sylwka spędziliśmy w domciu, zrobiliśmy sobie z małżem dobrą kolacyjkę, drobne przekąski i graliśmy rodzinnie w różne gry planszowe a jak Kuba poszedł spać to oglądaliśmy filmy :-). Dzisiaj spaliśmy do 11-tej! mąż mówi na sypialnię legowisko niedźwiedzia bo tak się przez te dni wolne rozleniwiliśmy że wstajemy nie wcześniej jak o 10-tej. Jutro będzie problem bo Kuba na 8 do przedszkola :dry: i nie wiem kto nas z łóżka wyciągnie hehe

Ja już się weekendem stresuję :wściekła/y: bo mam zjazd masę zaliczeń, prac do oddania i prezentacji!!! I dwa dni od 8 do 20, oj głupia ja głupia, po co mi to było...? Jeszcze we wtorek kardiolog w lublinie a w środę do ginekologa.

Dasz rade z zaliceniami. A u lekarzy tez bedzie dobrze.

Ja jestem przeziebiona :( wczoraj rano bylam u diabetologa i musialam cos zlapac w przychodni. Zaczekam z 2-3 dni i jak mi nie przejdzie to bede musiala isc tez do lekarza. ehh.. ok 10 stycznia mam pobranie krwi na tarczyce, 17 ide do diabetologa a kolejna wizyta u lekarza prowadzacego ciaze to 24 styczen. Jejku sporo sie tego robi :( no ale juz nie duzo zostalo

zaczelam dzisiaj badac sobie badac ta glukoze. Z moich doswiadczenia moge owiedziec tak: glukometr mam fajny co mi ciut ulatwia sprawe. Z kłociem sie mam ogromny problem, ale moze sie przyzwyczaje. Palce lekko pobolewaja ale czego nie zrobimy dla Maluszka :) A wyniki mam w normie dzisiaj :)

Pozdrawiam, buziaki

Dziewczynki kochane!!

Wszytskiego dobrego w nowym roku - oby było dobrze spokojnie i maluszki zeby byly zdrowe i szczesliwe:)
My z mezusiem sylwestra w domu i pare osob wpadlo.....ale powiem wam ze tak mnie meczy ten kaszel ....( choc mimo to wytrzumałam do 5:30!!)
Bylam u lekarza w poniedziałek i babeczka nawet porzadnie mnie zbadala i dała mi syropy inhalacje i jakies inne rzeczy..ale powiedziaal ze to troche potrwa...ja juz ledwo zyje bo w nocy sie budze mimo syropkow przeciwkaszlowych......a dodatkowo mam dziwna przypadłość ...
Od wczoraj mam dziwną opcję na górze brzuch pod piersiami....czuje takie jakby drętwienie brzucha....na jednym odcinku i zawsze w tym samym miejscu ale to takie dziwne....czy któraś może miała taką przypadłość?
Troche się martwie czy to nie szkodzi..... dzidzia sie rusza i wydaje sie ze wszytsko ok ale niepokoi mnie to a moja lekarka wraca dopiero za tydzien.....

Dagmar oszczedzaj sie kochana bo jeszcze nie czas!!
L-oka badz dzielna bardzo a maluszka usmiech ci to wynagrodzi!

Oby ten rok był spokojny i na prawde wesoły dla nas:)

No to dziś wracamy do rzeczywistości.
Zaraz muszę dziewczyny budzić, oj łatwo nie będzie, tak się poprzestawiały ze spaniem przez to wolne. No ale ja się zwlokłam to i one dadzą radę. A potem całe przedpołudnie tylko dla mnie:tak:

Marteczka współczuję kaszlu, niestety ciężko się go pozbyć

Ancona niezły weekend ci się szykuje. Dasz radę.
Do porodu to nam teraz tak czas poleci że szok. No i wkraczamy w ten "upiorny" 3 trymestr;-)

Marcia jeszcze tylko parę lat i odeśpisz wszystkie zaległości;-). Ja liczę na trzeciego śpiocha, bo niby po kim miałaby być inna?:tak:

Witam Kobietki,

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Zdrówka, szczęścia, pomyślności, spełnienia marzeń tych obecnych i tych, które dopiero wyklują się w waszych głowach oraz cudownych dzieciaczków!

Od nowego roku postanowiłam iść na L4 i tym oto sposobem dzisiaj mam pierwszy dzień wolny. Ech... cudowne uczucie :tak: Co prawda ciągnę jeszcze dwa zlecenia, ale jak już etat mi odpadł to będę miała dużo więcej wolnego. Jak pomyślę sobie, że teraz najbliższy rok spędzę w domu to aż mi się buzia cieszy, na taką ewentualność.

A przeciwnościom losu nie możecie się poddawać. Dbajcie o siebie i o swoje Maleństwa, bo teraz nie ma nic ważniejszego.

reklama
Witam i ja.
Sylwester u znajomych udany, dotrwaliśmy do 1, a potem do domku bo Młody miał dość(i ja też:-D).

A w nowy rok wchodzę z zadumą....jutro mija rok....rok temu dowiedziałam się, że maleństwu przestało bić serduszko....tak mnie na wspomnienia zebrało....i nie powiem troche łez też poleciało....

Do góry