reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczek_k - super, że lek działa, i niech tak zostanie do samego końca.
A z pieskiem straszna sprawa!! Ja to chyba na miejscu ubiłabym człowieka krzywdzącego zwierza (nie tylko mojego). Nie możecie jakoś odgrodzić się od sąsiada, żeby nie było ryzyka, że wam bardziej skrzywdzi psa?

Marcia - odpoczywaj dzisiaj, niech się te skurcze mają szansę uspokoić!

A ja się nieskromnie pochwalę prezentem od męża, wiedział że chcę nowy portfel, ale strasznie mnie rozczulił tym, który mi kupił :-)

Zobacz załącznik 600627

świetny :)

Jestem, żyję (ledwo, bom przeżarta) Wigilia bardzo udana i spokojna :)

Ja dostałam kubek, który chciałam i filiżankę ze spodeczkiem "super mama"
Potem wam wrzucę :)

Buziolki dziewczynki :)

reklama
I ja mam już dość :-) ale jestem szczęśliwa bo wigilia udana, dzisiaj unas goście od rana i dopiero nie dawno poszli ale mąż stanął na wysokości zadania i miał wszystko pod kontrolą :-).

Tylko Kubuś jeszcze nie śpi i bawi się lego od gwiazdora :-D a jak już piszecie o prezentach to i ja się pochwalę, pierwszy raz mąż mnie zaskoczył (zawsze jakoś wiedziałam co dostanę) a w tym roku gwiazdka przyniosła mi złotą zawieszkę do łańcuszka i baaardzo miło mi się zrobiło bo przeważnie nasze prezenty były bardzo praktyczne. A inne prezenty czekają pod choinką u babci ale pewnie dopiero w piątek tam zawitamy :-D tak na poprawę nastroju bo z rana w piątek mam glukozę :-\

Cześć dziewczynki mam takie pytanie do Was. Jak się okazało dostałam recepte na Luteine doustna a do tej pory stosowalam dopochwowa. Nie wiem czy to pomysl lekarza bo nic nie mowil o zmianie czy mi zle jego asystentki wypisaly:( No w kazdym razie mam problem bo nie wiem jak brac czy tak jak do tej pory 2x2 tabl czy tak jak jest na ulotce 3x2 tabl. Zadzwonie do lekarza ale jutro bo nie chce mu w Swieta glowy zawracac. Wiem że któraś z Was też ja bierze. Przepraszam ale nie pamietam ktora.Napisz mi prosze jak ja bierzesz i czy też taka wstretna jest dla ciebie? Matko mam dwa opakowania i szkoda je zmarnować ale nie wiem czy dam rade to trzymac pod jezykiem.

hej dziewczynki! Witam w drugi dzien Swiat!

Wigilie spedzilismy u tesciow, byli dziadkowie, poprostu super! Skonczylismy ja ogladajec z mezem i tesciami kapitana Philipsa do 2 w nocy :-) i jadlam tak, zeby sie nie przejesc, ale sprobowac wszystkiego! Wszyscy sie nachwalili, ze ladnie wygladam itp :-)

W 1 dzien Swiat bylismy u babci mojego meza i przyjechali moi rodzice z dzidziem i moim bratem, wiec dwie rodziny razem i tez bylo super! tylko gorzej juz z moim zoladkiem... przejadlam sie, ale miete wypilam, polezalam i jakos przeszlo. Poodwozilam wszystich- niestety musze te role spelniac w obecnym stanie :-)

A dzis postanowilismy z mezulkiem odpoczac, co prawda moi rodzice zapraszali nas na obiad, ale nie! my chcemy poleniuchowac, bo powiem szczerze zmeczylam sie Swietami troche, a jutro do pracy :-(

A co do prezentow, to w tym roku to losowalismy, tak zeby kazdy kupil prezent jednej osobie, a nie kazdy kazdemu, bo to duzo kasy idzie i czasu brak na prezenty, a tak to mozna kupic jeden i drozszy, a do tego kazdy podaje swoje preferencje :-)
Ja chcialm suszarke lub patelnie do nalesnikow i dostalam to i to! A nie uwierzycie jaki zbieg okolicznosci, w Wigilie odpalilam chcac wysuszyc wlosy i zaczela wydawac dziwne dzwieki i polecial dziwny, czarny, smierdzacy dym... noi jak tu nie wierzyc w przeznaczenie?
Od meza zazyczylam sobie termoloki, tzn pokazywalam mu, ze fajne na allegro itp, to na szczescie sie domyslil i mu kupil, pozniej wrzuce zdjecia przed i po, zobaczymy czy zdadza egzamin, hehe

Ehh koncze dziewczynki, ogladam film ,,Bliźniacy", mezulek jeszcze spi, a kotek hasa po dworku, zajadam sniadanko i delektuje sie dniem wolnym :-)

Gratuluje madziolinko 6 miesiąca:) A 6 miesiąc nie zaczyna sie w 23tc?

no wlasnie roznie w roznych zrodlach pisza, niby ze od 24, a niekiedy ze od 23 tyg, ale ja sobie licze ze miesiac trwa 4 tyg i tak:

1-8 tydz- 1 miesiac
8-12 tydz- 2 miesiac
12-16 tydz- 3 miesiac
16-20 tydz- 4 miesiac
20-24 tydz- 5 miesiac
24-28 tydz- 6 miesiac
28-32 tydz- 7 miesiac
32-36 tydz- 8 miesiac
36-40 tydz- 9 miesiac

Kroczek, z luteina niestety nie pomoge, bo nie biore. Moze wyslij lekarzowi smsa, skoro nie chcesz dzwonic?

Mandziolina, gratuluje 6. miesiaca :) Ja wprawdzie mam wyliczenia o tydzien inne, bo wychodzi mi ze w piatek (27tc) zaczynam 7 miesiac. Ale jak wspominalas, metody liczenia sa rozne.

My tez dzis chcemy poleniuchowac :) Moj maz planowal wprawdzie ze pojedzie na dwa dni do rodzicow, ale uznal ze jednak nie chce mnie zostawiac samej bez potrzeby. Bardzo sie z tego ciesze, bo nie lubie jak sam tak daleko jezdzi (do rodzicow ma 900km w jedna strone), za bardzo sie denerwuje. No ale wiem ze mu ciezko, bo to jego pierwsze swieta poza domem.
W dniu dzisiejszym planuje tylko przetestowac prezent od mikolaja - sokowirowke :)
Wczoraj juz sie zdarzylismy nacieszyc prezentami malego, bo skladalismy wozek - jest absolutnie fantastyczny! :)

reklama
No właśnie wg mojej książki 6 miesiąc zaczyna się od 23tc i tego bede sie trzymała boto zawsze tydzien mniej:-D Jouluatto jak ten czas szybko leci:) Ja jeszcze tydzien i tez wejde w 6 miesiac:)) Napisalam w koncu do gina i oddzwonil że pewnie nastapila pomylka ale moge aplikowac sobie te tabletki pod jezyk dopochwowo:)) Tak wiec jak ktoras je bierze i ma problem z ich smakiem to mozna w druga strone:))

A ja sobie leze i juz mnie boczki bola:))

Do góry