reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie ..Przepraszam że się nie udzielałam ale złapało mnie choróbsko :-( masakra, gardło mnie tragocznie boli ale to jest do wytrzymania ale głowa a ściślej zatoki to mnie rozłozyło tak ze nie mogłam normalnie funkcjonować a jeszcze wczoraj musiała wyjść do gina na wizytę i powiedział że mogę brać Apap skoro mnie tak bardzo boli dlatego na dobranoc już nie wytrzymałam i przespałam wkoncu całą noc spokojnie..
Zaraz postaram sie nadrobić co ciekawego u was słuchać :-)

reklama
Witajcie,

ja tylko na moment - mam zalatany dzien troszke. U nas rano pokropiło sniegu troszke :) szczerze mowiac juz chyba bym wolała ten snieg niz taką aure "listopadową".

Odebralam wyniki z moczu i na sczescie wszystko w normie, uff...kamien z serca.

Chorym zycze duzo zdrówka i wszystkie dbajcie o siebie :) Pozdrawiam

Cześć dziewczyny!!! Kurcze czytam wszystko od wczoraj na bieżąco, ale jakoś nie mam weny na odpisywanie :zawstydzona/y:... A teraz to już nawet nie pamiętam za bardzo kto co pisał wybaczcie!!!

Poniedziałek, wtorek miałam wizyty u lekarzy, dziś mąż mi wyjechał do piątku a że wczoraj trochę pochodziłam to leżę prawie cały dzień bo pachwiny nie wyrabiają a muszę zebrać siły na jutro bo mam kilka spotkań i to dodatkowe usg co Wam pisałam ;-)...

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn z WARSZAWY czy czytałyście nasz wątek bo coś mało kto się udziela ostatnio a tu się spotkanko szykuje :-). Dajcie znać co i jak i czy widzimy się jutro???:-)

Cześć dziewczyny ale musze nadrobić materiału do czytania :-) niestety ale tylko Was troszkę poczytywałam bo praca Mnie wykańczała i jedyne o czym marzyłam po powrocie do domu to położenie się do łóżka :-) ale od dzisiaj jestem na zwolnieniu bo coś Mnie jakieś choróbsko dopada i dostała kilka dni na wyleżenie się :-) więc wszystko od jutra będę nadrabiać dokładnie :-D

Wczoraj miałam USG połówkowe wszystko opisałam w odpowiednim wątku :-D

Miłego wieczorka dziewczyny :-) pozdrowienia :-D

Eh u mnie choroby ciag dalszy. Wczoraj bylo juz calkiem niezle, a dzisiaj nasilenie. Doszedl katar, pokasluje i na nowo boli mnie gardlo. Ogolnie do d. Maz tez dogorywa. A najgorsze ze Tymek tez podejrzany. Caly dzien malo jadl co u niego sie nie zdarza!!! A na wieczor zaczela mu rosnac temperatura. Kataru nie ma, nie kaszle, gardlo tez ma niezle. Jeszcze ludze sir ze to od zebow, bo mama mowila ze znowu lapy pchal do buzi caly dzien i slinil sie okropnie. No ale zobaczymy jutro.
Ktoras z was pisala ze teraz inaczej czuje ruchy. No u mnie to juz porzadne kopniaczki sie czasem zdarzaja. I wlasnie takie uczucie przekrecania sie dziecka. Czasem tylko delikatne smyranie nisko, ale zazwyczaj to jednak porzadne pukniecia. Ale ja uwielbiam ten stan. Moglabym byc jeszcze kilka razy w ciazy dla tego uczucia :-) no a maly wiercipieta mi rosnie. Tymek mial swoje godziny kopania, ale zawsze jak kladlam sie juz spac to on tez sie uspokajal i dawal mi spokojnie w nocy spac. A tym razem ile razy sie przebudze w nocy tyle razy zawsze dostaje chocby jednego kopniaka. Tez sie boje co to bedzie po porodzie!!

Ide spac, chociaz moze byc ciezko bo oddychac nie moge przez nos, bo zatkany.

A ja się dziś wkur.... na maxa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zamówiłam na allegro prezent młodemu-śmieciarkę z Play Dooh i.....oczywiście przyszła, wszytsko ładnie pięknie tylko.....nie ma przednich kół!!!!!! No ja pierdziele, dzwoniłam i jeszcze babka się tłumaczyła, że niby po 2 pakowane i sroty pierdoty i ktoś nie zauważył. No ja się pytam jakim trzeba byc ślepym aby nie zauważyć, że zabawka nie ma przednich kół, no jak???? W dupe z tym allegro reszte prezentów kupię w sklepie bo mi nerwów brakuje i szkoda mi dzieciątka w brzuszku......

Najpierw podziękuję za wszystkie podpowiedzi i powiem wam, że sugerowanie się ceną i wyglądem chyba mnie i tak czeka bo w sklepach było 3 do 5 mikrofal na miejscu i tak naprawdę przyciski do przeżycia a pikania się nie sprawdzi bez podłączenia. Piekarnik musi myć niestety s tej samej linii bo będą jedna nad drugą a już i tak inny kolor niż lodówka (ach ten srebrny srebrnemu nie równy)
Nam się udało ograniczyć jedynie firmę na lodówkę ale nadal 5 czy 7 modeli :eek:

madzikm76 to są chyba nasze kolorki :) a przynajmniej ich ostatnia wersja. Świetnie wam wyszła ta kuchnia!!

kroczek_k ja miałam mieć zielone fronty (taki ciemno zielony butelkowy) nie mogę znaleźć wizualizacji która nas inspirowała... niestety to pasowało do białej podłogi i białych blatów... Baliśmy się, że znudzi się po jakimś czasie dlatego miała być wersja biała z grafitowym blatem... no i tu na nasze nieszczęście na żywo zobaczyliśmy kuchnię brązową z beżowym blatem i to już chyba zostanie bo do 14 grudnia musimy wybrać ostatecznie wszystko :szok: a montaż dopiero w marcu grrr bo wcześniej nie ma sensu. Uciekam na strony producentów AGD...

auliya serdecznie polecam piekarnik Amica Integra EBI 81074, użytkuje go już od dóch lat i świetnie się sprawdza. Do tego ma funkcję samoczyszczenia więc nie ma problemu z zabrudzeniami. Co do mikrofali to nie będę się wypowiadać, bo jest to sprzęt, którego się wystrzegam.
Zaraz zerknę na ten model bo mnie zaciekawiłaś... a mikrofala to tak trochę bo jest miejsce i musi mieś opcję grilowania i rozmrażania... od 10 lat żyje bez niej pomimo że miała by gdzie stanąć tym bardziej nie chcę wydawać dużo kasy na coś co będzie rzadko używane...

Ostatnia edycja:
Taki mam kociol od kilku dni ze nie nadarzam z pisaniem na bierzaco.

Dagmar, bardzo sie ciesze ze slow Twojego lekarza, w koncu ktos z podejsciem do pacjentki! :)

Wspolczuje niektorym z Was podejscia rodziny do ciazy... Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak takie krzywdzace slowa i brak wsparcia musza byc przykre :(

Ja sobie od wczoraj siedze u rodzicow, bo niestety maz sie rozchorowal i o dwa dni musial opoznic powrot do domu zeby sie troche podkurowac u tezciow :( A ja juz sama zaczynalam wariowac w czterech scianach. Ech, do tego tesciowie stwierdzili ze sie za mna stesknili i wpadna na killa dni w okolicach przyszlego weekendu... Z jednej strony mi milo, a z drugiej wolalabym zeby mi sie nie zwalali na glowe. Niby oni sie zarzekaja ze mamy nie planowac zadnego zwiedzania bo rozumieja, ze sie szybko mecze, ale wiecie jak to jest... Juz takie towarzystwo non stop przez kilka dni samo w sobie jest meczace.

Witam się z rana :)
Ja o dziwo już po śniadanku i po deserze tylko po kawkę się jeszcze muszę wybrać do kuchni (ach ten leń)... miłego czwartku życzę.

AguniaGR piekarnik, który poleciłaś wygląda super w opisach również ale cena :baffled: ech jakiś kompromis będę musiała wybrać

Ostatnia edycja:
reklama
kate7 ty się nie przejmuj, że się nie udzielasz tylko się kuruj :)

Witajcie,

ja tylko na moment - mam zalatany dzien troszke. U nas rano pokropiło sniegu troszke :) szczerze mowiac juz chyba bym wolała ten snieg niz taką aure "listopadową".

Odebralam wyniki z moczu i na sczescie wszystko w normie, uff...kamien z serca.

Chorym zycze duzo zdrówka i wszystkie dbajcie o siebie :) Pozdrawiam

No i super, że wyniki dobre :) Od razu pewnie lepiej się czujesz i jesteś spokojniejsza :)

magda8805
pamiętasz jak pisałam, że na szczęście mnie pachwiny w tej ciąży nie bolą?
Nie aktualne.
Byłam z córą u dentysty, potem w banku i z buta do gina (góra 2 kilometry) i doszłam dosłownie utykając. Jakaś Pani mnie do gina przepuściła, więc pewnie było widać, że ledwo doszłam :O

Jouluattou bidulo aty się cieszyłaś, że mąż przyjedzie. Mam nadzieję, że teraz szybko się podleczy i zaraz będzie.
Co do teściów to ja też się cieszę, że moja będzie dopiero na koniec maja. Przyjedzie na ślub bratanka i pewnie chrzciny małej od razu zrobimy początkiem czerwca, żeby nie było, że na chrzciny nie mogła przyjechać.

Do góry