reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Musiałam coś niewyraźnie napisać... mąż był na miejscu z ręką przy pierwszej serii a jeszcze go pierworodny instruował tylko "tatusiu musisz być cierpliwy".
Natomiast dzieć zawołany na drugą serię przyszedł akurat po ostatnim mocnym kopniaczku.

I szybkiego powrotu do zdrowia dla rekonwalescenta :)

A ja dziś do miasta - musimy wybrać model lodówki a do tego trzeba do nich pozaglądać. Znajomi się zaoferowali zająć dzieckiem także mamy maratonik.
A może możecie polecić jakiś zestaw piekarnik i mikrofala do zabudowy? mamy 2 pary kandydatów "zestaw" BECO i tu wiemy, że mikrofala ciężko się otwiera dlatego zaczęliśmy szukać dalej ale drugi polecony i sprawdzony zestaw jest z ELEKTROLUXA i jest wszystko super poza ceną!! ponad 1000 zł różnicy:szok:.
Chyba jesteśmy w punkcie wyjścia bo to mi trochę za dużo :(

A może przy okazji dużych wydatków podpowiecie co na komunię dać chrześniakowi? W święta będę się widziała z rodzinką to się dopytam czy nie chcą dołożyć do jakiegoś komputera może było by z głowy.

I znów się rozpisałam za co przepraszam, ale odkąd mnie uziemili w domu to do powrotu chłopców tylko z wami mogę pogadać bo wszyscy w pracy :happy:

może po prostu spytaj go co chce?

reklama
Kroczek_K tylko widzisz my byliśmy nastawieni na tańszą opcję ale ta mikrofala BEKO jest uciążliwa... mamy u znajomych jeden zestaw a u drugich drugi... no i elektrolux super w użytkowaniu (miałam okazję się pobawić obydwoma) przede wszystkim mikro nie wydaje nadmiaru dźwięków i lekko chodzi ale cena... Z piekarnikiem obie piekące mamy są zadowolone...
Niestety jesteśmy skazani na jedną firmę do obu sprzętów bo będą w jednym pionie i muszą pasować do siebie. dziś popatrzymy na żywo bez dziecka w sklepie na inne opcje to może coś się wyklaruje...

A ja uciekam bo się spóźnię...

Faktycznie ciężki wybór:( Ja kuchnię dopiero będę urządzała ale wiesz nie wiem czy wybiorę cały sprzęt jednej firmy. Może rozwiązaniem będzie zakupić coś co nie jest tej samej firmy ale żeby pasowały do siebie.

Dzień dobry kwietnióweczki
ja dzisiaj kiepski dzień mam, raz mi smutno raz jestem zła z tego wszystkiego stoczyłam już batalię z mężem i w sumie dołów ciąg dalszy.

Dagmar- gratuluję pozytywnych wieści, oby tak dalej.

Auliya- mój synuś też jeszcze nie poczuł kopniaczków zawsze jak położy łapkę na brzuchu to dzidziuś się uspakaja. Ja od 2 dni wieczorem odczuwam juz takie mocniejsze ruchy małe jak sie rozbryka to sie wierci i wierci. super uczucie

Dorcia- a co to może oznaczac ta krew w moczu? Spokojnie może drugie badanie wyjdzie lepiej.

Ermilka- u mnie w rodzinie sie przytrafił rodzynek po 2 babkach. Miedzy mną a siostrą jest 2 lata różnicy a po 14 latach dołaczył do nas najmłodszy brat. Jest najukochańszy i najbardziej rozpieszczany przez nas, mimo ze już kawał chłopa z niego.

Jotemka- zdrówka dla syna.

TruskawkowaM.- ja co prawda nie miałam CC ale wydaje mi sie że takie bóle mogą jak najbardziej wystepować przy zmianie pogody. Podobnie po złamaniach czy innych większych bliznach.

Kroczek_k - my urządzaliśmy mieszkanie w Polsce w tym roku (jakby nas wzięło zeby wrócić to żeby było gotowe) i też zabudowywaliśmy piekarnik i mikrofalę w słupku i o ile dobrze pamiętam to mamy siemensa (co do modelu to nie do końca pamiętam, pouciekało mi trochę bo całe mieszkanko robiliśmy)
Wygląda to tak

DSC08996.JPG - Projekty wnętrz - Projektanci wnętrz Kraków – aranżacje wnętrz

DSC08954.JPG - Projekty wnętrz - Projektanci wnętrz Kraków – aranżacje wnętrz

DSC08989.JPG - Projekty wnętrz - Projektanci wnętrz Kraków – aranżacje wnętrz

Niestety zapsuł na nam się aparat w Polsce nie mam żadnych zdjęć samego słupka na kompie.

Jotemka, ola10, u mnie w rodzince też tak jest, że na początku są 2 baby (ja i siostra) a później brat. Z jednej strony po cichu liczę na synka (mąż tak mówi ale pewnie sam też by chciał), może nie będzie aż tak źle, byłby rodzynek:-) No i mąż nie był by jedynym samcem. Muszę czekać do jutra i się okaże.
Dagmar, super że w końcu jakieś dobre wieści od lekarza, będzie dobrze

Witam się,

Dopiero dzisiaj czuję się naprawdę względnie dobrze. Pokonałam biegunkę i odruch wymiotny ograniczył się do kilku razy na dzień ze skali "non stop". Wybaczcie, że odpiszę ogólnikowo, ale naprawdę Dziewczyny co niektóre z was mają fatalną sytuację z rodzicami/teściami. Masakra. Współczuję i jednocześnie podziwiam was za zachowanie zimnej krwi i taką życiową zaradność mimo braku wsparcia najbliższych. Wielki szacun.

Co do tego, że rodzina wielodzietna jest z założenia patologiczna ... no comment :eek:

Dagmar super, że usłyszałaś pokrzepiające słowa i że się aura odmieniła. Niemniej nie nastawiaj się na żadne ratowanie, bo będzie dobrze, jeśli nie bardzo dobrze. Już większość z nas ma za sobą pół drogi do mety. Damy radę.

Ja po rewelacjach o miękkiej szyjce leżę plackiem. No, do kibelka wstanę i obiad przygotuję, ale boję się wyleźć z domu żeby po schodach nie wchodzić :szok: W paranoje popadłam sowicie zakrapianą przeszukaniem neta o komplikacjach z szyjką. Tak, że jak nie osiwieje do następnej wizyty kontrolnej 10 grudnia to będzie dobrze. Muszę sobie jakiś serial wynaleźć do oglądania bo ociepieję z nudów.

Poza tym te moje niby ruchy dziecka ... kurcze ciągle nie jestem pewna czy to ruchy. Boję się że mylę ruchy np ze skurczami :crazy: bo to pukanie potrafi być czasem bardzo intensywne i w różnych miejscach. Ech ... myślałam, że jak nadejdzie ten moment będę pewna na 100% a tutaj zonk .... oczywiście tradycyjnie muszę sobie skomplikować żywot.

Młody wybacz mi z góry, że narodzisz się zapewne z obsesją natręctw :zawstydzona/y:

Kroczek_k - my urządzaliśmy mieszkanie w Polsce w tym roku (jakby nas wzięło zeby wrócić to żeby było gotowe) i też zabudowywaliśmy piekarnik i mikrofalę w słupku i o ile dobrze pamiętam to mamy siemensa (co do modelu to nie do końca pamiętam, pouciekało mi trochę bo całe mieszkanko robiliśmy)
Wygląda to tak

DSC08996.JPG - Projekty wnętrz - Projektanci wnętrz Kraków – aranżacje wnętrz

DSC08954.JPG - Projekty wnętrz - Projektanci wnętrz Kraków – aranżacje wnętrz

DSC08989.JPG - Projekty wnętrz - Projektanci wnętrz Kraków – aranżacje wnętrz

Niestety zapsuł na nam się aparat w Polsce nie mam żadnych zdjęć samego słupka na kompie.

Madzikm piękna kuchnia i w moich ulubionych kolorach:) Ja sobie wymarzyłam białą kuchnię z zielonymi akcentami:) tzn z dodatkami w zieleni nie meble:)

Witam się,

Dopiero dzisiaj czuję się naprawdę względnie dobrze. Pokonałam biegunkę i odruch wymiotny ograniczył się do kilku razy na dzień ze skali "non stop". Wybaczcie, że odpiszę ogólnikowo, ale naprawdę Dziewczyny co niektóre z was mają fatalną sytuację z rodzicami/teściami. Masakra. Współczuję i jednocześnie podziwiam was za zachowanie zimnej krwi i taką życiową zaradność mimo braku wsparcia najbliższych. Wielki szacun.

Co do tego, że rodzina wielodzietna jest z założenia patologiczna ... no comment :eek:

Dagmar super, że usłyszałaś pokrzepiające słowa i że się aura odmieniła. Niemniej nie nastawiaj się na żadne ratowanie, bo będzie dobrze, jeśli nie bardzo dobrze. Już większość z nas ma za sobą pół drogi do mety. Damy radę.

Ja po rewelacjach o miękkiej szyjce leżę plackiem. No, do kibelka wstanę i obiad przygotuję, ale boję się wyleźć z domu żeby po schodach nie wchodzić :szok: W paranoje popadłam sowicie zakrapianą przeszukaniem neta o komplikacjach z szyjką. Tak, że jak nie osiwieje do następnej wizyty kontrolnej 10 grudnia to będzie dobrze. Muszę sobie jakiś serial wynaleźć do oglądania bo ociepieję z nudów.

Poza tym te moje niby ruchy dziecka ... kurcze ciągle nie jestem pewna czy to ruchy. Boję się że mylę ruchy np ze skurczami :crazy: bo to pukanie potrafi być czasem bardzo intensywne i w różnych miejscach. Ech ... myślałam, że jak nadejdzie ten moment będę pewna na 100% a tutaj zonk .... oczywiście tradycyjnie muszę sobie skomplikować żywot.

Młody wybacz mi z góry, że narodzisz się zapewne z obsesją natręctw :zawstydzona/y:

Zovitka jak widze jedziemy prawie na tym samym wózku bo mnie ostatnio też lekarz wystraszył szyjką ale potem uspokoił troszkę no i zobaczę co będzie 18 grudnia:) Tak więc trzymaj się i nie jesteś sama:)

Ostatnia edycja:
auliya serdecznie polecam piekarnik Amica Integra EBI 81074, użytkuje go już od dóch lat i świetnie się sprawdza. Do tego ma funkcję samoczyszczenia więc nie ma problemu z zabrudzeniami. Co do mikrofali to nie będę się wypowiadać, bo jest to sprzęt, którego się wystrzegam.

Dagmar świetne wieści!!!

Natomiast co do ruchów, to mój synek staje się już powoli niemożliwy. Nic tylko ciągle kopie, i to dość mocno. Nie wiem kiedy to dziecko śpi i przeraża mnie myśl co ten zbój mi zafunduje po urodzeniu.

reklama
Do góry