reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Co tu taka cisza?

U nas dzień pełen sukcesów. Julek był u fryzjera i dał się obciąć bez histerii, u dentysty dał obejrzeć sobie zęby też bez histerii i na dodatek wymył włosy bez awantury. Jedynie jak mu myłam uszy to cyrki odstawiał, ale w ogólnym rozrachunku i tak jesteśmy do przodu.

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agunia brawo dla Julka [emoji5]

H nie ma mowy żeby dał się obciąć, sama mu wczoraj grzywkę skracałam [emoji41].

Ja nie wiem jak ludzie robią że mają ciągle porządek w domach. Od jakiegoś czasu staram się być "idealną panią domu" i wieczorem padam na pysk a i tak wiecznie jest coś nie zrobione. Utrzymanie porządku na bieżąco graniczy z cudem , jak nie zmywanie, to odkurzanie, pranie, prasowanie, gotowanie , zbieranie zabawek a gdzie jakieś grubsze porządki typu mycie okien, firanki czy płytki w łazience? [emoji31][emoji29]

Teraz przed nami intensywny weekend, w sobotę K robi urodziny dla kolegów, wieczorem przychodzą znajomi a w niedziele podwójne urodziny z dwoma tortami dla rodzinki uff jutro zakupy i do garów [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ancona nie ma ludzi idealnych [emoji2]mysle ze porzadek to nie peiorytet jesli nie macie alergii [emoji12]
Agunia no to gratki dla syna [emoji4] ja przed dentysta ciagle sie wzbraniam. Chyba czas sie w koncu zdecydowac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ostatnio byłaby łysa po podcinaniu przez mnie włosów. Głowa kręciła we wszystkie strony. Podcinam jej sama, bo wiem, że u fryzjera byłaby masakra. Może później coś się zmieni. A mycie głowy to też wrzask.
Także Agunia zazdroszczę :)

Ancona a co to porządek? ;)
Ja teraz mam 1,5 tyg. Wolnego to mam nadzieję porobić generalne porządki przed świętami.

Tak a propo porządku
1490934471-aaaaaa.jpeg

A dajcie spokój że sprzątaniem... Ja nawet z praniem nie mogę wyjść na zero. Wiecznie jak nie suszarka że świeżym praniem to stosik do prasowania.
A ogólnie sprzątanie z moim dzieckiem to syzyfowa praca.
My w tym tygodniu dochodzilismy do siebie po urlopie a dzisiaj idziemy na integrację od starego z pracy. Czarno widzę moje dziecko w restauracji, ale pójdę, żeby udowodnić mężowi że to głupi pomysł

Agunia gratulacje dla Julka. U nas dentysta już opanowany, efekt przyniosło regularne chodzenie i w końcu się przełamał. Fryzjer??? Myślę, że OPS by wezwali na taki wrzask, więc daruje sobie i pod "przykrywka" nocy sama go obcinam troszkę. Głowę myjemy z różnym efektem. Ostatnio jest cyrk wogole z kompanem. Jest bardzo zmęczony wieczorem i kombinuje żeby iść "na brudasa" spać. No i z jedzeniem nadal szopka.
Dzisiaj szczepienie mamy z Malutka. Tym razem rozkładam w czasie bo dodatkowe pneumokoki i wszystko na raz to za dużo. Zresztą opoznilam o tydzień i cieszę się. Bo Gwiazda fajnie przybrała i jestesmy gotowe. Waga wypisz 2860 waga z środy 4600.
Co do perfekcyjnej Pani domu ten tego bo.... : trzeba raz w tygodniu " Marysie" zatrudnic he he he. Znam takie perfekcyjne panie domu, że na mieszkanie 40 m zatrudniają i mąż o tym nie wie. Śmieję się, że gorzej jak się dowie kiedys i skorzysta inaczej

Agunia super że Julek taki dzielny:) Za każdym razem jak któraś pisze o dentyście to myślę sobie że chyba czas się wybrać z Kubusiem.

Ancona ja z natury jestem pedantką więc czuję się dobrze tylko wtedy kiedy jest wszystko w porządku. Na szczęście Kuba to zweryfikował i choć ciężko mi się ciągle do tego przyzwyczaić to zaczynam odpuszczać pewne rzeczy. Człowiek to nie robot no nie zrobi wszystkiego.
U mnie też ciągle stos prania i w łazience i w koszu do prasowania. W kuchni już okna umyłam ale firanek nie mam kiedy powiesić. No niestety robi się coś kosztem czegoś innego.

U nas piękna pogoda więc całe dnie spędzamy na podwórku. Robimy ławeczki do piaskownicy. Ostatnio je malowaliśmy z Kubusiem. Umorusany był farbą cały ale jaką miał frajdę;)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

U nas to sprzątanie to chyba będzie bardziej w formie eksperymentu bo na dłuższą metę tak się nie da..

A mycie głowy wychodzi nam całkiem sprawnie i to przy dłuższych włosach H. Myjemy na stojąco i do płukania pięknie odchyla główkę do tyłu [emoji5].

U dentysty był dwa razy razem z bratem i tylko tak na stojąco przy drzwiach dał "trochę zajrzeć". Nie długo będę iść z K na lakowanie to znowu wezmę H i może w końcu da porządnie obejrzeć ząbki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas u fryzjera zawsze była mega histeria, ale ostatnie kilka razy mąż zabierał Julka jak sam się obcinał, żeby sobie popatrzył i wczoraj coś pękło i Młody się zgodził usiąść na fotelu. Zresztą o ostatnio zrobił się dużo bardziej dojrzały.

Co do sprzątania to jest jedna wielka porażka, bo po 5 min mieszkanie wygląda jakbym go nigdy nie sprzatała. Okna myłam tydzień temu, a już są umorusane małymi brudnymi łapkami.

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agunia brawo dla Julka [emoji5]

Myszko trzymam kciuki, żeby malutka dzielnie zniosła szczepienie.

Kinga kąpać się lubi. Z myciem głowy większych problemów nie ma. Jedynie co nie lubi się czesać, co czasem jest problemem, bo włosy ma długie.
Wizyta u dentysty przed nami. W gabinecie już była kilka razy jak byłam z dużą.

Mi do perfekcyjnej Pani domu daleko, ale porządek staram się utrzymywać. Codziennie staram się z grubsza ogarnąć. Kuchnię mam przechodnią, więc tu zawsze musi być czysto. Mieszkanie w domu ma do tego, że ciągle się "nosi" z podwórka więc podłogę muszę myć codziennie. Zabawki Kingi sprzątam na bieżąco.
Dzisiaj mam w planach zacząć myć okna.

Do góry