reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kojarzę że ktoremus dziecku ząb się cofal.. W sensie raz był wybity a raz nie. Rozumiem, że nic na to się nie poradzi? Trzecia noc nie śpimy, a ząb w dzień i wieczorem czuć a w nocy cały dziaslem zakryty :-(

reklama
Katjuszka - maskara jakie Twoje dziewczyny maja problemy z ząbkowaniem [emoji20], biedactwa.

A mój cudaśny Syn wylał dzisiaj cały antybiotyk [emoji85], przez moją nieuwagę. Tylko sie odwróciłam na dwie sekundy [emoji85]. No nic siedzę teraz i czekam na kolejną receptę [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A już myślałam, że wszystkie uciekły i przygotowują się do świąt ;-) ;)
Ja dopiero zaczęłam się zastanawiać co tu upiec, ugotować i nie mam pojęcia jak się wyrobić ze wszystkim.
Dzisiaj idę do pracy na 13, bo mamy zakładową wigilię. Jest nas już mało, więc firma zamawia catering i robi wigilię dla wszystkich (około 70 osób) na miejscu.

W temacie książkowym zostając to byłam dziś w bibliotece z Kubą i wypożyczyliśmy kilka książek ale hitem jest Kokojko i psotne kurczaki:) Rewelacja. Piekne ilustracje, krotki i smieszny tekst:) Mnie jeszcze strasznie podoba sie Rok w lesie. Ksiazka calkiem bez tekstu ale dzieci maja pole do popisu bo moga opowiadac, pytac, sledzic zwierzeta i co sie z nimi dzieje w kazdym miesiacu calego roku;)

1481813754-1d1mld.jpeg

1481813781-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kroczku ja mojej też ostatnio wypożyczyłam książeczekę, ale ja to się boję że ona ją zaraz porwie.
Też mi się podoba ten Rok w lesie, ale to dla trochę starszych dzieci, a na pewno nie dla mojej.

Hej
Ja właśnie siedzę na okrutnie nudnym, corocznym treningu w pracy, więc korzystając, że przytuliłam się w kącie do ściany to coś napiszę.

Czuję się trochę lepiej, ale po tabletce zrobionej w aptece na zamówienie trzęsą mi się ręce i puls mi przyspiesza:o, wybiorę jednak do końca bo cóż mi innego zostało.
Emma za to się rozkłada znowu, katar jej leci i kaszle:no2:

U nas wigilia z roku na rok coraz mniej tradycyjna bo po pierwsze nikomu już się nie chce tyle w kuchni stać nad polskimi daniami, dzieci nie chcą jeść bo im nie smakuje typowo polskie, ciężkie jedzenie a dorosłym wątroby siadają;-) ;)
W tym roku tradycyjnie tylko barszczyk czerwony ale bez uszek za to z jajkiem, a na drugie ja robię łososia zapiekanego z parmezanową posypką a szwagierka jakąś białą rybę w panierce, do tego dodatki: surówka z selera i orzechów, sałatka z buraków i pewnie pieczone ziemniaczki.
Żadnych pierogów, kapusty, grochu i umierania przez dwa dni ;)

Przyszły książeczki dla Emmy

JPEG_20161214_202049_1367831610.jpg
Będzie co czytać

Teraz na topie jest prezent od "cioci Agi" - to moja koleżanka z pracy, klocki lego - te same Milenko co dostała M oraz taki zestaw
JPEG_20161214_202108_-1962782517.jpg
Super są te krótkie historyjki o Uszatku, a miś na stałe wylądował w łóżku i ma codziennie ściąganą i ubieraną piżamkę:-) :)

Załączniki

• JPEG_20161214_202049_1367831610.jpg
    JPEG_20161214_202049_1367831610.jpg
    611 KB · Wyświetleń: 56
  • JPEG_20161214_202108_-1962782517.jpg
    JPEG_20161214_202108_-1962782517.jpg
    584 KB · Wyświetleń: 51
Madzik niezły zakup :-) Masz przepis na tą z selera? Przydałby mi się dobry, bo ja nie wiem co tam dodać żeby fajny sos był :-/

Ja właśnie siadam do konczenia kalendarza z dziećmi na przyszły rok jako prezent pod choinkę bo tylko do dziś jest gwarancja dostawy przed świętami a ja mam całe pół zrobione..

Napchalam w Z środków różnych i jak nie przespi kilku godzin ciurkiem to już nie wiem co zrobię. M nawet jej nie uspi bo jak jest taka cierpiaca to tylko ręce mamy sa ok. A pół zęba nadal schowane mimo że wczoraj wieczorem był cały.

Klara już zaczyna fiksowac przez to bo ile można jekow słuchać :-( poza tym ona ostatnio ma taki etap że ciągle płacze o wszystko. Coś jej nie pasuje to jej się głos łamie i ryk.

reklama
Do góry