reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Widzę że jednak nie tylko ja dziś pogodę wykorzystałam.
A pracusi tu jak w ulu :happy:

...Upiekłam jeszcze ciasto, bo mężowi się zachciało ;)
Myślę o rogalu takim dużym do spania, czy któraś ma, bądź miała i mogłaby podzielić się opinią?...
Ciasto u mnie też zrobione choć mąż namawiał mnie żebym odpuściła (to dla gości na jutro) ale za to wykąpał mi szkraba i sprzątnął w kuchni sajgon który zrobiłam :laugh2:
"rogala" mam ale takiego przypadkowego - takie coś z groszkami w środku. Całkiem fajnie się sprawdza a dostałam od mamy do karmienia pierwszego malucha i tak już 4,5 roku z nami w różnych sytuacjach się przydaje. Co jest fajne to mam do niego dwa pokrowce więc mogę często zmieniać (jestem alergikiem :baffled:) a i nie martwiłam się jak leżał u dziecka na podłodze - służył jako poducha żeby nie siedzieć bezpośrednio na panelach.

reklama
Jouluatto dziękuję bardzo za opinię :) chyba rzeczywiście się skuszę i zakupie ten adapter :)
A co do poduszki to też już sobie kupiłam i uważam że jest rewelacyjna :) dużo pomaga w nocy żeby nie przekręcać się na brzuszek bo potem boli :)

Ja chcę kupić sobie poduszkę motherhood. Wiem, że jest w smyku za 169 zł więc czekam na jakąś promocję. Póki co nie mam brzuszka więc ciągle mogę śmiało spać w tej pozycji bez konieczności używania poduchy.

Poza tym zrobiłam wczoraj internetowy przegląd sklepów pod kątem płaszczy zimowych i bardzo fajne są w mohito. Mają na tyle fajny kształt, że będzie można w nich chodzić zarówno w ciąży, jak i później. No i ceny też nie są powalające. Jak tylko dostanę zielone światło do normalnego funcjonowania to wybiorę sie do sklepu obejrzeć je na żywo.

Ach, i jeszcze jedno a propo internetowych zakupów. Kupiłam przez internet zestaw witamin femibion natal 2. Normalnie w aptece płaciłam za opakowanie 60 zł, a w aptece internetowej zapłaciłam 38 zł. Zakupiłam 7 opakowań i dostawę miałam gratis. Obliczyłam, że na tej ilości zaoszczedziłam ponad 150 zł. Witaminy już przyszły i na pewno są oryginalne. Gdyby więc któraś była zainteresowana to na priv mogę wysłać nazwę apteki.

Pozdrawiam, miłego poranka :-)

wieszak na dziecko nie wydaje się być taki głupi :-D a wiaderko do mycia podobno się sprawdza :) bo maluch jest w nim ułożony tak jak w łonie i jest spokojny podczas kąpieli :) więc o tym to nawet sama myślałam, żeby kupić. mnie natomiast rozwaliły sztuczne ręce :-D

taaa tęce i torebki na rzygusie :D

Hmmm,
-kochanie, gdzie jest nasze dziecko?
-Wisi w łazience :D :D :D

Widzę, że większość foremek dzisiaj za sprzątanie się wzięła. Ja też zwlekłam dupcię z łóżka, żeby pomóc mężowi. On ma chyba syndrom wicia gniazda bo co tydzień sprząta jedno pomieszczenie, żeby było więcej miejsca jak maluch się pojawi:-). Chociaż najwięcej bałaganu w domu to on zrobił, bo nigdy mi nie pozwalał wyrzucić żadnych pudeł po wszystkich jego gadżetach samochodowych, komputerowych i innych elektronicznych badziewiach, zbierał kabelki i inny szajsik a teraz tylko lata do kosza i wszystkiego się pozbywa....Mnie się to podoba:tak:

Po prostu to dziecko było wam potrzebne :D

DORCIA ja brałam antybiotyk przez 2 tygodnie i to jeszcze od 6-8 tygodnia ciąży i lekarka mi powiedziala ze antybiotyki na amotycyklinie (bardzo mozliwe ze nazwe napisalam niepoprawnie) sa bezpieczne i ze lepiej dla dzidzi wziac antybiotyk niz miec wieczną infekcje!

Agunia jesteś mega dzielna!

Patuśka apowiedz mi czy lekarka ci mówiła coś apropo znieczulenia? bo ja też mam wizyte w poniedziałek u dentysty a niestety jestem z tych co bez znieczulenia nie dadzą sobie zrobić nic.

Dagmar a czy ty przypadkiem nie miałaś się oszczędzać??

Co do spotkanka w Warszawie to ja jestem ze Stegien wiec Targówek mi też troche daleko....hmm?

Bo to jakoś z tym antybiotykiem tak jest :)

No przecież odpoczywam ile wlezie aż chyba za dużo :O

No wlasnie Dagmar, swietne pytanie, tez sie pytam gdzie to obiecane oszczedzanie sie?

Moze spotkanie jakos w Centrum, zeby bylo sprawiedliwie? ;)

Noooo oszczędzam się :D

Ja chcę kupić sobie poduszkę motherhood. Wiem, że jest w smyku za 169 zł więc czekam na jakąś promocję. Póki co nie mam brzuszka więc ciągle mogę śmiało spać w tej pozycji bez konieczności używania poduchy.

Poza tym zrobiłam wczoraj internetowy przegląd sklepów pod kątem płaszczy zimowych i bardzo fajne są w mohito. Mają na tyle fajny kształt, że będzie można w nich chodzić zarówno w ciąży, jak i później. No i ceny też nie są powalające. Jak tylko dostanę zielone światło do normalnego funcjonowania to wybiorę sie do sklepu obejrzeć je na żywo.

Ach, i jeszcze jedno a propo internetowych zakupów. Kupiłam przez internet zestaw witamin femibion natal 2. Normalnie w aptece płaciłam za opakowanie 60 zł, a w aptece internetowej zapłaciłam 38 zł. Zakupiłam 7 opakowań i dostawę miałam gratis. Obliczyłam, że na tej ilości zaoszczedziłam ponad 150 zł. Witaminy już przyszły i na pewno są oryginalne. Gdyby więc któraś była zainteresowana to na priv mogę wysłać nazwę apteki.

Ja mnóstwo rzeczy zamawiam przez doz.pl też polecam :)

To ja poproszę na priv nazwę apteki :) bo ten suplement dostałam ostatnio od gin do przetestowania i chętnie kupię go więcej.

Ostatnia edycja:

Oooo widzisz a ja właśnie mam problem z kurtką na zimę:) Dzięki za podpowiedx:)

Miłej niedzieli dziewczynki

Hej dziewczynki. Jakos nie mam ostatnio sily ani czasu zeby odpisywac. Ciagle mecza mnie te okropne zawroty glowy i oslabienie, szczegolnie do poludnia. Juz nie wiem co jest grane. Cisnienie mam w granicach 105-110/70, wiec jak na mnie to normalne, z braku cukru tez raczej nie, bo zjadlam na sniadanie 4 kanapki, a potem jeszcze kawalek czekolady, a przed chwila musialam wrocic do domu z podworka i sie polozyc bo tak mi slabo bylo. Morfologie mam dobra, hormony tarczycy tez. Musze pogadac o tym z ginka we wtorek.

Ja juz kupilam kurtke zimowa. Taki pikowany plaszczyk. Nic specjalnego, ale mam nadzieje ze wystarczy do konca, bo luz w brzuszku jest.

Eh i juz nie pamietam co pisalyscie. Strasznie kiepsko ostatnio z moja pamiecia.

Witam wszystkie foremki w niedzielę.
Wyspane po zmianie czasu?
Leżę w łóżku i czekam aż będę mogła wyjść z psem na spacer, ale jest dzisiaj sztorm nad Atlantykiem, a Galway to miasto nadbrzeżne, i to co się dzieje za oknem przechodzi ludzkie pojęcie:eek:
Ciekawe jak mam dzisiaj iść z mężem na miasto obchodzić rocznicę ślubu, jak się nawet z domu nie da wyjść:szok:
Impreza nawet mi się udała, troszkę nakłamałam czemu nie piję, ale na szczęście nikt się nie zorientował, nawet szwagrostwo ;-)
Była to impreza haloween'owa, część ludzi się przebrała, w tym mój szwagier za kobietę :-D. Nie wiem czy pomógł fakt że jest ciemnoskóry, ale wyglądał perfekcyjnie. Uśmialiśmy się z mężem okrutnie, mnie aż się cały brzuchol trząsł, a mąż aż się popłakał:-D :-D :-D

Po prostu to dziecko było wam potrzebne :D

Dziecko jest nam potrzebne do froterowania podłogi ;-) Tylko zakupimy to specjalne ubranko i będzie git :-D
A co do męża to boję się, że jak wypadnie w szał to potrzebne rzeczy zacznie wyrzucać.

reklama
Hej!
Dziewczynki, pomóżcie mi koniecznie.
Dziś leżała sobie na płasko i jak się przewróciła na bok to mnie coś z boku pociągnęła, ale czasem tak mam, nie wiem od czego... Ale jak znowu położyłam się na płasko to nadając na dole maciek, to zauważyłam, że mam zagubienie na dole po prawej, a reszta brzuszka na dole jest miękka.. Czy Wy coś takiego macie?

Do góry