reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Katjuszko właśnie myślałam, żeby poprosić Ciebie o link do Alli do klocków. Bo wiem, że Ty mistrzynią w tych zakupach jesteś i Twoje źródła są ok. Ja nie bardzo z angielskim i jest mi trudno.
Co do mycia ząbków to My mamy pastę 2-6 i myjemy min. 2 razy dziennie, czasami w ciągu dnia idzie sam myć. Wieczorne i poranne mycia ja poprawiam. Z wypluwaniem to u nas różnie, raczej połyka a fluor takim maluchom powinien być pod nadzorem stomatologa wprowadzany ( przynajmniej tak mnie uświadamiano ostatnio). Z fluorem mamy żel Elmex dla dzieci, który raz w tygodniu mamy wcierac w ząbki jak młody zaśnie. Ale ilość to malutka kropelka.
Jak się dopadnę do komputera to wkleję foto a i z ciekawostek mam też lizaki z ksylitolem ( zamrożone owoce) dostępne w niektórych aptekach a my u stomatologa je dostajemy. Podobno bez wpływu na ząbki ale słodkie.

Mnie przeziębienie dopada... a tak sie uchowalam tej jesieni. Oprócz 1 trwającego 2 dni było, ze mną super a tu masz los. Siedzę u rodziców i liczyłam na szaleństwo po lumpeksach a tu zonk. Jeszcze fryzjerka mnie wystawiła jutro idę do innej bo chyba podciecie to nie filozofia.

reklama
Myszko z tymi klockami to kiepsko żebym Ci jakoś pomóc mogła. Problem polega na tym, że one często mają kiepskie ceny plus to że ceny z dnia na dzień się zmieniają. Tak jak pisała kiedys Madzik - trzeba patrzeć na opinie - zakladka FEEDBACK - jeżeli jest dużo opinii i są głównie 5 gwiazdkowe to jest szansa że będą ok. Możemy się umówić, że sobie coś znajdziesz a ja przejrze ofertę i się ustosunkuje; -) jeżeli chodzi Ci o Duplo to trzeba wpisać duplo albo duploe w wyszukiwanie na alli. Jak znajdę jeszcze jedno słowo klucz to Ci napiszę, bo wiem że jest ale nie pamiętam co to było. Ja te klocuszki na sztuki brałam po 1.30 $ a teraz już nie ma i są po około 5$... natomiast wczoraj fajny autobus znalazłam i duży z podróbek ale trochę drogo bo 8$ plus przesyłka ok 1$

W koncu moge pisac z telefonu,mikolaj okazal sie slowny:rofl2:
Na alli klocki i zabawki typu domek peppy sa drogie,wychodzi tyle co i u nas na allegro.
Duplo nie ma sobie rownych,jak i lego .kiedys kupilam dromader dla starszego to mowil ze ciezko sie wciskaja.

Przyszedł mi ten zegarek z Ali dla Emmy
Fajny, dostanie dopiero pod choinkę

JPEG_20161205_145036_-1770637047.jpg

Załączniki

• JPEG_20161205_145036_-1770637047.jpg
    JPEG_20161205_145036_-1770637047.jpg
    275,8 KB · Wyświetleń: 63
Madzik fajny ten zegarek.
Przyszły książki, zdziwiłam się, że tak szybko, wczoraj wysłali. Poczekają do gwiazdki ;)
Właśnie pożeram Mikołaja za to, że mi prezentu nie przyniósł :rolleyes:

Mi tez ksiazki przyszly ale leza na poczcie,jutro musze jechac po nie

Madzikm super ten zegarek

U nas wozek szalu nie robi,polozyla lalke do spania i od kilku godzin dzidzius spi:rolleyes:
Ale to jeszcze nie koniec mikolajek w tym roku:happy2:

Chyba jakaś kara mnie spotkala za ten obiad kuzynki a raczej jego brak z powodu kataru Chrzesniaka, bo Klara dziś kataru znowu dostała. Ja chyba zwariuje,to już śmieszne nie jest, bo to czwarty od października. A najgorsze że chyba wiem od czego. M wziął ją do parku w niedzielę i wróciła jak sopel,a poklocilismy się bo było 0 i chciałam jej kombinezon założyć, ale on nie bo słońce bo to bo tamto. I zamast zrobić jak uwazalam to go posluchalam.. A tak w ogóle to ona straszny zmarzluch jest.. przy plus 5 rajstopy plus spodnie i nie jest jakoś zgrzana.. chyba przez to że wysoka i chuda bo żebra to można od patrzenia policzyć.. na lazienkowej wadze 12 ostatnio było czyli zero od maja i bilansu dwulatka, a urosła bardzo dużo bo na biegowce nogami w maju nie sięgała a dwa tyg temu jej sipdelko musiałam dużo podnieść..
I odnośnie biegówki Milenko to teraz ulubiony sprzęt i ładnie śmiga. Choć niestety od ponad tyg stoi bo zimno :-(

A prezenty mikolajowe od mamy wszystkie trafione. Mając wyrzuty że Wy tyle kupujecie dałam jej zapasy które miałam czyli farby, plasteline, naklejki. A dodatkowo to "duplo" co przyszło i kupiłam jeszcze zagadki czuczu. To połowę dziś już przerobila. Ale hitem jest huśtawka i plastelina oczywiście ;-) jak teraz policzylam to 43 zł za wszystko wyszło. A Zoja nie dostała nic, ale ona nie kumata. Klara dała jej klockami się bawić :-D

reklama
U nas i spacery z rowerem zima po lesie i bieganie w kombinezonie. Ale u nas spacer trwa od 2 do 4 h. Czasami z przerwa w McD jak jest wielki mroz.
Na Mikolaja M dostal od dziadkow ksiazke o siwetach. Bardzo fajna bo ladnie w prosty dzieciecy sposob opisuje swieta zarowno od strony religinej jak i tradycji. Sa tez koledy.
No ale szal zrobilo auto z biedrony. Bawil sie 1.5h az padl mi na kolana i przysypia [emoji4]
Katjuszko to sie Was ten katar chwycil.Oby szybko poszlo no i Z zeby mie zlapala.
Ja musze zamowic ten fotelik w koncu. Padlo na cybexa. Ten besafe fajnybale boje sie onsilne uderzenia. Skoro fotelik sie przekreca to przy silnym uderzeniu auto moze wjechac jednak w kregoslup. Takze teraz tylko musze zamowic. No i na bonito po jednej z wszystkich wymienionych ksiazek chce zamowic. To bedzie prezent od nas na Boze Narodzenie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry