reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Edysiek tez patrzylam na ta kicie ale narazie poczekam czy tylko obrazki nie bedzie ogladac a czytac nie da.bo ona sama bajki wymysla idzie na tron robic2i zabiera ksiazki i czyta sama

rila pewnie na wioske nie chce im sie jechac daleko jak malo paczek.choc obstawiam ze teraz nie wyrabiajaaa bo nie maja pracownikow

madzikm mi z alli z 11listopada tylko jedna przesylka doszla

reklama
Katjuszka moja jest na zupelnieinnym etapie intelektualnym ona najpierw zobaczy kolorowe obrazki i zdecyduje czy mozna czytac.bez kolorowych obrazkow nawet nie usiadzie.obstawiam ze wroce do tematu za2lata
ale jest nadzija bo wkrecila si w duplo i pieknie uklada i sie bawi a 2tygodnir temu klocka wlozyc nie umiala tylko ludzikami sie bawila

Ostatnia edycja:
Milenka robisz małego potworka z Milenki ;-) mała po prostu ma wyobraźnię skoro woli sobie opowiadac bajkę do obrazkow. Klara zawsze lubiła książeczki, jak była w wieku Zoi to wszystkie na pamięć już znałam bo non stop były przerabianie. Zoja w ogóle się nie interesuje. Jedynie taką jedna gdzie są prawdziwe psy i koty to do nich z radości piszczy, a tak, nawet nie spojrzy. Nawet ich gryźć nie chce ;-)

A tak wracając do tej co Edysiek kupiła- naciśnij mnie to naprawdę polecam. Zupełnie o niej zapomniałam żeby polecić więc teraz z czystym sumieniem polecam. Tylko że z nią trzeba siedzieć z dzieckiem i mówić mu co ma robić.. A za jakimś setnym razem juz na pamięć dziecko wie ;-)

Katjuszka czemu potworka?sa dzieci ktore nie lubia zeby im czytav i moje dzieci do tej grupy sie zaliczaja.ale glowka pracuje bo potrafi niesamowite historie opowiedziec z obraxkow heh
A czytanie ja nudzi tak samo jak rysowanie czy wyklejanie.
Dla niej fajne sa tylko postacie z bajek bo jak buduje samochod z lego to sadza ludziki i mowi ze to zuma i roki i beda robic pokaz talentow(psi patrol)

EDYSIEK dokładnie tak.Mój syn dopiero w wieku 5lat pozwolił sobie przeczytac i były to tylko frankliny przez kilka miesiecy.Potem przyszedł czas na bajki i baśnie
DZisiaj czyta sam od ponad roku ale nie jest to jego pasja,czyta bo musi a sam nie siega po lekture.

Ostatnia edycja:
Angela też gdzieś w wieku 4-5 lat dorosła do czytania. Najbardziej lubiła Martynkę i dlatego mamy całą kolekcję - 5 książek a w każdej jest 8 opowiadań.
Teraz lubi czytać (oczywiście jest fanką Harrego Pottera), ale ja w jej wieku czytałam dużo więcej ;)

Oj widzę że mój ulubiony temat książek poruszyłyście:) Kuba podobnie jak ja uwielbia książki. Potrafi siedzieć i słuchać bardzo długo. Przed snem wysłucha nawet 5 opowiadań ale tylko o Tupciu Chrupciu ( którego serdecznie polecam) dlatego ciągle mu dokupuję jakieś części:) Lubi też wszystkie książeczki o zwierzętach a przy takich z otwieranymi okienkami sam opowiada historie:) Mimo że jest chłopcem to bardzo lubi kilka wybranych historyjek własnie o Martynce.
Ubolewam za to bardzo nad tym że poza naklejaniem naklejek w książeczkach nie lubi innych prac plastycznych wykonywać. Twierdzi że nie umie, złości się i rzuca w kąt. Zobaczymy za jakiś czas. Muszę tylko zakupić mu Crayon Rocks ( czy jak to się tam pisze) ( te kredki kamyki) bo sporo dobrego o nich słyszałam.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Milenka tu masz dwa zdjęcia z Alberta jakbyś kiedyś rozwazala :-)

1480768805625.jpg

1480768820228.jpg

Nie piekę więcej jak mam okres. Zakalec mi w szarlotce wyszedł :-(

Klara na drzemkę nie poszła. Zoja już spi drugą bo odsypia cudowną zebowa noc.. będzie cudowny wieczór, no ale czego ja oczekuję skoro mamy weekend..

Ja w wieku Angeli polykalam książki, wszystko byle nie lektury ;-) nawet panie w bibliotece dawały mi jako pierwszej do testowania często, co niekoniecznie było fajne bo nieraz kupily jakiś badziew..

Teraz też uwielbiam czytać, ale czasu jak na lekarstwo. Niestety ostatnie kilka miesięcy wygrywa sen.. wolę pół godz więcej snu niż książkę bo nigdy nie wiem co będzie w nocy, a zazwyczaj jednak ta gorsza wersja nocy jest.. dziś o 23 była wyspana a potem przed 3 znowu.. wstała po 6..

Słyszeliście może kiedyś o niedoborze melatoniny u niemowląt? Obiło mi się to ostatnio o uszy a nie umiem nic fajnego w necie znaleźć.. Djmka może i u L coś takiego jest?

Załączniki

• 1480768805625.jpg
    1480768805625.jpg
    81,5 KB · Wyświetleń: 278
  • 1480768820228.jpg
    1480768820228.jpg
    73,4 KB · Wyświetleń: 278
reklama
KATJUSZKA na pewno kupię nastepnym razem,teraz obstawiam że sie wścieknę jak oleje te co kupiłam i za jakiś czas zrobię kolejne podejście:rofl2:
Ale nie podoba mi sie że tata pali fajkę i truje biednego Alberta:szok:

Do góry